Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciotki, szukam pilnie domu lub tymczasu dla ok 8 msc szczeniaka w typie beagla. Historii tego psa nie chce opisywać na forum, nie jest to mój pies, ale kogoś znajomego.
istotne jest to, że trzeba psa jak najszybciej zabrać.
Pies był potrącony przez samochód, nie był u weta, przez co ma problem z poruszaniem, tylna łapa jest podniesiona do góry, wg mnie uszkodzona w stawie.
pies nie jest szczepiony, czasem jest odrobaczony.
mieszka na podwórku i przez to, że ucieka, jest zapinany na łańcuch.
największym problemem jest to, że pies jest wycofany i z opowiadań osoby u której przebywa wiem, że niszczy,
jest mega łagodny w stosunku do ludzi i psów, wg mnie gdy będą mu zapewnione odpowiednie warunki, będzie super psem,

sama jestem teraz na msc rehabilitacjach i nie mam możliwości szukać czegoś na własną rekę.
na codzień nie mam internetu, tylko czasem w wekend.
proszę was, jeśli możecie pomóżcie!!!
zaraz wstawię zdjęcia.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

emdziolek napisał(a):
Ciocie pomóżmy pieskowi :( Ja niestety nie moge wziac małego mamy juz psiaka na tymczasie.
Może u kogos znajdzie sie miejsce?>
Moze by napisac do dziewuch od beagli??

wstawilam link na beagle do adopcji.
na razie cisza, nikt nie wpadla na watek.

Posted

Biedny psiak-ofiara mody na tę rasę:shake:Chyba jak labki,beagle brały udział w jakiejś reklamie i się zrobił boom na begle dla dzieci:razz:

Nie dziwne,że pies myśliwski niszczy...Jemu potrzebny jest ruch,zadania do wykonania;samo podwórko to za mało-to pies dla aktywnych.
Znajomi "specjalizują się" w myśliwcach i mówili,że taki pies jak dziennie nie zrobi ok.20-30km to głupieje:cool3:A że miałam myśliwca 9lat to potwierdzam:evil_lol:

Może by napisać do fundacji Kastor?

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Biedny psiak-ofiara mody na tę rasę:shake:Chyba jak labki,beagle brały udział w jakiejś reklamie i się zrobił boom na begle dla dzieci:razz:

Nie dziwne,że pies myśliwski niszczy...Jemu potrzebny jest ruch,zadania do wykonania;samo podwórko to za mało-to pies dla aktywnych.
Znajomi "specjalizują się" w myśliwcach i mówili,że taki pies jak dziennie nie zrobi ok.20-30km to głupieje:cool3:A że miałam myśliwca 9lat to potwierdzam:evil_lol:

Może by napisać do fundacji Kastor?

pies od poczatku byl "problemowy", dosc wycofany jak na szczeniaka, a teraz sprawa sie poglebila
z tym ruchem, zgadzam sie w 100%, to jest glowny powod tego niszczenia,
pies ucieka stad jest lancuch...

Kastor to raczej spaniele...
ale napisze.
dzieki ze jestescie.

Posted

niestety nie wiem jak pomóc :/ ja mam już dwa psiaki, kilka dni temu adoptowałam jednego staruszka i dopiero się oswaja z nowym otoczeniem.
Chętnie popodrzucam, tyle mogę zrobić..

Posted

[quote name='Ziutka']Wyślę malucha do Tomo2, może zajrzy...

Poproszę też mestudio o banerek

dzieki:loveu:

niestety nie wiem jak pomóc :/ ja mam już dwa psiaki, kilka dni temu adoptowałam jednego staruszka i dopiero się oswaja z nowym otoczeniem.
Chętnie popodrzucam, tyle mogę zrobić..

dzieki, ze jestes, podrzucanie tez jest wazne.

zrobilam malemu na szybko tablice i gumtree, bylo ponad 100 wejsc i nic:-(

Posted

Ziutka napisał(a):
Nie ma za co :)

Link do Tomka poszedł ;)
Banerek będzie wieczorkiem bo mestudio w trasie dzisiaj.

bardzo mi zalezy na tym, zeby ten dom mu znalezc.
ale nie jestem w stanie nic wiecej stad zdzialac.
dzieki ze jestescie.

Posted

[quote name='justysiek']pies od poczatku byl "problemowy", dosc wycofany jak na szczeniaka, a teraz sprawa sie poglebila
z tym ruchem, zgadzam sie w 100%, to jest glowny powod tego niszczenia,
pies ucieka stad jest lancuch...

Kastor to raczej spaniele...
ale napisze.
dzieki ze jestescie.

hehe, spaniele to Emilia, Kastor kastruje wszystkie psy i koty jakie ma mozliwosc :)

Dobrze ze Tomo2 odpisal.