Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

BAKS PIES W TYPIE OWCZARKA COOLIE SZUKA DOMU BŁAGA O POMOC

Oto Baks nasz smutasek schroniskowy. Siedzi w boksie ale w ogóle nie wychodzi z budy, trzeba go siłą wyciągać na dokarmianie. Jest przez nas dokarmiany codziennie, bo wychudzony strasznie , nie ma siły chodzić. Jest zupełnie obojętny na wszystko, nie zwraca uwagi na człowieka i na to co dzieje się wokół niego. Wygląda jak gdyby popadł w apatie, jak wpuszczamy go do boksu po dokarmianiu od razu idzie do budy. Na spacerze ze zwieszoną głową idzie noga za nogą ale trzeba z nim szybko wracać bo nawet nie ma siły iść dalej jest taki słaby.
Szukamy dla niego domu ale jak na razie nic cisza .

Edited by abra64
  • Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzeba koniecznie pościągać Cioteczki.Zaraz napiszę do Lucyja może przybędzie na wątek.
Wet go oglądał?
Baks jest piękny tylko mocno zaniedbany,może także coś mu dolegać!

Posted

badań nie miał , bo nie ma pieniędzy zapytam lekarki ile takie badania by kosztowały, z tego jak go obserwuję to najbardziej potrzebny by mu był dom , bo jest bardzo apatyczny i obojętny, na człowieka nie zwraca zupełnie uwagi i wogóle nic go nie interesuje

Posted

Anula napisał(a):
Trzeba koniecznie pościągać Cioteczki.Zaraz napiszę do Lucyja może przybędzie na wątek.
Wet go oglądał?
Baks jest piękny tylko mocno zaniedbany,może także coś mu dolegać!

Bardzo dziękuję Anula pościągaj kogo możesz

Posted

O Baksie juz wiemy w fundacji. Ma swój wątek na forum naszej fundacji. Mamy teraz tyle staruszków collie, że ręce załamujemy. Pani prezes naszej fundacji planuje wybudowanie hospicjum dla staruszków collie. Wiem, że ten pomysł powoli będzie realizować.
Jak pomóc Baksowi ? Narazie nie mam pomysłu :(

Posted

dzięki bardzo za zainteresowanie, będę prosiła lekarkę aby mu zrobić badania krwi , czy jest na coś chory czy słaby z niedożywienia. Teraz od zaszłego tygodnia jest codziennie dokarmiany , ale ja myślę , że jemu najbardziej jest potrzebny dom , żeby go wyrwać z tej apatii

Posted

Lucyja napisał(a):
A ile on może miec lat ? Jak go weci oceniają ?

Baks jest wyceniony na 8 lat, czyli nie jest jeszcze taki stary, tylko woli życia nie ma :(

Posted

abra64 napisał(a):
Baks będzie miał robione jutro badania, zobaczymy jakie wyjdą

To super,w takim razie czekamy do jutra na wiadomości oby były pomyślne.trzymam kciuki.

Posted

Ja trochę nie w temacie. Basiu jak będziesz w sobotę to spytaj proszę, czy Jowisz już miał robione jakieś badania. Też jest strasznie chudy. apetyt ma a pracownik się dziwił, czemu jest chudy skoro jedzenie w boksie zostaje. Nie wiem, może Neon mu nie pozwala? Dowiedz się co i jak i gdyby nie miał badań to spytaj czy jest możliwość, żeby mu jakieś zrobić.

Posted

gosia2313 napisał(a):
Ja trochę nie w temacie. Basiu jak będziesz w sobotę to spytaj proszę, czy Jowisz już miał robione jakieś badania. Też jest strasznie chudy. apetyt ma a pracownik się dziwił, czemu jest chudy skoro jedzenie w boksie zostaje. Nie wiem, może Neon mu nie pozwala? Dowiedz się co i jak i gdyby nie miał badań to spytaj czy jest możliwość, żeby mu jakieś zrobić.

Gosia nie będzie mnie w sobote, ale postaram się powiedzieć p. doktor o Jowiszu jak będę rozmawiać jutro o Baksie i Bayerze.

Posted

Justyna dziękuję , że wrzuciłaś zdjęcia, chyba Dorotka dziś je wrzuciła na picasso bo jak wczoraj zaglądałam to nie było.
Prawda, że on jest cudny:)

Posted

Dzięki Justyna, ze wrzuciłaś, zapomniałam napisać, że je wrzuciłam i się zastanawiałam właśnie czy ktoś zauważył :P

Przeszłam się z nim w sobotę pod schroniskiem. Na normalny spacer nie da się z nim iść, jest zbyt słaby... Ledwo chodzi, z trudem stawia kroki. Na początku był faktycznie kompletnie obojętny na człowieka. Ale potem zachęciłam go trochę parówkami i wyraźnie się ożywił :) Zobaczył, że jednak te dwunogi to może być coś fajnego, pojawił się błysk w oku i chodził potem za mną, czy może coś jeszcze fajnego mam w zanadrzu. Widziałam, że interesuje się też tym co się dzieje dookoła - poodnosił głowę, nasłuchiwał i patrzył z zaciekawieniem jak tylko się coś działo - samochód, koń, jakiś człowiek itd.
Pies jest kompletnie osłabiony i wycieńczony. Na chwilę obecną nie ma kompletnie siły na nic, na jakieś bardziej wyraziste reakcje. Jednak jeśli dostanie szansę i wróci do formy to jeszcze "będą z niego fajne psy". Po obcięciu tych dredów wygląda już znacznie lepiej, więc jak się go wypielęgnuje odpowiednio to będzie przystojniak z niego ;)

Posted

tak Dorota ma rację jest bardzo słaby, miał mieć dziś badania ale niestety p. doktor miała tyle roboty, że nie zdążyła :( po niedzieli będzie miał. Martwi mnie jeszcze to, że przy dokarmianiu nie zawsze chce jeść :(