Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyjazd na tę wystawę miałam dość ekstremalny - aby dojechać do Grudziądza musiałam wstać po trzeciej, by zdążyć na pociąg o 4:18. Zatem wstałam, z lekko jeszcze mokrą głową po wieczornym myciu włosów, i na palcach, żeby nikogo nie obudzić, pobiegłam na stację. Szczęśliwie pociąg przyjechał zgodnie z planem, bo potem na przesiadkę w Laskowicach były zaledwie trzy minuty. Tak oto udało mi się dojechać przed ósmą na teren wystawy :)
Pogoda była bardzo dobra, mimo iż z rana zebrało się nieco ciężkich chmur i gdzieniegdzie snuła się mgła. Wszystkie psy dojechały, więc każda sztuka została mniej lub bardziej obfotografowana - mam nadzieję, że wszyscy będą usatysfakcjonowani.
Niedługo po rottkach musiałam się zbierać z powrotem (tym razem dwie przesiadki - jak nigdy pkp bez opóźnień, idealnie według rozkładu - polecam! :D), w domu byłam po 19. Do przejrzenia miałam prawie tysiąc zdjęć, w tym samych rottweilerów nieco ponad 200, trochę więc potrwało zanim wybrałam to, co można pokazać - zatem życzę miłego oglądania!

Ring: 8
Sędzia: Aleksandra Tarczyńska-Mizak (PL)

PSY
kl.młodzieży
LORD Odemon -
I o. doskonała, Zw. Mł., NJwR

kl.pośrednia
CANARIO Angaros -
I o. doskonała, CWC, Zwycięzca, Zw. Rasy

SUKI
kl.baby
ENYO od Beridy -
I o. wybitnie obiecująca, NBabywR

kl.młodzieży
KALI Rott Braveheart -
I o. doskonała, Zw. Mł.

kl.pośrednia
SANTA BARBARA Catani -
I o. doskonała CWC

kl.otwarta
SONATA Catani -
I o. doskonała, CWC, Zwycięzca

kl.użytkowa
DAFNE Ciapunia Na -
I o. doskonała, CWC

Sędziowanie trwało bardzo długo, więc zanim przyszła pora na rottweilery, obyło się kilka spotkań towarzyskich ;)

Jeśli ktoś zauważy jakieś błędy - proszę dać znać - poprawię.

Posted (edited)

A teraz "piłkowe walki" - czyli rottweiler i jego piłeczka :lol:

Historyjka o tym jak wyeliminować konkurencję ;)
Dafne: "O, moja piłeczka!"

Sonata: "A teraz ją sobie zabiorę, niech ją zazdrość zeżre - zobaczycie, że długo nie wytrzyma"

Sonata: "Ha, ha! Jaka fajna ta piłeczka i jest teraz moja!"

Dafne: "To niesprawiedliwe! Oddajcie mi ją! To moje, moje!"

Z tej frustracji Dafne skręciła sobie głowę i sędzina stwierdziła, że jest to niezgodne z wzorcem ;)

Edited by revii
Posted

Sposób na BOBa :evil_lol:

"Smaczna piłeczka? Dostaniesz ją jak wygrasz"

No to Canario się postarał i wygrał (mimo otrzymanego medalu - zero powagi - piłka jest najważniejsza!)

Seria "piłkowe walki" jest wyłącznie moim wymysłem - niezgodna z rzeczywistymi wydarzeniami (chyba :eviltong:)

Koniec :)