Anecioreczek Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 kiedy ostatni raz ważyliśmy Baksa ważył 17,3..to bylo ok.3 tyg temu. Quote
ala56 Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Mogę wkleić deklaracje finansowe na strone Fundacji Dr Lucy- może ktoś się dorzuci jeszcze - ja mogę 30 zł Quote
ala56 Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Kasia z forum collie deklaruje na Baksa 100 zł do końca września a potem może też. Quote
abra64 Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 pieniążki by się uzbierały więc będę pytać w hotelu u Michelle czy są miejsca Quote
Jenny19 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Basia może zgadaj jeszcze do Emilki? 50 zł więcej ale pies byłby na miejscu, taniej wyniosłoby nas leczenie bo byłby leczony u naszej pani doktor itp Quote
ala56 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Czy w hotelu może odzyskać wolność i wiarę w człowieka czy raczej boks tylko bez psów? Bo ta depresja Baksa to problem również. Quote
wolf122 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Może głupio odpowiem ale czy Ty czujesz się w hotelu jak w domu?Nie!!!Więc masz odpowiedź na pytanie,choć podejrzewam,że pytałas retorycznie.Jemu najbardziej jak kazdemu psu potrzebny jest człowiek-swój.Hotel to super opcja ale to tylko 50% szczęścia tego psa a może mniej. Quote
Jenny19 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Pisząc o Emilce nie miałam na myśli umieszczania go w boksie, część psów starszych jeśli są łagodne Emilka ma w domu. Tylko trzeba by się zorientować czy Emilka ma miejsce i czy Baks się dogada z jej stadem. Nie wiem jakie warunki są u michelle, czy psy są w boksach czy w domu. Macie racje że dla niego boks, nawet jak będzie sam niewiele zmieni, idealny byłby dla niego domowy tymczas. Quote
kiyoshi Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Popieram, jeśli hotel i za tyle pieniędzy to tylko domowy. tylko wtedy będzie miał szanse by dojść do siebie i odzyskać wiarę w ludzi. Pytajcie dziewczyny, szukajcie. Bardzo się ciesze, że już tylko krok dzieli tego cudownego psiaka od szczęścia. I czekam z niecierpliwością na wieści. Quote
abra64 Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 ja też myślę, że trzeba mu znaleźć dom , taki gdzie będzie miał jak najwięcej kontaktu z człowiekiem. U Michelle jest wolne miejsce ale ja myslę, że trzeba szukać tu blisko i coś bardziej domowego. Quote
Anula Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Ja osobiście jestem przeciwna hotelom w których znajdują się budy i kojce,ponieważ one są dobre dla psów jeżeli ktoś nie ma co z psiakiem zrobić,bo np.wyjeżdża na wczasy i pies jakoś przetrzyma te dwa tygodnie,natomiast dłuższe hotelowanie to dla mnie jest porównywalne ze schroniskiem.Jeżeli hotel ma 10 lub więcej psów to siłą rzeczy dla każdego psa tylko wypada wsadzić dwa razy miskę do kojca z jedzeniem i posprzątać kojec,nie ma mowy o przebywaniu z każdym psem bo by nie starczyło czasu tej osobie na życie prywatne a przecież takie posiada. Quote
ala56 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 To wcale nie było pytanie retoryczne - mamy hotel, gdzie są 4 boksy i właściciel jest w stanie poświęcić pieskowi sporo czasu. Mamy staruszka collie cudem uratowanego, ktory przebywa w domu właścicielki hotelu i myśli, że tam mieszka. Z racji chorob i wieku zostanie tam pewnie dożywotnio. Tylko w tych hotelach brak miejsc. Baks w hotelu, gdzie będzie siedzial w boksie z depresji nie wyjdzie napewno a z racji wieku szybka adopcja wątpliwa. Quote
Anula Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 (edited) No właśnie,dlatego jest mu potrzebne DT domowe,może to być hotel ale pies powinien przebywać z człowiekiem w domu.Dlatego zastrzegłam,że dam deklarację na Baksa ale w domowych warunkach. Dałam się wrobić z deklaracją dla Leo z tego wątku co bardzo żałuję: http://www.dogomania.pl/forum/threads/221556-Walczymy-o-godną-starość-dla-Leo!-Mamy-hotelik-zbieramy-fundusze!/page21 Edited May 16, 2012 by Anula Quote
abra64 Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 jest mały promyk nadziei, że może Baks znajdzie DT, ale na razie nie chcę zapeszać jak będę coś konkretnego wiedzieć to zaraz napiszę :) Quote
ala56 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 To ja bardzo proszę o ten promyk nadziei... żeby się spełnił. Quote
abra64 Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 Baks pojechał w niedzielę do domu. Narazie na DT ale jeżeli zaprzyjażni się z nowymi współtowarzyszami to zostanie na stałe. Mieszka w Bytomiu u młodej rodziny z 1,5 roczną dziewczynką, dużym psem po przejściach - Bandziorem, Małą 13-letnią sunią - Rosą po przyjściach i Kotem po przejściach Farcikiem. Baaardzo psiolubna rodzinka. Baks wczoraj jak go zawiozłyśmy z koleżanką , cały czas spacerował fo działce, psy i kot przyjeły go przyjażnie, jak dzwoniłam wieczorem to pani mówiła, że Baks już wykąpany pojedzony , i jest traktowany przez swoich współmieszkańców bardzo delikatnie / tak jakby wiedziały, że trzeba z nim postępować ostrożnie bo to starszy, osłabiony pies/ . Jestem z państwem w kontakcie, bardzo jestem ciekawa jak potoczą się losy Baksa- czy otworzy się na człowieka i uwierzy , że świat może być dla niego cudowny? Pieniążki, które zostały wpłacone na Baksa, zostaną wykorzystane na leczenie Baksa, bo jest to darmowy dom ale pani bardzo prosi o wsparcie przy leczeniu Baksa, a na pewno coś zawsze się znajdzie, myślę , że jakieś leki na stawy no i może na serce , jak ma powiekszone, będę z panią w kontakcie to będę pisać Quote
wolf122 Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Oooooo Bytom,to mój rejon.Fajnie.Oby Bagsik się dobrze zadomowił:loveu: Quote
kiyoshi Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Wspaniałe wiadomości!!! trzymam kciuki, żeby wszystko układało się jak najlepiej:) Quote
abra64 Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 (edited) Baks ma wspaniały dom, ale dobrze , że zabraliśmy go ze schroniska bo to były ostatnie jego dni. Dzisiaj był cały dzień pod kroplówklą wzmacniającą, państwo zabrali go dopiero do domu o 19.00. Ma całe mnustwo leków, miał wszystkie badania łącznie z echo serca, przeswietlenie głowy. Ma problemy neurologiczne, musiał być kiedyś uderzony czymś ciężkim w głowę stąd jego otępienie, jest przez to przygłuchawy, ma zapalemie krtani i tchawicy, prawdopodobnie był trzymany na jakimś mocno zaciągniętym łańcuchu , który go przyduszał. Nie jest psem starym jakieś 7-8 lat. Ale lekarka powiedziała, że jest do uratowania,że powinien pomału dochodzić do siebie. Mam nadzieję, że będzie dobrze, trafił do wspaniałych ludzi :) Tak, że jak ktoś będzie chciał wpłacić grosik na Baksa to skorzystamy, bo obiecałam pani, że pomożemy jej finansowo w leczeniu, są to dość duże koszty. Edited May 22, 2012 by abra64 Quote
ala56 Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Ja i koleżanka z forum collie obiecałyśmy wspomóc Baksa, wtedy była mowa o DT lub hotelu. Proszę o podanie konta na które mozemy wplacic pieniądze. Pozwole sobie równiez wkleic te informacje / o jego zdrowiu/ na forum, może ktoś sie jeszcze dołączy. Quote
Jenny19 Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Bardzo się ciesze, że Baks jest bezpieczny. Proszę pamiętajmy o nim, jest cały czas w DT nie w DS, państwo mają jeszcze swoje zwierzaki więc nie mozna ich obarczać ponoszeniem wszystkich kosztów leczenia i utrzymania Baksa, szczególnie że podejrzewaliśmy że jego stan wynika głównie z wychudzenia i pobytu w schronisku a jak się okazało, sprawa jest poważniejsza. Biedny pies, musial wiele w życiu przejść. Quote
abra64 Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 Dzięki bardzo dziewczyny za pomoc wpłaty , które przyszły na Baksa to: Sokół -Oczkiewicz Beata - 50,- zł Zaborowska - 20,-zł P. Magda - 90,- Muszyńska - 40,- na dzień dzisiejszy badania kosztowały 260 zł + leki, które pani ma wykupić zostanie to pani zwrócone :) Quote
AtaO Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Całe szczęście, że znalazłeś domek (tymczasowy na razie), i to chyba rzeczywiście w ostatniej chwili.... Baksiu, zdrówka Ci życzę.... Quote
Anula Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Proszę na pw o pełne dane do przelewu.Ja też obiecałam Baksikowi pomóc. Obiecałam 20zł stałej deklaracji przez pół roku.Mogę wpłacić całość lub co miesiąc jak wolicie. Quote
Recommended Posts