Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

053_zpsmm1orm7q.jpg

054_zpsenhpwfzp.jpg

062_zpspzn8fe2b.jpg

Głupawka Kai, etap I: chwycić w paszczę jakiś śmieć i biegać z nim bez celu

068_zpshjdfxnay.jpg

Głupawka Kai etap II: Wypluć śmiecia, upatrzyć ofiarę i gonić bez litości

076_zpsappg0jow.jpg

Posted

Tak, stado fajnie zgrane, choć właśnie zróżnicowane :) Uwielbiam spacery z taką grupą, aż się zaczęłam zastanawiać nad trzecim pinczerkiem za parę lat :P

No Baronek (chi) rządzi światem, jest na prawdę fantastycznym psem :)

Widzę, że moje zdjęcia prawie wszystkich odstraszyły  <_< :P Nie wiem, może plażowo-morskie bardziej przypadną wam do gustu :P ;)

010_zpsdjz2mrys.jpg

026_zpsehrkrrjs.jpg

032_zpsmac803dx.jpg

039_zpsrvvkj3jn.jpg

040_zpsy5vw8dei.jpg

• 2 weeks later...
Guest TyŚka
Posted

Cześć po raz enty, zniknęliście mi z subskrycji.

Ależ super się bawią w morzu, ale aż mi się zimno zrobiło, brr :p

O matko, co to za piękność, Troja. Ona jest z hodowli?

Posted

Cześć, fajnie że udało Ci się nas odnaleźć :)

Viki praktycznie całą jesień i zimę się moczyła gdzie się dało (czyli głównie w jeziorze), poza momentami kiedy woda była zamarznięta, patrzeć na to nie szło :P

Tak, Troja jest z czeskiej hodowli. Użytkowy owczarek :) 

Guest TyŚka
Posted

Czyli z Viki niezły mors :D

Aaah, ślinka cieknie na Troję :)

Posted

Trojka będzie się od czasu do czasu w galerii pojawiać :) Też uważam, że jest piękna, a normalnie owczarki niemieckie nie wzbudzają u mnie wielkiego entuzjazmu. Ona jednak od razu mi się spodobała, no cudna jest.

Posted

Hej

Tyle cudnych zdjęć,że nie wiem o którym pisać :) Te "skaczące żabki" jeszcze ze świetnymi cieniami na piasku ekstra !

No i muszę napisać-Troja też skradła moje serce -cudna !

Posted

Wiem, że do Świąt zostało jeszcze 4 dni, ale w najbliższym tygodniu będę miała mało czasu, gdyż po pracy trzeba będzie zrobić jeszcze jakieś przedświąteczne zakupy, człowiekowi się nie będzie chciało z przemęczenia wchodzić na neta :P, więc składamy życzenia już teraz :) - (zdjęcie z ubiegłorocznych Świąt, teraz  dziewczynka jest masywniejsza, zrobił się z niej "kawał baby", ale mnie to odpowiada, bo choć kocham wszystkie pinczery to najbardziej jestem zakochana w tych najbardziej masywnych osobnikach, im większy byk tym bardziej skrada moje serce :D).

23t2ooh.png

A tak ogólnie co u Was słychać?

Udało mi się przez FB znaleźć i nawiązać kontakt z właścicielką MIRANDY, więc MELISSIE uda się poznać jedną z miotowych sióstr :). Spotkają się w czerwcu na wystawie w Kaliszu :).

Natomiast 11.04 na wystawie klubowej pozna swoją młodszą siostrę NEGRĘ :).

Posted

Się masz siostra!  :D

Skoro już temat pinczerowych spotkań został poruszony... Nie zamierzacie może się wystawiać? Wtedy o tyle łatwiej się spotkać.  ;) My teraz przed wystawą Championów poznaliśmy Melissę (tzn. Młody poznał, bo ja Melkę już miziałam w Poznaniu na międzynarodowej), a na Prestige poznamy prawdopodobnie Boney z Me Stado... A wypadałoby, aby w końcu przyrodnie rodzeństwo się zobaczyło.  :P

Posted

Erykowa też mi się te skaczące podobają, udały mi się nawet. Ostre jak brzytwa nie są, ale i tak myślę, że niezłe :P A więcej zdjęć Troi można się spodziewać po 11-12 :)

Melissa dziękujemy za życzenia i wzajemnie! Fajnie, że znowu wpadłaś. 

Widzę, że mamy podobny gust jeśli chodzi o pinczery :D Cleo podobno też ma być mocnej budowy, mam nadzieję. Na razie to szczypior, no ale to jeszcze młodzik jedenastomiesięczny.

A u nas słychać jedynie tyle, że mam masę wolnego i paskudną pogodę, która z tego co mi internet mówi jeszcze trochę się utrzyma :/ A planowałam taaaaaaakie długie wędrówki...

O wystawa w Kaliszu mówisz? Jeśli uda mi się wkrótce zmienić pracę to może byśmy się pojawiły... Obiecać nie mogę, bo aktualnie w pracy mam masakrę i jeśli nie znajdę innej to nie tylko mogę zapomnieć o wystawach, ale pewnie w ogóle głodować zaczniemy :P ;) Poza tym jakiś czas temu masę pieniędzy pochłonęło mi auto niedługo potem zepsuła się pralka i trzeba było kupić nową. Oczywiście jak się wali to wszystko na raz, a w najbliższych miesiącach zamierzam zacząć wreszcie agility, tego nie odpuszczę za nic! Dlatego wystawy odłożyłam  kompletnie na bok :(

A wiesz może czy będzie można wchodzić tylko z wystawianym psem? Bo gdybym wystawiać jednak nie dała rady to mogłam chociaż być jako widz. Pochodzę z Kalisza, więc czasem zaglądam w te strony :)

Cześć Dioranne :D Odpowiedź masz powyżej. Póki co w grę wchodziłby jedynie ten Kalisz, jak nie wystawowo to przynajmniej jako widz, no ale własnie nie wiem czy mogłabym być z psem :)

Posted

W Kaliszu nie powinno być problemu z wejściem z psem, który nie został zgłoszony, gdyż jest to wystawa na otwartym terenie. Być może pod koniec maja będę na międzynarodówce w Lesznie a to blisko Poznania, więc może wpadniesz ;)? Tyle, że wciąż się waham czy się zgłaszać do Leszna, bo sędzia podobno nieciekawy, ale z drugiej strony fajnie by było jakby Lisska spotkała po raz drugi Nico... Tak więc zgłaszać czy nie zgłaszać oto jest pytanie :D?!

Posted

Cześć Dioranne :D Odpowiedź masz powyżej. Póki co w grę wchodziłby jedynie ten Kalisz, jak nie wystawowo to przynajmniej jako widz, no ale własnie nie wiem czy mogłabym być z psem :)

Wiesz, jeśli nie masz z Cleo problemów takie jakie ja miałam i mam z Młodym (właśnie, szykuj się na epopeję narodową na GG niedługo w tej sprawie) to uważam, że powinnyście z wystawami spróbować. Jasne, to jest stres (a przynajmniej ten pierwszy raz), ale jednocześnie satysfakcja i zabawa. I okazja dla takich ciołków jak ja i Nico, żeby spotkać inne piny.  :P

W Kaliszu nie powinno być problemu z wejściem z psem, który nie został zgłoszony, gdyż jest to wystawa na otwartym terenie. Być może pod koniec maja będę na międzynarodówce w Lesznie a to blisko Poznania, więc może wpadniesz ;)? Tyle, że wciąż się waham czy się zgłaszać do Leszna, bo sędzia podobno nieciekawy, ale z drugiej strony fajnie by było jakby Lisska spotkała po raz drugi Nico... Tak więc zgłaszać czy nie zgłaszać oto jest pytanie :D?!

Zgłoszenia są do 30 kwietnia, więc jeszcze trochę czasu do namysłu jest. W każdym bądź razie z tego co wiem to będzie jeszcze jedna znana mi przez internet pinczerka i z nią też będziemy starać się spotkać. Przyjadą jeszcze moje znajome z okolicznych miejscowości, prawdopodobnie ze swoimi psami. To są przynajmniej takie wstępne plany, a co z tego wyjdzie... trudno powiedzieć.  ;) Jeśli będzie padać to Młodego raczej nie zabiorę, bo on deszczu, albo chociażby mokrej trawy nie znosi, więc byłby jeszcze bardziej mendowaty niż zwykle.

Posted

Z Cleo problemów nie mam. Jedynie z oglądaniem ząbków mógłby być, bo dotykanie przez obcych to nie jest to co tygryski lubią najbardziej. Ale to jest taki pies, że jak będę chciała to, to wypracuję, więc w sumie taki problem to nie problem. Jedyny prawdziwy problem to mój wychudzony portfel :P Wszystko zależy od tego jak szybko uda mi się zmienić pracę.

(ooo dobra, już się szykuję)

• 2 weeks later...
Posted

Widzę, że ta w Lesznie odbywa się 30-31. Mój brat ma komunię 31 więc raczej odpada, chyba że tylko w sobotę wpadniemy, się zobaczy :)

Sorry za późną odpowiedź, ale ostatnio nie za bardzo mam czas wchodzić na Dogomanię i robię to rzadko.

Szkoda, że pinczery będą w niedzielę :(.

Do niedawna jeszcze nie wiedziałam czy pojechać do Leszna czy nie, ale chyba jednak pojadę ze względu na to, że będzie mój hodowca, więc będzie kolejna okazja do miłego spotkania :).

Dioranne, nie chcemy przeszkadzać, skoro macie już umówione spotkanie z inną pinczerką to nie będziemy się wcinać. Lisska jeszcze nie raz spotka Nico np. za rok na Ch.of Ch. :).