Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

ZOIE MA DOM. Dnia 18.05.2012 pojechała do swojego nowego domku!!!

Znaleziona, około roczna, błąkająca się po lesie młoda suczka syberian husky trafiła pod moje skrzydła. Robocze imię - ZOIE.
Nie ma chipa, tatuażu, nie miała obroży.
Wychudzona, ale futro w dość dobrej kondycji. Musiała się zgubić całkiem niedawno.
Pojechała ze mną do lecznicy. I bardzo dobrze, bo stwierdzono u niej babeszjozę. Po podaniu leków czuje się dobrze. Wczoraj miała podaną powtórną dawkę leku i czuje się super - z chorobą wygrała.
Sunia bardzo lgnie do człowieka, poddaje się grzecznie wszystkim zabiegom. Pozwala się wszędzie dotknąć. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, wobec innych psów ciekawa, łagodna, zachęca do zabawy. Gdy się oddalam trochę wyje i próbuje się wydostać z kojca.
W lecznicy ktoś zauważył, że podobny do niej psiak kręcił się po Skierniewicach.

Szukamy właściciela. Może jednak ktoś jej szuka...

Więcej informacji pod nr 509 370 866 lub mailem: hotelumilki@gmail.com

Edited by UMilki
Posted

UMilki napisał(a):
Zoie na pewno mieszkała w domu. Pięknie chodzi na smyczy, zachowuje czystość w kojcu. Bardzo jest spragniona kontaktu z człowiekiem.

Piękne stworzenie; dobrze że w odpowiednim czasie znalazła sie w lecznicy....

Posted

Zoie nie boi się szczotki. Pięknie poddaje się zabiegom pielęgnacyjnym.
Jutro minie tydzień jak jest u mnie. I nikt, absolutnie nikt o nią nie pyta. Co mnie bardzo smuci, bo miałam nadzieję, że się komuś zgubiła. Wszystko jednak wskazuje na to, że została po prostu wyrzucona z auta. Wnioskuję po tym, że panicznie boi się wsiadać do auta.

Posted

Niestety, ale psiak którego widziano na jednym z osiedli w Skierniewicach to nie nasza Zoie.
Jeśli do końca tygodnia nikt się nie zgłosi panna będzie szukać nowego domu.
W przyszłym tygodniu będzie sterylizowana. Jest już odrobaczona i zabezpieczona przed kleszczami.
Przylepa totalna.

Posted

Zoie będzie miała dofinansowaną sterylizację w wysokości 150 zł w ramach akcji: Akcja kastracja - Przyjaciele Czterech Łap. Bardzo dziękujemy za pomoc.

Posted

Zapisuję,dopiero dziś zauważyłam wątek małej...a w Kiernozi koło przedszkola jest kolejny husky,zgłosiłam psiaka do Fundacji Malamutów i SOS Husky.

Posted

karolina&sasza napisał(a):
Co tam u dziewczynki?

Zoi ma się świetnie. Wciąga z miski wszystko aż się uszy trzęsą. Bardzo, ale to bardzo chce być blisko człowieka. Hot spocik znika.
Kołnierz zaczął jej przeszkadzać i jestem w fazie ciągłego naprawiania :) Ale mam swoje metody - plastry, sznurówki. Dizajnersko wygląda.

Posted

karolina&sasza napisał(a):
UMilki jaki kontakt do ogłoszeń? Może wkleje tutaj te strony na których robi ogłoszenia fundacja? Żeby nie dublować gdyby ktoś jeszcze chciał pomóc.

Przepraszam, że dopiero teraz... podam na PW jeśli nie za późno.

Posted

Nic nie szkodzi. Zoie musi najpierw poradzić sobie z hot spotem.... Tak, dziś dziewczynka zerwała ten nieszczęsny kołnierz i rozdrapała ładnie wygojone miejsce. Na szczęście nie jest to wielkie kuku. Ale kołnierzyk jeszcze do poniedziałku...albo i dłużej. Ehh

Posted

Zoie łazi w kołnierzu, bo ciągle rozwala sobie i kołnierz i ranę na środku głowy. Czyż nie pięknie wygląda w dizajnersko złatanym satelicie ;)

Posted

Zoie uwielbia kontakt z człowiekiem. I nie ważne czy on ma dwa metry czy tylko 86 cm. Każdy, duży i mały jest mile widziany. Pieszczoszka, przytulanka. Bardzo miła sunia. Znosi wszystkie zabiegi ze stoickim spokojem.

Posted

Moja słodka Zoie uczy się przychodzenia na zawołanie. I idzie nam to całkiem nieźle, ale puszczać jej nie mogę luzem, bo idzie przed siebie i nie ogląda się za człowiekiem.

Posted

Proszę trzymać kciuki!!!!
Jutro Zoie jedzie na zabieg sterylizacji. Znów się bardzo denerwuję...
A poza tym szykuje się wizyta przedadopcyjna dla niej. Oby wypadła pozytywnie.
Trzymajcie kciuki za słodziaka.

Posted

[quote name='karolina&sasza']Kiedy wizyta przedadopcyjna? Bo akurat wreszcie do ogłoszeń przysiadłam. Możesz coś powiedzieć o przyszłym domku? :razz:[/QUOTE]

Wizyta ma być w najbliższych dniach. Myślę, że najpóźniej w weekend. O przyszłym domku nic nie powiem, bo nie znam szczegółów. Sprawę nawiguje fundacja, która zajmuje się adopcją Zoie. Znam ludzi osobiście i wiem, że mogę im zaufać w kwestii wyboru najlepszego domu. Z resztą ostateczną decyzję podejmę ja :)

Zoie już po zabiegu. Jest w bardzo dobrej formie. Tylko kłócić się z sąsiadem nie może, bo ją boli, gdy próbuje szczekać. Jest bardzo spokojna, grzeczna.
Wciąż się zastanawiam, dlaczego została porzucona. Jest opanowana, grzeczna, w stosunku do pobratymców raczej ugodowa. Dzieci uwielbia. Uwielbia być przy człowieku. Na spacerze nie ciągnie, reaguje na przywołanie. Prawie ideał. Więc dlaczego?!