Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Libby...

Przyjechała do nas na dt ze schroniska w Buku.
Ma 8 tygodni. Waży 6,2 kg.
Odrobaczona, po pierwszych szczepieniach.
Podopieczna fdz "Animalia".

Edited by BeaBono
Posted (edited)

Miałyśmy dziś gości :lol:. Były u nas cioteczki rotek i ania z poznania.
Libby pierwszej cioci zaprezentowała jak ładnie trafia na podkład, a drugiej cioci wyżarła sernik :evil_lol:.

Edited by BeaBono
  • 3 weeks later...
Posted

Dzisiaj dostałam maila:

" Witam serdecznie!
W załączniku przesyłam parę zdjęć Libby.
Jest przesłodka i jednocześnie straszny z niej zbój. Gryzie okrutnie. Najchętniej moje ręce i kolana. Choć mam wrażenie, że powoli dociera do niej, że to nie jest fajne. Trudno mi czasami złapać granicę, kiedy jeszcze tolerować te zabawy - bo z kim ma się bawić w takie podgryzania, a kiedy pora ją skarcić "na poważnie", gdy zaczyna z przekorą kąsać. Trudny czas.
Poza tym szybko łapie o co chodzi. A najszybciej gdy poparte jest to jakimś smakołykiem.
Jak coś jej nie pasuje, szczeka i gotowe.
Nie jest żarłokiem, ale to może dlatego, że karma (ACANA dla szczeniaków średnich ras) jest podobno bezsmakowa. "Ludzkie" jedzenie zjada z wiekszym entuzjazmem: biała kielbasa, rybka, kurczak z warzywami "po chińsku", karkówka pieczona, sok pomidorowy/ przecier pomidorowy, twarożek, jogurt...
Zupełnie nie jest strachliwa. wszędzie zajrzy, z każdym się chętnie przywita. Goni jedynie ptaki, które przelatują jej nad głową lub siadają w jej ogródku.
Na szczęście dobrze znosi jazdę samochodem, rozgląda się dookoła lub wtula w pasażerów. Ma swoje miejsce na tylnym siedzeniu. Na podróż zakładam jej szelki, żeby się nie powiesiła w razie nagłego hamowania, bo smycz zahaczam o tylni zagłówek, żeby nie zrobiła sobie krzywdy.
Rośnie zdrowo, jest już po drugim szczepieniu. W sobotę dostanie kolejną tabletę odrobaczającą, bo ostatnio miała dużo pasażerów na gapę. Do końca maja jeszcze szczepienie przeciwko wściekliźnie i będzie komplet.

Bardzo jestem wdzięczna, ze trafiła do mnie. Myślę, że psiaczkowi u mnie też dobrze.

Serdecznie pozdrawiam i życzę jak najwięcej udanych adopcji.

Mirella "