abra64 Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 (edited) BAKS PIES W TYPIE OWCZARKA COOLIE SZUKA DOMU BŁAGA O POMOC Oto Baks nasz smutasek schroniskowy. Siedzi w boksie ale w ogóle nie wychodzi z budy, trzeba go siłą wyciągać na dokarmianie. Jest przez nas dokarmiany codziennie, bo wychudzony strasznie , nie ma siły chodzić. Jest zupełnie obojętny na wszystko, nie zwraca uwagi na człowieka i na to co dzieje się wokół niego. Wygląda jak gdyby popadł w apatie, jak wpuszczamy go do boksu po dokarmianiu od razu idzie do budy. Na spacerze ze zwieszoną głową idzie noga za nogą ale trzeba z nim szybko wracać bo nawet nie ma siły iść dalej jest taki słaby. Szukamy dla niego domu ale jak na razie nic cisza . Edited May 25, 2012 by abra64 Quote
wolf122 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Baks to żywy pomnik ludzkiej patologii:shake:Serce się kroi gdy się widzi taką psią rezygnację. Quote
Anula Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Trzeba koniecznie pościągać Cioteczki.Zaraz napiszę do Lucyja może przybędzie na wątek. Wet go oglądał? Baks jest piękny tylko mocno zaniedbany,może także coś mu dolegać! Quote
abra64 Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 badań nie miał , bo nie ma pieniędzy zapytam lekarki ile takie badania by kosztowały, z tego jak go obserwuję to najbardziej potrzebny by mu był dom , bo jest bardzo apatyczny i obojętny, na człowieka nie zwraca zupełnie uwagi i wogóle nic go nie interesuje Quote
abra64 Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Anula napisał(a):Trzeba koniecznie pościągać Cioteczki.Zaraz napiszę do Lucyja może przybędzie na wątek. Wet go oglądał? Baks jest piękny tylko mocno zaniedbany,może także coś mu dolegać! Bardzo dziękuję Anula pościągaj kogo możesz Quote
Lucyja Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 O Baksie juz wiemy w fundacji. Ma swój wątek na forum naszej fundacji. Mamy teraz tyle staruszków collie, że ręce załamujemy. Pani prezes naszej fundacji planuje wybudowanie hospicjum dla staruszków collie. Wiem, że ten pomysł powoli będzie realizować. Jak pomóc Baksowi ? Narazie nie mam pomysłu :( Quote
abra64 Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 dzięki bardzo za zainteresowanie, będę prosiła lekarkę aby mu zrobić badania krwi , czy jest na coś chory czy słaby z niedożywienia. Teraz od zaszłego tygodnia jest codziennie dokarmiany , ale ja myślę , że jemu najbardziej jest potrzebny dom , żeby go wyrwać z tej apatii Quote
Lucyja Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 A ile on może miec lat ? Jak go weci oceniają ? Quote
abra64 Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Lucyja napisał(a):A ile on może miec lat ? Jak go weci oceniają ? Baks jest wyceniony na 8 lat, czyli nie jest jeszcze taki stary, tylko woli życia nie ma :( Quote
annavera Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 A może niestety coś mu dolega, a nie tylko depresja. No ale bez badan czy domku to sie nic nie wydedukuje. Tyle tych psich nieszczesc ze rece opadaja :( Quote
abra64 Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Baks będzie miał robione jutro badania, zobaczymy jakie wyjdą Quote
Anula Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 abra64 napisał(a):Baks będzie miał robione jutro badania, zobaczymy jakie wyjdą To super,w takim razie czekamy do jutra na wiadomości oby były pomyślne.trzymam kciuki. Quote
gosia2313 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Ja trochę nie w temacie. Basiu jak będziesz w sobotę to spytaj proszę, czy Jowisz już miał robione jakieś badania. Też jest strasznie chudy. apetyt ma a pracownik się dziwił, czemu jest chudy skoro jedzenie w boksie zostaje. Nie wiem, może Neon mu nie pozwala? Dowiedz się co i jak i gdyby nie miał badań to spytaj czy jest możliwość, żeby mu jakieś zrobić. Quote
Jenny19 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Nikt nie wrzuca a Baks ma nowe fotki: więcej w albumie: https://picasaweb.google.com/105403799412769020996/Baks10199BoksNr32# Quote
abra64 Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 gosia2313 napisał(a):Ja trochę nie w temacie. Basiu jak będziesz w sobotę to spytaj proszę, czy Jowisz już miał robione jakieś badania. Też jest strasznie chudy. apetyt ma a pracownik się dziwił, czemu jest chudy skoro jedzenie w boksie zostaje. Nie wiem, może Neon mu nie pozwala? Dowiedz się co i jak i gdyby nie miał badań to spytaj czy jest możliwość, żeby mu jakieś zrobić. Gosia nie będzie mnie w sobote, ale postaram się powiedzieć p. doktor o Jowiszu jak będę rozmawiać jutro o Baksie i Bayerze. Quote
abra64 Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 Justyna dziękuję , że wrzuciłaś zdjęcia, chyba Dorotka dziś je wrzuciła na picasso bo jak wczoraj zaglądałam to nie było. Prawda, że on jest cudny:) Quote
wolf122 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Piękny staruszek:loveu:Co za człowiek go porzucił:shake: Quote
Jenny19 Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Tylko nie dajcie się zwieść pozorom, pod tym futrem jest żywy szkielet, dotykałam go w niedzielę, można mu wyczuć każdą kostkę ciała. Quote
Dorin91 Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Dzięki Justyna, ze wrzuciłaś, zapomniałam napisać, że je wrzuciłam i się zastanawiałam właśnie czy ktoś zauważył :P Przeszłam się z nim w sobotę pod schroniskiem. Na normalny spacer nie da się z nim iść, jest zbyt słaby... Ledwo chodzi, z trudem stawia kroki. Na początku był faktycznie kompletnie obojętny na człowieka. Ale potem zachęciłam go trochę parówkami i wyraźnie się ożywił :) Zobaczył, że jednak te dwunogi to może być coś fajnego, pojawił się błysk w oku i chodził potem za mną, czy może coś jeszcze fajnego mam w zanadrzu. Widziałam, że interesuje się też tym co się dzieje dookoła - poodnosił głowę, nasłuchiwał i patrzył z zaciekawieniem jak tylko się coś działo - samochód, koń, jakiś człowiek itd. Pies jest kompletnie osłabiony i wycieńczony. Na chwilę obecną nie ma kompletnie siły na nic, na jakieś bardziej wyraziste reakcje. Jednak jeśli dostanie szansę i wróci do formy to jeszcze "będą z niego fajne psy". Po obcięciu tych dredów wygląda już znacznie lepiej, więc jak się go wypielęgnuje odpowiednio to będzie przystojniak z niego ;) Quote
abra64 Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 tak Dorota ma rację jest bardzo słaby, miał mieć dziś badania ale niestety p. doktor miała tyle roboty, że nie zdążyła :( po niedzieli będzie miał. Martwi mnie jeszcze to, że przy dokarmianiu nie zawsze chce jeść :( Quote
Anula Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Dla Baksa by się bardzo przydało DT aby doszedł do siebie,w schronie to widzę marnie. Quote
Recommended Posts