Ghia Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 W schronisku w Dłużynie Górnej jest ta afganka: Jest to raczej starszy pies, w dodatku prawdopodobnie jest szczenna, zauwazyłam tez ze z trudem wstawała. Siedzi sama w kojcu przeznaczonym dla jednego psa, w ktorym nie ma wychodku na zewnątrz. Niestety nie jestem w stanie nic wiecej o niej powiedzieć. Mam takie pytanie do osób które znaja schronisko albo wyciagały psa z niego. Napewno odwiedze je ponownie, a przy okazji mogłabym zabrać z tamtad jakiegoś zwierzaka jesli znajdzie sie np. tymczas, tylko czy pracownicy nie będą mieli nic przeciwko. Quote
Dorothy Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Boziu jaka sliczna! trzeba ja wydobyc stamtad... Quote
la_pegaza Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Dałam na ich podgrupę http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3340191#post3340191 . Może coś doradzą :happy1: Quote
sahara Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Co za warunki!!! Mam nadzieję, że w rzeczywistości nie jest aż tak źle jak to widać.:placz: Nie wiem jak mogłabym pomóc, będę zaglądać. Może na cos się przydam ;) Quote
sahara Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Ghia, czy ktos tam bywa oprócz Ciebie? Może trzeba by zerknąć na mapę dogo kto blisko oferuje dom tymczasowy? Czy dobrze myslę, że Dłużyn jest gdzies koło zgorzelca? Tu nie wystarczy dac znac, że jest problem. Jak same nie poszukamy to może byc cięzko ze znalezieniem pomocy. Quote
invictus hilaritas Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 sahara to jest strasznie daleko ode mnie :( z DT bardzo jest ciezko , ale jak cos bede wiedziala to dam znac.. Quote
sahara Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 invictus hilaritas napisał(a):sahara to jest strasznie daleko ode mnie :( z DT bardzo jest ciezko , ale jak cos bede wiedziala to dam znac.. Przepraszam, Polski południowo- zachodniej nie znam zupełnie :oops: Właśnie sprawdziłam, że to jakieś 46 kilometrów od Zgorzelca. Kto tam działa? Quote
LALUNA Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Sahara na forum molosów jest w naszym wspólnym topicu osoba ze Zgorzelca. Moze ja poprosic:razz: Quote
madziara1983 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Witam wszystkich. Wczoraj byłam w tym shcronisku. Widziałam ta suczke ,nawet specjlanie poprosiłam żeby pokazano mi psy z najmniejszymi szansami na adopcje czy li np kalekie itp.I pokazano mi ją. Wyglądała całkiem dobrze, podeszła do kraty pokazała się. Suczka ma problem z łapami ,mianowicie jej przednie łapy są za krótkie, Tylne są wyżej i zadek nosi wyżej, poprostu taka skośna jest.Jak chodziła , to nie zachowywała się jak by ja to bolało czy coś takiego.Ma też zdeformowana miednice troche, jest bardzo szeroka, wygląda jak by miała wielki tyłek.Była bardzo smutna, sama w kojcu.Jesli chodzi o dyrektora i pracowników ,to rozmawiałam na tem sterylek, chorób i odpowiedział na każde pytanie. Mówiłam mu również że by przesłał mi na maila opisy niektórych psów ze zdjęciami i zawiadomiłam ,że będe zakładac tematy na forum itp. Nie miał nic przeciwko więc mysle ,ze jesli chodzi o wyciaganie psów to nie będzie problemu. W schronisku jest inny problem ,jest tam bardzo zimno, nawet psy które przebywają w pomieszceniu niestety marzna. Sa szcenietea w tej chwili zaswiezbione, i miały tylko kocyk w kojcu, na palecie. Ja wczoraj byłam z jakas karmą ,a teraz zbieram koce ,mysle ,ze wybiore się tam w ciągu 10 dni bo chce dużo tego uzbierac . A i jeszce jedna spraw większośc psów w schronisku to duże psy, wilkowate i tym podobne. Quote
LALUNA Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 O Madziara, szybka jestes, ledwo o Tobie pomyślałam a Ty już tutaj i wszystko sprawdziłaś. :lol: Quote
madziara1983 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 hhehe bo ja w myslach czytam ;-) Bo dostalam linka na pw, a w schronisku byłam za nim dostałam linka do tego watku bo karme byłam zawieźć. Sprawa wygląda ogółem tak. Afganka jest naparwde potrzebująca. Co do tych łap to nie ma żadnej diagnozy. Poprostu ma za krótkie łapy przednie. Wiiem o niej tyle co mi kierownik powiedział, czyli ,że została zostawiona przed brama schronu.Co do tego czy jest szczenna to nie wiem, ogólnie to szeroka jest ale nie macałam jej.Kierownik tez nie wspomnial czy jest szczenna.Jest bardzo ładna i smutna, bała się podejśc do kraty nawet na początku i była bardzo ostrozna. Ponoć juz ja wiele osób oglądało ale każdemu się podoba do puki nie widzi ,że ma te łapki za krótkie.Sunia pilnie potrzebuje domu!!! Mnie przeraża mysl ,że większośc psów które tam sa to są duże psy.I to ,ze jest tak zimno. naparwde w pomieszceniu było zimno.Te co sa na zewnatrz to takie wilkowate bardziej z troche grubszą sierścia ,maja budy.Te w budynku raczek krótka sirść i szceniaczki ale zimno okropnie , jeszce nie widziałam jednej cześci boksów bo jest troche na uboczu ale następnym razem zobacze. Quote
Ksera Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Z Dłużyną nie powinno być żadnych problemów, do nas jak mają 2 lub 3 rottki sami dzwonią. Byłam tam dwa razy, bieda straszna, pracownicy i kierownik jak najbardziej w porządku, każdy pies zaszczepiony na wszystko i zaczipowany, dużo psów niestety na łańcuchach, kojców mało. Wet tam jakiś jeździ, ale kto tam był wie, że to miejsce gdzie diabeł mówi dobranoc. Quote
anhan1 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Na Forum Miłośników chartów są osoby zainteresowane tą sunią i mogące zapewnić jej fachową pielęgnację i opiekę. Nie wiem jak z DT. Proszę o więcej informacji o niej! Może więcej zdjęć... Quote
anhan1 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 W razie czego, pomogę w transporcie (np. do Wrocławia) Quote
madziara1983 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Ksera napisał(a):Z Dłużyną nie powinno być żadnych problemów, do nas jak mają 2 lub 3 rottki sami dzwonią. Byłam tam dwa razy, bieda straszna, pracownicy i kierownik jak najbardziej w porządku, każdy pies zaszczepiony na wszystko i zaczipowany, dużo psów niestety na łańcuchach, kojców mało. Wet tam jakiś jeździ, ale kto tam był wie, że to miejsce gdzie diabeł mówi dobranoc. Tak, kierownik własnie mówił mi ,że jak mają rotki to właśnie ktoś z krakowa je zabiera. Wet ,kóry jeździ to dobry wet. Co do miejsca to jest to w łysym polu , cięzko dojechać i wygląda to jak by żywej duszy tam nie było,żadnych zabudowań. Przepełnienie jest duże. Quote
madziara1983 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 anhan1 napisał(a):Na Forum Miłośników chartów są osoby zainteresowane tą sunią i mogące zapewnić jej fachową pielęgnację i opiekę. Nie wiem jak z DT. Proszę o więcej informacji o niej! Może więcej zdjęć... Kierownik, obiecała przesłam mi zdjecia i opisy psów na maila po weekendzie. Moze uda mi się coś szybciej dowiedziec ,ale nie sadze ,ze dam rade się tam wyrwać wczesniej jak za tydzien tz osobiście żeby foty zrobić.No chyba ,że kierownik wczesniej mi je wyśle to wstawie odrazu.Jak tylko się dowiem czegos to napisze. Quote
Kluska4 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Madziara1983 a mogłabyś poprosić też kierownika o info o bokserach. Na drugim wątku przeczytałam, że są tam 4 :shake: Cudownie jeśli udałoby się też zdobyć zdjęcia :roll: Quote
madziara1983 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Ja go poprosiłam żeby wysłałam mi na maila zdjecia i do każdego zdjęcia krótki opis, nie wiem jak on mi to wyśle i jak to będzie wyglądało i ile tego będzie ale jak tylko dostane to dam znać. Ja bym tam z chęcia pojechała nawet dziś, ale nie ma mnie kto zawieźć dlatego najwczesniej z atydzien tam będe ,no i chce troche kocy zebrac dla nich. Postaram się pozyczyć równiez aparat i zrobić jak najwięcej zdjęc. Quote
sahara Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Madziara, dziękuję :lol: Jesteś jak błyskawica.;) Ode mnie to strasznie daleko, moge tylko dopingować. Moze trzeba by pomyślec o wsparciu ? Skoro pracownicy są ok to warto pomagać. Przynajmniej jest nadzieja że nie zmarnują tego. :cool3: Czekamy na następne wątki. :lol: Quote
madziara1983 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Komu Afganke!!!!Komu/?????? Domek potrzebny !!! Quote
madziara1983 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Witam.narazie są takie wiadomości. Ze schronem w dłużynie współpracuje fundacja niemiecka. Nie wiem czy dotychczas zabierali psy z tąd ale pomagali w częsciowym zfinansowaniu budowy boksów itp.W każdym razem się interesują. Narazie zostali powiadomienie o tej afgance i sa zainteresowani.Ogólnie to tylko tyle. Jak by nie było domek potzrebny nadal bo nie wiadomo właścicwie jak ta sprawa się rozwiąze i czy będa mogli zapewnić jej domek i leczenie jeśli będzie potrzebne. Quote
madziara1983 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Link ze zdjęciami z naszego schroniska , to właśnie ze strony tej fundacji niemieckiej: http://www.einsame-hunde.de/meine_erste_fahrt_12_051.html Quote
sahara Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Jakie tam piekne psy macie!!!!!!!!!!!! Niesamowite :crazyeye: Czy ja go nie widziałam gdzieś na dogo?:cool3: Nie mogłam sie powstrzymać :oops: , cudeńka. Kiedy wybierasz się w odwiedziny? Moze trzeba by założyć wątek na "akcjach" że zbierasz dary dla schroniska? Quote
madziara1983 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 W odwiedziny to nie wiem kiedy tak dokładnie. Bo mam taka pseudo prace ,że powinnam pracowac kilka godzin ,ale to czysta teroria napisana na umowie bo pracuje kilkanaście. Więc jak mam wolną chwile i z kim Grubego zostawić to wtedy dzwonie po znajomych kto mnie tam zawiezie,a tak na już na telefon to nie każdy moze.Więc moje wizyty sa zupełnie nie planowane i nie przewidziane. Napewno w następnym tygodniu już od poniedziałku będe zalatwiac transport , mysle ,ze w piątek najpóźniej ale to tez zalezy od tego ile zbiore kocy i poscieli bo wiadomo,ze chciałabym jak najwięcej żeby z paroma tylko nie jechac. Co do psów to fakt sa piękne , niektóre naparwde niesamowite. Ogólnie to w schronisku jest bardzo dużo dużych psów takich własnie wilkowatych. Wielkich Miśków. Wezme tez aparat na wizyte ,zeby cyknąc już jakieś fotki i założyc watki. Choć trzymam tez kierownika za słowo ,ze po wekendzie wyśle mi na amila zdjęcia to już może jakies wątki powstaną. Quote
Recommended Posts