Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malagos napisał(a):
a ja miałam miły telefon od pani w sprawie Velki:)

Ale z ............ Wrocławia..........

Pół Polski ode mnie........
Zdkjęcia się porobi, ogłoszonka nam Ziutosława - bardzo prosiem - wznowi i będzie ok :) . Dzis sadziłam dalie i kanny i trochę mi zeszło,a le rabatkę mam już urządzoną, jupi!

No to trzeba wysłać do Wrocławia. zapewne ludziska przemieszczać się będą przed weekendem dłuugim. Może jacyś studenci-znajomi Twych dziecków?

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nutusiu, Wrocław wcale nie jest zły, wręcz przeciwnie, tylko że daleko........... Moze gdyby Velkę podrzucić choćby do Warszawy, albo jeszcze kawałek w kierunku Wrocławia, to byłaby większa szansa........ Pani miała porozmawiać z mężem, czy przyjadą do Warszawy po nią.

Posted

malagos napisał(a):
Nutusiu, Wrocław wcale nie jest zły, wręcz przeciwnie, tylko że daleko........... Moze gdyby Velkę podrzucić choćby do Warszawy, albo jeszcze kawałek w kierunku Wrocławia, to byłaby większa szansa........ Pani miała porozmawiać z mężem, czy przyjadą do Warszawy po nią.

zapytaj jak daleko mogą oddalić się od wrocławia w kierunku Warszawy-będziemy kombinować.

Posted

Melduję, że mama mojej znajomej dobrej przyjeżdża na majówkę do niej do Warszawy. To niestety zły kierunek, chociaż właściwie to kierunek dobry, tylko zwrot przeciwny, ale to oznacza że po majówce rzeczona mama będzie wracała do Wrocławia. Pociągiem. Ale jakby była potrzeba to mogę się dowiedzieć czy nie będzie jej samej smutno w tym pociągu do Wrocka....

Posted

Pani zadzwoniła i bardzo chce Velkę. Ma ogromna prośbę dowiezienia Velki choćby do Warszawy, albo i trochę w kierunku Wrocławia.
Dziewczyny, pomocy..........
Zaczyna się najgorsza część bycia domem tymczasowym - organizacja podróży i czekanie na wieści z nowego domu. ale najpierw jakoś musi tam trafić........
to mam pytanie: Czy ktoś by mógł przyjechać do mnie, 100 km od Warszawy, zabrać Velę i podwieźć w kier. Wrocławia? Każde 20 km to już duża pomoc! Pani weźmie poniedziałek wolny, jest wtedy wtorek na pobycie z psem, środa do pracy, czwartek znów wolny -to dobry układ.
Zmienie tytuł.........

Posted

wegielkowa napisał(a):
No to trzeba wysłać do Wrocławia. zapewne ludziska przemieszczać się będą przed weekendem dłuugim. Może jacyś studenci-znajomi Twych dziecków?

Nikt ze znajomych nie bedzie jechał w tamtą stronę........
Tomek - mój mąż, za to będzie jechał prawdopodobnie w niedzielę do Warszawy - wtedy czy ktoś by mógł przenocować Velkę i podrzucić w poniedziałek kawałek w kier. Wrocławia?

Posted

W kwestii nocowania to zgłaszam moją mamę. Jeszcze się jej zapytam, ale myślę, że da się przekonać. Moja mama straciła swojego jamnika w niedzielę i smutno jej samej w domu, zwłaszcza wieczorami....
W kwestii transportu to mama w poniedziałek od 9 pracuje, więc tutaj raczej nie pomoże.
Ja w sobotę najprawdopodobniej wybywam - ewentualnie mogłabym pojechać do Was w piątek wieczorem - koło 21 wyjazd z Wawy, pod warunkiem, że Pani z Wrocławia da radę przyjechać w sobotę po Velę.
No i jest jeszcze jedna możliwość: zamiast nad morze pomknę w góry i wtedy mogłabym w sobotę do Wrocławia dowieźć psę, ale to trudny temat i muszę go przedyskutować jeszcze. Pytania tylko czy Pani pasuje w ogóle dostać psa w sobotę? albo go w sobotę odebrać?

Posted

Nutusia napisał(a):
Dziewczyneczki, a wizyta PA będzie? Macie zaufaną Ciotkę z Wrocka do tej misji?... Jeśli nie - ja mam ;)

Oooo ! Czarownica mnie uprzedziła z pytaniem o PA :cool3: :eviltong:

Posted

Zrobimy po- adopcyjną :)
moze jednak uda się znaleźć kogoś, kto podwiózłby sunię w poniedziałek w kier. Wrocławia, bo nie wiem, czy pytac panią o tę sobotę? Pani pracuje na zmiany, nie wiem, jak z tą sobotą.

Ewa, dziekuję za chęć pomocy, mam nadzieję, że 3 maja Velka będzie już u siebie. Za to zapraszam Cię do nas, na herbatkę, co?

Posted

Malagosie to ja Cię atakowałam smsowo, gdyż całe stada mam ze studiów znajomych z Wrocka. Okazalo się że w celu uniknięcia masakry pojechali dzisiaj, a jutro jedzie tylko jedna osoba i to pociągiem i to z przesiadką, więc odpada. O sobotę pytaj, gdyż ja też wolę góry niż morze:) Jak wrócę z pracy to poszukam jakiegos noclegu. A może Wy ciotki coś poradzicie? 2 osoby plus jamnik szczekliwy szukają noclegu od soboty do czwartku lub piątku. Pożądana okolica: Kotlina Kłodzka. Uwielbiam ją:) a Wrocław po drodze....no prawie....

Posted

Doopa blada - Tomek załatwił dziś w Warszawie swoje sprawy, spotkał się z kim miał się spotkać i nie musi w niedzielę jechać do Warszawy........
Pani w sobotę i niedzielę pracuje, w grę wchodzi poniedziałek lub wtorek.
Szukamy dalej.
Cholera, nie cierpię tego.......

Posted (edited)

Zrobiłam kilka zdjeć w plenerze, moze jeszcze jutro w domu - to wznowimy, Ziutka, ogłoszenia? Moze gumtree i tablicę, co? Moze w we wolne dni koś z Warszawy o nią zapyta?.........Tracę nadziejenan ten Wrocław.......

Edited by malagos
Posted

Wrocław byłby ok, ale......... Ale nie mam siły załatwiać tego transportu, połączeń, noclegów, zgrać kto i co...........
Najlepiej jakby ktoś z Warszawy ja wypatrzył, przyjechał i zabrał :) Nawet babeczki śmietankowe upiekę, czy inną karpatkę.......