Pinesk@ Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 Kilka z telefonu, nie najlepszej jakości ale zawsze coś ;) Jutro mała jedzie ze mną na wycieczkę do Olsztyna, potem na dzień na wieś, wybiega się na łąkach, polach, pospacerujemy po lesie a pojutrze będzie kąpana ;) I dwie zazdrośnice ale spać to razem bo cieplej :diabloti: Quote
from_wonderland Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Jakie słodkości :loveu: wielka dama, oczywiście w kwiecistej kołdrze :evil_lol: Quote
Pinesk@ Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 No a jakże by inaczej! :lol: Zapomniałam pochwalic że Wena potrafi robić 'surykatkę' czyli łazi na tylnych łapkach. Ostatnio sama z siebie tak zrobiła na dworze bo nie widziała kto idzie. Śmiesznie wyglądała :) + ładnie siada, cwiczy slalom między nogami, obroty i warowanie :) Bystra dziewczyna jest! Quote
plina Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Fajnie wygląda taki krótki pychol Wenki :) A Nuka jak zawsze cudowna :) Ogłoszenia dla małej już są na wątku bazarkowym. Quote
from_wonderland Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Chciałabym zobaczyć, jak wygląda "surykatka" w jej wykonaniu :evil_lol: Quote
Pinesk@ Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 Halo, halo, poszukujemy osoby do wizyty PA w Poznaniu + już ewentualnego transportu z Malborka (ewentualnie Gdańsk) do Poznania właśnie ;) Proszę o pomoc w poszukiwaniach ;) Quote
Pinesk@ Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Niestety nie umówiona, pani bardzo fajna z rozmowy, wszystko ok, miałą się odezwac i się już nie odezwała. Dzwoniłam, że mam osobę do wizyty- odebrała córka i powiedziała, że mama oddzwoni za pół godziny. Aktualnie minęło już 12 godzin i nikt nie oddzwonił. Są jeszcze dwa domki- pani z Gdańska pomagająca w fundacji na rzecz labradorów oraz starszy pan z Rumi. Czekam na telefon od pani z gdańska dziś, jak nie wyjdzie- będziemy sprawdzać Rumię. Sie domki zaczęły zabijać, jak nikogo nie było chętnego na adopcję tak teraz trzy w ciągu jednego dnia praktycznie ;) Quote
plina Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Skieruję do ciebie jeszcze jedną panią, pisała mi na emaila :) Quote
from_wonderland Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 To jest faza na Rudaskę :D oby któryś okazał się odpowiedni, trzymam kciuki. Quote
Pinesk@ Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 No to pojechała.. w okolice gdańska. Pani posiadająca labka i goldena + kota. I córkę ;) Mieszka w domku z ogrodem. Wenka będzie miała jak w raju. Przed chwilą pani ją zabrała a ja już czekam na wieści, które rzecz jasna mają byc niedługo + zdjęcia :) Trzymajcie kciuki za szybką aklimatyzację suni w nowym miejscu! PS. Jak ktoś ma do wyadoptowania spokojnego, niedużego pieska, może byc starszy, nadający sie właśnie dla starszej osoby- proszę o pilny kontakt bo mam fajny domek w Rumii! ;) Quote
from_wonderland Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 O,wspaniale! :multi: Wenka szczęściara, wesołe towarzystwo będzie miała. Mamy takiego starszego psiaka niedużego, ok. 10lat. Mundek, w hoteliku jest, tu jego WĄTEK. Może się spodoba, jest bardzo przyjazny. Quote
Pinesk@ Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 Dzięki, podeślę panu na pewno :) I zapraszam do mojego kolejnego tymczasa, Vigo vel Łobuz: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227986 Quote
martasekret Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 (edited) Pineska, ja mam kilka piesków! podeślij proszę Panu: Skrzat, IDEALNY dla starszej osoby! http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/skrzat-gdansk-ogl5027195.html Majka http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/majka-gdansk-ogl5027180.html Nela http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/nela-gdansk-ogl5098302.html Amiś http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/amis-gdansk-ogl5027263.html Mona http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/mona-gdansk-ogl4299152.html Wszystkie pieski są w schronisku w Gdańsku. Obwodnicą z Rumii to pół godzinki. Pan może do mnie zadzwonić i się umówić. Jestem w schronisku co weekend. Cieszę się, że suńka znalazła dobry dom - załużyła na niego po tym, co przeszła...A te domki to z ogłoszenia...? Kurcze, ja już tak długo ogłaszam moje psiaki i nic....pewnie chodzi o to, że to psy ze schronu a nie z DT...:( Edited June 6, 2012 by martasekret Quote
Pinesk@ Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 Tak, z ogłoszeń. też nie było odzewu, dopiero jak zamówiłam pakiet ogłoszeniowy u pliny to się rozdzwoniły domki. Podesłałam psiaczki, i Mudka, i Promykowe, mam nadzieję, że którys się spodoba! Quote
from_wonderland Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Pinesk@ napisał(a):Tak, z ogłoszeń. też nie było odzewu, dopiero jak zamówiłam pakiet ogłoszeniowy u pliny to się rozdzwoniły domki. Podesłałam psiaczki, i Mudka, i Promykowe, mam nadzieję, że którys się spodoba! Także mam nadzieję, że jakis panu się spodoba, zawsze to większe szczęście :) Quote
martasekret Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 od pół roku ogłaszam kilkanaście psów, ogłoszenia aktualizuję regularnie, większości z nich opłacam wyróżnione na trójmiasto.pl psy są naprawdę ładne, zdrowe, przyjazne, kontaktowe. Z reguły są średniolatkami - może to jest przyczyna braku zainteresowania? Od stycznia miałam 4 telefony, z których nic sensownego nie wynikło..... dlatego niejako z małą zazdrością patrzę na takie przypadki jak Weny, też bym tak chciała....;) Quote
elkate Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 większość ludzi nie umie patrzeć na zwierzaki a i tych bidul jest tak dużo, dużo za dużo. Ja mam 2 bidy ze schronu, więcej przjąć niestety nie mogę. Pozdrawiam serdecznie Quote
from_wonderland Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 martasekret napisał(a):od pół roku ogłaszam kilkanaście psów, ogłoszenia aktualizuję regularnie, większości z nich opłacam wyróżnione na trójmiasto.pl psy są naprawdę ładne, zdrowe, przyjazne, kontaktowe. Z reguły są średniolatkami - może to jest przyczyna braku zainteresowania? Od stycznia miałam 4 telefony, z których nic sensownego nie wynikło..... dlatego niejako z małą zazdrością patrzę na takie przypadki jak Weny, też bym tak chciała....;) Skąd ja znam to uczucie? :roll: Psy mogą być naprawdę czarujące, ale za kratami ich piękno jest trudno dostrzegalne dla "zwykłych" ludzi, za kratami nie są tak atrakcyjne i to jest zgubne... Quote
martasekret Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 no niestety - psy z DT mają "przewagę" nad tymi ze schronu...tak już jest w przypadku kotów różnica jest jeszcze bardziej wyczuwalna - na te schroniskowe nikt nawet nie spojrzy, bo ludzie wychodzą z założenia, że są chore i dzikie.... Quote
from_wonderland Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 martasekret napisał(a):no niestety - psy z DT mają "przewagę" nad tymi ze schronu...tak już jest w przypadku kotów różnica jest jeszcze bardziej wyczuwalna - na te schroniskowe nikt nawet nie spojrzy, bo ludzie wychodzą z założenia, że są chore i dzikie.... Dokładnie, taką moc mają niestety bezpodstawne stereotypy w naszym społeczeństwie :shake: Quote
plina Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Dostaniemy zdjęcia Weneczki? Co u niej słychać? Zaaklimatyzowała się? Quote
Recommended Posts