Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Wątek utworzony jeszcze raz, po utracie pierwszego. Niestety wszystkie wpisy utracone :-(

Informacja z dnia 07.04.2012

[FONT=lucida grande]
[FONT=arial] Pod kościołem w Klembowie leży psiak w typie ONka. Przechodzą obok niego ludzie i nikt się nim nie zainteresował .[/FONT][/FONT]
[FONT=arial]

Psinka potrzebuje natychmiastowej pomocy. Ma problem z łapą, jest przeraźliwie chudy, ma zapalenie ucha i pogryziony pyszczek.

Na obecną chwilę dałam mu je[/FONT][FONT=lucida grande][FONT=arial]ść. Niestety nie mogę zabrać go do siebie, bo mam swoje psy, które nie tolerują innych psów .

Psiak jest łagodny. Nie ucieka, daje się głaskać.[/FONT]

[FONT=arial]Wydarzenie na fb[/FONT] [/FONT]

http://www.facebook.com/events/408226365857150/

Edited by ZZPON
  • Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Informacja z dnia 13.04.2012

Piesek obecnie przebywa w BDT u P. Agnieszki w Klembowie i dostał na imię Alex. Stan Alexa był bardzo zły. Pies jadł z głodu własne odchody. Tylko dobre serce P. Agnieszki pozwoliło mu przeżyć. Alex odwiedził już weta, miał pobraną krew do badań, czyszczenie ucha, RTG łapki i wyciągniętych masę kleszczy.

Łapka na szczęście nie jest złamana. Opuchlizna na łapince, to zapalenie stawów. Alex dostał antybiotyk, dlatego ze szczepieniami należy poczekać, aż skończy brać leki.

Wyniki badań - morfologia wyszła dobrze, nie ma choroby pokleszczowej :)

Otrzymał dzisiaj krople do ucha.

Wszystkie koszty na dzień dzisiejszy pokrywa Pani Agnieszka. Również koszty transportu.

W imieniu ALEXA bardzo prosimy o pomoc.

Edited by ZZPON
Posted (edited)

Koszty i rozliczenia oraz wpłaty:

13.04.2012

- usługi weterynaryjne - 258,00 zł
- leki zakupione w aptece - 44,62 zł
- usługi weterynaryjne - 25,00 zł (koszt pokryła P. Agnieszka)

koszt łącznie 327,62 zł

Wpłaty:

- ZZPON - 100,00 zł
- p. Agnieszka - 25,00 zł
- joteska - 100,00 zł
- kejciu (bazarek) - 35,00 zł

koszt łącznie 67,62 zł

Edited by ZZPON
Posted

dotarłam też ponownie na "odnowiony" wątek z fb

Gosiu, nie dostałam nr konta od Pani Agnieszki, możesz mi swoje udostępnić z danymi adresowymi to byś jej grosz ode mnie na Alexa przekazała?
wczoraj Alex ładnie rozgościł sie domu i ze swoim młodym Pańciem Kuba na łóżeczku leżał ;)
ma dobry apetyt, na razie je gotowane, karma od Karoliny z fb jeszcze nie dotarła tzn kurier nie dotarł...
zmniejszyla sie opuchlizna w nagarstku i Alex juz mniej kuleje :)
Pani Agnieszka codziennie zakrapla mu uszko, bez problemu pozwala sobie to robić, grzeczny kochany psiak

Posted

Fajnie,że psiak tak trafił.Już myślałem,że się nie odnajdzie.Nie mogę odnaleźć wątku z chętnymi do adopcji owczarka z Katowic.Może by Alex sie spodobał albo ta sunia donka Tasha :roll:

Posted

Jolu nr konta i dane prześlę Ci pw. Co do karmy, to ustaliłam z Karoliną, że prześle mi do pracy i ją dotacham do Alexa :). Trochę z nią przebędę km, no ale czego się nie robi dla Alexa ;).

Alexio gości się na całego. Doopsko mu odżyło :)

Posted

to Ty Gosiu, już tyle km na deszczu rowerem zrobiłaś by znaleźć Alexa a teraz jeszcze z karma będziesz.. rety:razz: nadźwigasz się...

Wolf, miejmy nadzieję, ze dotrzesz do namiarów na dobry domek, każdy kontakt warto zachować a tu niestety wszystko poznikało.
Doneczka Tasha jest na szybko zabrana do Magdy, która adoptowała z dogo Patrola ( Buddiego) z krzywica i dysplazją. Mam skrytą nadzieję, ze jakby piesy sie dogadały to jej już nie odda;) ale czas pokaże, na razie Taska jest bardzo wystraszona, po pogryzieniu w ogonek nie chce się za bardzo przyjaźnić, jej tez trzeba czasu na wyleczenie ogona i dokarmienie
http://www.facebook.com/events/271592286261879/271595806261527/

Posted

ZZPON napisał(a):
Jolu damy radę :) Granat mi rąk nie urwał ;) Psinka sama jej nie przytacha, a jeść musi :)

Gosiu a ile ma byc tej karmy ?
moze do mnie do pracy by ja przeslac i ja w sobote najprawdopodobniej bede jechala do p. Joli do znajdek.pl i bym Ci podrzucila bo bede samochodem????

Posted

kejciu napisał(a):
Gosiu a ile ma byc tej karmy ?
moze do mnie do pracy by ja przeslac i ja w sobote najprawdopodobniej bede jechala do p. Joli do znajdek.pl i bym Ci podrzucila bo bede samochodem????

Karmy ma być 15 kg, ale Karolina miała przesłać ją jeszcze raz.

Posted

Jutro zawiozę pieniążki i będę wiedziała więcej. Ja w poniedziałki późno wracam do domu i już nie chciałam P. Agnieszki nękać telefonami.

Posted

ZZPON napisał(a):
Jutro zawiozę pieniążki i będę wiedziała więcej. Ja w poniedziałki późno wracam do domu i już nie chciałam P. Agnieszki nękać telefonami.

Gosia 15 kg nie ma sensu żebyś tachała!
może daj mi znac i ja podjadę na Torwar a w sobotę CI podrzucę bo wybieram się do znajdek koło Radzymina?

Posted

Zaglądam do Alexa ,odnalazłem wątek o domku ,który chce owczarka ale po kliknięciu w link wskakuje całkiem inny wątek-normalnie co się porabia z tym portalem,to szok:crazyeye:A sam link znalazłem na fb,bo dawałem go do szczeniaków suniek owczarka do adopcji.Także link jest ale odnosi się teraz do jakiegoś bazarku-jak to możliwe:shake:??Nie wiem.