Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Atena wita wszystkich obecnych i nieobecnych ;)

Atena to wesoła suczka w typie spaniela.

Ma około 5 lat, jest średniej wielkości (12,8 kg, 37 cm).

Została oddana przez właścicieli z powodu alegrii dziecka.

Podobno gryzła, lecz na spacerze nie zauważono u niej żadnych agresywnych zachowań.

Ładnie wita się ze wszystkimi psami, wykazuje chęć zabawy, ale to inne psiaki nie chcą się bawić.

Do ludzi jest nastawiona przyjaźnie, lubi się przytulać i głaskać; na pierwszym spacerze od razu pokazała brzuszek.

Nie nadaje się do domu z dziećmi.

Ma dłuższą sierść, która wymaga pielęgnacji.

Obecnie ma mocno skołtunione uszy, które wymagają wycięcia dredów.

Jest nieco szczekliwa, ale ładnie uspokaja się po skorygowaniu.

Potrzebuje dość dużej dawki ruchu, ale raczej w postaci spacerów, bieganie bardzo szybko ją męczy, nie potrafi dotrzymać tempa opiekunowi.

Atena jest zaszczepiona, odrobaczona, dostanie kupon na darmową sterylizację.

Jej numer to 298/12

A na koniec uśmiech i pozdrowienia dla wszxystkich :)

Więcej zdjęć suni: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Atena298125Lat128Kg37Cm15032012R

Kontakt:

soboz4@gmail.com

503-364-290

Edited by kimiji
Posted

Czy w schronisku mogą jej wygolić te uszka, żeby nie nabawiła się jakichś chorób?

Czy mi się wydaje, czy ona trochę puszysta jest?
Może przez to nie daje rady dużo biegać?

W jakim wieku były dzieci byłych właścicieli?
Czy to zdanie, że "Nie nadaje się do domu z dziećmi" można zamienić na "Nie nadaje się do domu z małymi dziećmi"?
Nie brzmi to wtedy jakby to była maszynka do zabijania, a nastolatki to już prawie nie dzieci. ;-)

Posted

uszka jej wygolimy jak będziemy mieć ostrze do maszynki, obecnie nie mamy czym...

z tym, że podobno ona lubi ugryźć, więc musimy być ostrożni, uszy ma w katastrofalnym stanie tzn. sierść na uszach...

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Czy w schronisku mogą jej wygolić te uszka, żeby nie nabawiła się jakichś chorób?

Czy mi się wydaje, czy ona trochę puszysta jest?
Może przez to nie daje rady dużo biegać?

W jakim wieku były dzieci byłych właścicieli?
Czy to zdanie, że "Nie nadaje się do domu z dziećmi" można zamienić na "Nie nadaje się do domu z małymi dziećmi"?
Nie brzmi to wtedy jakby to była maszynka do zabijania, a nastolatki to już prawie nie dzieci. ;-)

Przyznam, że ma lekką nadwagę, w sumie mogło to powodować trudności w bieganiu. Jak się z nią chodziło to ciągnęła jak szalona, a jak przeszłam na wolny truchcik to ledwo co biegła za mną...

Posted

sporo ludzi dzwoni o Atenę!!!
Był fajny telefon Pani, która miała cocer spanielkę bardzo długo i było nieco agresywna, niestety Pani ma 5 letnią córkę i powiedziałam, że to mało możliwe żeby dostałą Atenę do adopcji przy tak małym dziecku. Decyzję zostawiłam pracownikom schroniska, bo to oni rozmawiali z byłą rodziną Ateny...

Posted

zrobiłam suni ogłoszenia na tablicy i gumtree... bo mam wieeeelki zastój ogłoszeniowy :roll:
no ale na razie nie będę robić więcej...

Posted

Jutro chyba Atena jedzie do domku w okolicach Tychów, bez dzieci i na dodatek z dużym ogrodem, dziewczyna ma po nią przyjechać rano, w domu stale ktoś jest i będzie ją sterylizować, sama dziewczyna ma 20 lat i Atena bardzo jej się podoba!

Posted

soboz4 napisał(a):
Jutro chyba Atena jedzie do domku w okolicach Tychów, bez dzieci i na dodatek z dużym ogrodem, dziewczyna ma po nią przyjechać rano, w domu stale ktoś jest i będzie ją sterylizować, sama dziewczyna ma 20 lat i Atena bardzo jej się podoba!

to trzymam kciuki :)

Posted

mówiłam o sterylizacji, dziewczyna powiedziała, że jak najbardziej, sama jestem zdziwiona, miałam dziś o nią 6-7 telefonów, z czego 2-3 były fajne i ludzie zdecydowani, ale dziewczyna z Tychów z domkiem i ogrodem chyba przebyła wszystkich, chce po nia przyjechać jak najwcześniej

Opis i zdjęcia robią swoje, ale przede wszystkim ogłoszenia w necie!

Posted

a ten czarny spanielek gryzł w każdej sytuacji? Czy nie lepiej będzie poprostu wziąć go na zdjęcia, np. w czwartek tak z pół godziny przed wolontariatem, przynajmniej nie stresowałby się tak bardzo dużą ilością psów i ludzi...

Trzymam kciuki za Atenę :kciuki: