BUDRYSEK Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 (edited) 15.4 Myszaty wygląda jakby się poddał. Rozmawiałam z weterynarzem razem stwierdziliśmy, że zachowuje się tak jakby miał depresję.Bierze się go na ręce a on się przelewa, jak lezy to skulony z opadniętą głową, patrząc w jeden punkt. Kładzie się go na stół a on od razu kladzie się na bok zwinięty. Apetyt na szczęscie ma, ale nie ma mowy zeby zjadł cos przy człowieku Ma juz wyczyszczone uszka, bo syfior mial tam niezly! 10.4 Myszaty jest bardzo dzielny :smile: Bez problemu znosi wszystkie zabiegi, jest bardzo cierpliwy. Był mega zakleszczony Z nadzieją w oczkach patrzy na weterynarzy... wie ze chcą mu pomóc. Na chwilę obecną rany nie nadają sie do szycia. Bardzo proszę udostępniajcie, rozsyłajcie info o tym Biedaku! **** MYSZATY został znaleziony wczoraj ( 9.4 ) w tragicznym stanie. Szyja i część głowy jest wygryziona, rany są gnijące, zaognione. W lecznicy usunieto martwą skórę i wyczyścicli rany, bedzie miał je opatrywane kilka razy dziennie. Dostał silny antybiotyk, witaminy, leki przeciwswiądowe i przeciwzapalne. Prawdopodobnie będzie musiał pozostać w lecznicy ok. tygodnia. Możliwe, że trzeba to będzie szyć, ale na razie jest wielki obrzęk i poza tym nie bardzo wiadomo jak, gdyż brakuje ciała i skóry. MYSZATY przebywa obecnie w „Chironie” w Bielsku na Wapiennej. Za kilka dni trzeba Go będzie odebrać z lecznicy i umieścić w jakimś bezpiecznym miejscu, gdzie powoli będzie wracał do zdrowia. Dlatego pilnie poszukujemy kogoś, kto przygarnie kociaka, choćby tymczasowo!! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us http://imageshack.us/content_round.php? ... f6871a.jpg Uploaded with ImageShack.us Jeśli ktoś jest w stanie dorzucić się do leczenia, podajemy nr konta lecznicy: Gabinet weterynaryjny 'CHIRON' ul .Wapienna 16, 43-300 Bielsko-Biała 76105010701000009071230776 Z dopiskiem "Myszaty" Jeśli ktoś może wspomóc MYSZATEGO karmą, to również będziemy bardzo wdzięczni. KOCHANI, BARDZO LICZYMY NA WASZĄ POMOC!!! Album ze zdjęciami: https://plus.google.com/photos/10592525 ... 0366285233 fb...proszę udostępniajcie http://www.facebook.com/events/218268081608455/ Edited May 8, 2012 by BUDRYSEK Quote
Kerian Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Budrysku, a jaka karma byłaby dla niego odpowiednia? Rozumiem, że jakaś weterynaryjna, wysokoodżywcza i miękka, łatwa do przełykania? Wiadomo, w jaki sposób mogły powstać takie rany? Mógł go pogryźć pies? Czy inny kot byłby w stanie go tak urządzić? :( Quote
BUDRYSEK Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 Kerian napisał(a):Budrysku, a jaka karma byłaby dla niego odpowiednia? Rozumiem, że jakaś weterynaryjna, wysokoodżywcza i miękka, łatwa do przełykania? Wiadomo, w jaki sposób mogły powstać takie rany? Mógł go pogryźć pies? Czy inny kot byłby w stanie go tak urządzić? :( na pewno jakies dobre puszki, niestety nie mamy funduszy i dostaje najtansze :( mogl miec spotkanie z psem, z kuna...:( Quote
margoth137 Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 jaka mała bidula:( narazie podrzuce i pomyślę jak pomóc:( Quote
sonia1974 Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 o matko kochana jakie cierpienie ja na kocim jedzeniu się nie znam , jakie dla małego będzie dobre Quote
BUDRYSEK Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 sonia1974 napisał(a):o matko kochana jakie cierpienie ja na kocim jedzeniu się nie znam , jakie dla małego będzie dobre teraz dostaje marki tesco, wiec kazda inna bedzie lepsza Quote
sonia1974 Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 ok coś wyszukam i zamówię tylko czy wysyłka ma być na Twój adres Quote
Igiełka Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 jakiego szukacie tymczasu i w jakiej odległości od Bielska? Quote
BUDRYSEK Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 sonia1974 napisał(a):ok coś wyszukam i zamówię tylko czy wysyłka ma być na Twój adres dzieki :) najlepiej do mnie Igiełka napisał(a):jakiego szukacie tymczasu i w jakiej odległości od Bielska? najlepszego :) jezeli uzbiera sie kasa na transport to zawieziemy Go wszedzie ;) ******** Staruszek Misiu z pogruchotana łapeczką prosi o pomoc! :-( http://www.dogomania.pl/forum/thread...-prosi-o-pomoc! Quote
Karilka Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Mój Boże, kupcie mu pilnie Balsam Szostakowskiego - ten specyfik działa CUDA. Jest w Polskich aptekach pod nazwą Vinilium (lub podobnie - w aptece będą wiedzieli) i kosztuje ok. 40zł... Nie wyobrażam sobie wyleczenia tego bez tego specyfiku! Biedny koteczek.. Quote
Igiełka Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 zapytam wśród Znajomych może znajdzie się jakieś miejsce ale niestety nic nie obiecuję Quote
BUDRYSEK Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 Karilka napisał(a):Mój Boże, kupcie mu pilnie Balsam Szostakowskiego - ten specyfik działa CUDA. Jest w Polskich aptekach pod nazwą Vinilium (lub podobnie - w aptece będą wiedzieli) i kosztuje ok. 40zł... Nie wyobrażam sobie wyleczenia tego bez tego specyfiku! Biedny koteczek.. od samego poczatku jest tym smarowany i sa juz widoczne efekty Quote
sonia1974 Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Aga zajrzyj tutaj są puszki animonda , tanio wychodzą takie po 400 g , będzie gdzie to przechować w lecznicy po otwarciu i jaki smak http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_mokra/animonda_rafine_carny Quote
BUDRYSEK Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 sonia1974 napisał(a):Aga zajrzyj tutaj są puszki animonda , tanio wychodzą takie po 400 g , będzie gdzie to przechować w lecznicy po otwarciu i jaki smak http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_mokra/animonda_rafine_carny w lecznicy maja lodowke, smak obojetny, nie jest wybredny Quote
elu Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Różne ciekawe książki oraz herbatka prosto z Anglii: http://www.dogomania.pl/forum/threads/225785-Ksi%C4%85%C5%BCki-i-angielska-herbata-na-bdt-BUDRYSEK-do-22-04-21-00 Zapraszam na bazarek na bdt BUDRYSKA! Quote
Igiełka Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Wszyscy zapsieni ale jeszcze została jedna koleżanka narazie nie odbiera no zobaczymy z tym że też ma 3 psiaki a nie znamy zachowania kota w stosunku do innych zwierząt chyba że nam tu Budrysek cosik podpowie Quote
BUDRYSEK Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 Igiełka napisał(a):Wszyscy zapsieni ale jeszcze została jedna koleżanka narazie nie odbiera no zobaczymy z tym że też ma 3 psiaki a nie znamy zachowania kota w stosunku do innych zwierząt chyba że nam tu Budrysek cosik podpowie Myszaty jest kotem bezdomnym, wiadomo ze aby przezyc musial walczyc teraz jest przerazony, boi sie ludzi, strach go paralizuje ale pozwala ze soba zrobic wszystko, nie atakuje, nie fuka jest duze prawdopodobienstwo, ze dogada sie z innymi kotaki, z psami moze byc gorzej Quote
sonia1974 Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Zamówiłam megapakiet animonda 24szt 400g kurczak i wołowina . Podałam Twój nr. telef dla kuriera Quote
róża35 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Co z kotem?widać po oczkach ,że bardzo ,bardzo cierpi:shake:. Quote
Igiełka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 BUDRYSEK napisał(a):Myszaty jest kotem bezdomnym, wiadomo ze aby przezyc musial walczyc teraz jest przerazony, boi sie ludzi, strach go paralizuje ale pozwala ze soba zrobic wszystko, nie atakuje, nie fuka jest duze prawdopodobienstwo, ze dogada sie z innymi kotaki, z psami moze byc gorzej kumpela nie odbiera spróbuje jeszcze póżniej :roll: to trudna decyzja do podjęcia tak jak wcześniej napisałam ona ma 3 psiaki Quote
BUDRYSEK Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 była dzisiaj u Niego Ola: Wracam od Myszatego. JEST OGROMNA POPRAWA :smile: Szyjka już w części zagojona, pozostała rana już nie zaogniona, wygląda to dużo, dużo lepiej. Główka z racji większej krwawej powierzchni potrzebuje czasu. Jednak rana nie jest już tak drastyczna. Jestem pod wrażeniem. Uszy zostały wyczyszczone, rany nasmarowane. Kicia jak zwykle bardzo dzielny i grzeczny. To jest niesamowite jak pozwala się leczyć. ...Myszaty dziś był bardzo rozmowny, poobserwował sobie świat przez okno i to dało wylew kocich żali. Myślę że kąpiel nie jest konieczna. Wyczesuję mu futerko a po zdjęciu klosza języczek zrobi swoje. :smile: Quote
BUDRYSEK Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 kolejny Biedaczek walczy o życie :( http://www.dogomania.pl/forum/threads/225922-Garfield-walczy-o-życie!-(?p=18969145#post18969145 Quote
Recommended Posts