Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kilka z telefonu, nie najlepszej jakości ale zawsze coś ;)
Jutro mała jedzie ze mną na wycieczkę do Olsztyna, potem na dzień na wieś, wybiega się na łąkach, polach, pospacerujemy po lesie a pojutrze będzie kąpana ;)

I dwie zazdrośnice ale spać to razem bo cieplej :diabloti:

Posted

No a jakże by inaczej! :lol:

Zapomniałam pochwalic że Wena potrafi robić 'surykatkę' czyli łazi na tylnych łapkach. Ostatnio sama z siebie tak zrobiła na dworze bo nie widziała kto idzie. Śmiesznie wyglądała :) + ładnie siada, cwiczy slalom między nogami, obroty i warowanie :) Bystra dziewczyna jest!

Posted

Halo, halo, poszukujemy osoby do wizyty PA w Poznaniu + już ewentualnego transportu z Malborka (ewentualnie Gdańsk) do Poznania właśnie ;) Proszę o pomoc w poszukiwaniach ;)

Posted

Niestety nie umówiona, pani bardzo fajna z rozmowy, wszystko ok, miałą się odezwac i się już nie odezwała. Dzwoniłam, że mam osobę do wizyty- odebrała córka i powiedziała, że mama oddzwoni za pół godziny. Aktualnie minęło już 12 godzin i nikt nie oddzwonił.

Są jeszcze dwa domki- pani z Gdańska pomagająca w fundacji na rzecz labradorów oraz starszy pan z Rumi. Czekam na telefon od pani z gdańska dziś, jak nie wyjdzie- będziemy sprawdzać Rumię.

Sie domki zaczęły zabijać, jak nikogo nie było chętnego na adopcję tak teraz trzy w ciągu jednego dnia praktycznie ;)

Posted

No to pojechała.. w okolice gdańska. Pani posiadająca labka i goldena + kota. I córkę ;) Mieszka w domku z ogrodem. Wenka będzie miała jak w raju.
Przed chwilą pani ją zabrała a ja już czekam na wieści, które rzecz jasna mają byc niedługo + zdjęcia :)
Trzymajcie kciuki za szybką aklimatyzację suni w nowym miejscu!

PS. Jak ktoś ma do wyadoptowania spokojnego, niedużego pieska, może byc starszy, nadający sie właśnie dla starszej osoby- proszę o pilny kontakt bo mam fajny domek w Rumii! ;)

Posted (edited)

Pineska, ja mam kilka piesków! podeślij proszę Panu:

Skrzat, IDEALNY dla starszej osoby! http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/skrzat-gdansk-ogl5027195.html
Majka http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/majka-gdansk-ogl5027180.html
Nela http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/nela-gdansk-ogl5098302.html
Amiś http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/amis-gdansk-ogl5027263.html
Mona http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/mona-gdansk-ogl4299152.html

Wszystkie pieski są w schronisku w Gdańsku. Obwodnicą z Rumii to pół godzinki. Pan może do mnie zadzwonić i się umówić. Jestem w schronisku co weekend.

Cieszę się, że suńka znalazła dobry dom - załużyła na niego po tym, co przeszła...A te domki to z ogłoszenia...? Kurcze, ja już tak długo ogłaszam moje psiaki i nic....pewnie chodzi o to, że to psy ze schronu a nie z DT...:(

Edited by martasekret
Posted

Tak, z ogłoszeń. też nie było odzewu, dopiero jak zamówiłam pakiet ogłoszeniowy u pliny to się rozdzwoniły domki.

Podesłałam psiaczki, i Mudka, i Promykowe, mam nadzieję, że którys się spodoba!

Posted

Pinesk@ napisał(a):
Tak, z ogłoszeń. też nie było odzewu, dopiero jak zamówiłam pakiet ogłoszeniowy u pliny to się rozdzwoniły domki.

Podesłałam psiaczki, i Mudka, i Promykowe, mam nadzieję, że którys się spodoba!

Także mam nadzieję, że jakis panu się spodoba, zawsze to większe szczęście :)

Posted

od pół roku ogłaszam kilkanaście psów, ogłoszenia aktualizuję regularnie, większości z nich opłacam wyróżnione na trójmiasto.pl
psy są naprawdę ładne, zdrowe, przyjazne, kontaktowe. Z reguły są średniolatkami - może to jest przyczyna braku zainteresowania?
Od stycznia miałam 4 telefony, z których nic sensownego nie wynikło.....
dlatego niejako z małą zazdrością patrzę na takie przypadki jak Weny, też bym tak chciała....;)

Posted

większość ludzi nie umie patrzeć na zwierzaki a i tych bidul jest tak dużo, dużo za dużo. Ja mam 2 bidy ze schronu, więcej przjąć niestety nie mogę. Pozdrawiam serdecznie

Posted

martasekret napisał(a):
od pół roku ogłaszam kilkanaście psów, ogłoszenia aktualizuję regularnie, większości z nich opłacam wyróżnione na trójmiasto.pl
psy są naprawdę ładne, zdrowe, przyjazne, kontaktowe. Z reguły są średniolatkami - może to jest przyczyna braku zainteresowania?
Od stycznia miałam 4 telefony, z których nic sensownego nie wynikło.....
dlatego niejako z małą zazdrością patrzę na takie przypadki jak Weny, też bym tak chciała....;)

Skąd ja znam to uczucie? :roll: Psy mogą być naprawdę czarujące, ale za kratami ich piękno jest trudno dostrzegalne dla "zwykłych" ludzi, za kratami nie są tak atrakcyjne i to jest zgubne...

Posted

no niestety - psy z DT mają "przewagę" nad tymi ze schronu...tak już jest
w przypadku kotów różnica jest jeszcze bardziej wyczuwalna - na te schroniskowe nikt nawet nie spojrzy, bo ludzie wychodzą z założenia, że są chore i dzikie....

Posted

martasekret napisał(a):
no niestety - psy z DT mają "przewagę" nad tymi ze schronu...tak już jest
w przypadku kotów różnica jest jeszcze bardziej wyczuwalna - na te schroniskowe nikt nawet nie spojrzy, bo ludzie wychodzą z założenia, że są chore i dzikie....

Dokładnie, taką moc mają niestety bezpodstawne stereotypy w naszym społeczeństwie :shake: