kimiji Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 (edited) Atena wita wszystkich obecnych i nieobecnych ;) Atena to wesoła suczka w typie spaniela. Ma około 5 lat, jest średniej wielkości (12,8 kg, 37 cm). Została oddana przez właścicieli z powodu alegrii dziecka. Podobno gryzła, lecz na spacerze nie zauważono u niej żadnych agresywnych zachowań. Ładnie wita się ze wszystkimi psami, wykazuje chęć zabawy, ale to inne psiaki nie chcą się bawić. Do ludzi jest nastawiona przyjaźnie, lubi się przytulać i głaskać; na pierwszym spacerze od razu pokazała brzuszek. Nie nadaje się do domu z dziećmi. Ma dłuższą sierść, która wymaga pielęgnacji. Obecnie ma mocno skołtunione uszy, które wymagają wycięcia dredów. Jest nieco szczekliwa, ale ładnie uspokaja się po skorygowaniu. Potrzebuje dość dużej dawki ruchu, ale raczej w postaci spacerów, bieganie bardzo szybko ją męczy, nie potrafi dotrzymać tempa opiekunowi. Atena jest zaszczepiona, odrobaczona, dostanie kupon na darmową sterylizację. Jej numer to 298/12 A na koniec uśmiech i pozdrowienia dla wszxystkich :) Więcej zdjęć suni: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Atena298125Lat128Kg37Cm15032012R Kontakt: soboz4@gmail.com 503-364-290 Edited April 23, 2012 by kimiji Quote
maciaszek Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Atena powędrowała na katowicki wątek. Zaraz zrobię jej nową kartę na stronie schroniska. Quote
kiyoshi Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Piękna! piękna! piękna! zapisuje cudną Atenę:) Quote
madzia.uje93 Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Jestem;) Śliczne ma uszka na tym pierwszym zdjęciu:D Quote
Asia & Ginger Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Czy w schronisku mogą jej wygolić te uszka, żeby nie nabawiła się jakichś chorób? Czy mi się wydaje, czy ona trochę puszysta jest? Może przez to nie daje rady dużo biegać? W jakim wieku były dzieci byłych właścicieli? Czy to zdanie, że "Nie nadaje się do domu z dziećmi" można zamienić na "Nie nadaje się do domu z małymi dziećmi"? Nie brzmi to wtedy jakby to była maszynka do zabijania, a nastolatki to już prawie nie dzieci. ;-) Quote
soboz4 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 uszka jej wygolimy jak będziemy mieć ostrze do maszynki, obecnie nie mamy czym... z tym, że podobno ona lubi ugryźć, więc musimy być ostrożni, uszy ma w katastrofalnym stanie tzn. sierść na uszach... Quote
AgaDe Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Ona mi przypomina jamnikowatego spaniela;-) a jaki ma fryz! Quote
kimiji Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 Asia & Ginger napisał(a):Czy w schronisku mogą jej wygolić te uszka, żeby nie nabawiła się jakichś chorób? Czy mi się wydaje, czy ona trochę puszysta jest? Może przez to nie daje rady dużo biegać? W jakim wieku były dzieci byłych właścicieli? Czy to zdanie, że "Nie nadaje się do domu z dziećmi" można zamienić na "Nie nadaje się do domu z małymi dziećmi"? Nie brzmi to wtedy jakby to była maszynka do zabijania, a nastolatki to już prawie nie dzieci. ;-) Przyznam, że ma lekką nadwagę, w sumie mogło to powodować trudności w bieganiu. Jak się z nią chodziło to ciągnęła jak szalona, a jak przeszłam na wolny truchcik to ledwo co biegła za mną... Quote
soboz4 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 sporo ludzi dzwoni o Atenę!!! Był fajny telefon Pani, która miała cocer spanielkę bardzo długo i było nieco agresywna, niestety Pani ma 5 letnią córkę i powiedziałam, że to mało możliwe żeby dostałą Atenę do adopcji przy tak małym dziecku. Decyzję zostawiłam pracownikom schroniska, bo to oni rozmawiali z byłą rodziną Ateny... Quote
ewes Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 zrobiłam suni ogłoszenia na tablicy i gumtree... bo mam wieeeelki zastój ogłoszeniowy :roll: no ale na razie nie będę robić więcej... Quote
soboz4 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Jutro chyba Atena jedzie do domku w okolicach Tychów, bez dzieci i na dodatek z dużym ogrodem, dziewczyna ma po nią przyjechać rano, w domu stale ktoś jest i będzie ją sterylizować, sama dziewczyna ma 20 lat i Atena bardzo jej się podoba! Quote
ewes Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 soboz4 napisał(a):Jutro chyba Atena jedzie do domku w okolicach Tychów, bez dzieci i na dodatek z dużym ogrodem, dziewczyna ma po nią przyjechać rano, w domu stale ktoś jest i będzie ją sterylizować, sama dziewczyna ma 20 lat i Atena bardzo jej się podoba! to trzymam kciuki :) Quote
saphira18 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 a to dziwne;) wystarczy psa pokazać w necie już są chętni... bo Atena siedziała od 15.03;) mam nadzieję że będzie sterylizowana... Quote
soboz4 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 mówiłam o sterylizacji, dziewczyna powiedziała, że jak najbardziej, sama jestem zdziwiona, miałam dziś o nią 6-7 telefonów, z czego 2-3 były fajne i ludzie zdecydowani, ale dziewczyna z Tychów z domkiem i ogrodem chyba przebyła wszystkich, chce po nia przyjechać jak najwcześniej Opis i zdjęcia robią swoje, ale przede wszystkim ogłoszenia w necie! Quote
saphira18 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 nie żebym się czepiała;) tak tylko napisałam, bo Atena jest dość w typie:) dom z ogrodem brzmi fajnie, to zostaje jeszcze spaniel Diego... Quote
soboz4 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 wiem, tylko czy dostaniemy go do zdjęć??? Bo on jest dość trudnym psem i pod opis Ateny nijak go podciągnąć się nie da... Quote
kimiji Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 a ten czarny spanielek gryzł w każdej sytuacji? Czy nie lepiej będzie poprostu wziąć go na zdjęcia, np. w czwartek tak z pół godziny przed wolontariatem, przynajmniej nie stresowałby się tak bardzo dużą ilością psów i ludzi... Trzymam kciuki za Atenę :kciuki: Quote
Recommended Posts