Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='caroolcia']Wypelnialiśmy ankietke o naszych psach i jak trener zobaczył, że burbik sypia w sypialni to stwierdzil, że przez to czuje sie ze mna na równorzędne pozycji w stadzi i dlatego na smyczy broni mnie przed innymi psami - o moj bohater :eviltong:
Ciekawa teoria...:lol:
A moja śpi w sypialni a nie broni:razz: , może wie, że obronię siebie i ją?

Posted

AgusiaTerierka napisał(a):
Ciekawa teoria...:lol:
A moja śpi w sypialni a nie broni:razz: , może wie, że obronię siebie i ją?

no wlasnie ja sama ne wiem na ile wierzyc tym szkoleniowcom..... burbik spi w sypialnie ale nie w lozku, a kiedy jeszcze mieszkalismy w kawalerce to sila rzeczy spał w sypialni - ktora w ciagu dnia byla pokojem dziennym ;) powiedcie mi jak do tego podejsc? nie chche burbikowi krzywdy zrobić i wole kiedy on w sypialni sypia - uwielbiam to chrumkanie - ale jezeli trzeba cos z tym zrobie - tylko cxy to ma sens??? nie chce przesadzic!

Posted

caroolcia napisał(a):
tak serio nie wiem co myslec i robic - jestem w kropce

Żartowałam do tej pory, ale tak serio mówiąc, pierwszy raz słyszę, aby szkolący wypytywał o takie sprawy...

Moje trzy Sunie uczyły się u trzech różnych panów i żaden nie wypytywał, nie przeprowadzał ankiet gdzie pies śpi...

Po co mu takie wiadomości? On ma uczyć i pomagać...

Posted

Żartowałam do tej pory, ale tak serio mówiąc, pierwszy raz słyszę, aby szkolący wypytywał o takie sprawy...

Moje trzy Sunie uczyły się u trzech różnych panów i żaden nie wypytywał, nie przeprowadzał ankiet gdzie pies śpi...

Po co mu takie wiadomości? On ma uczyć i pomagać...

Wiesz taka ankieta zwiazana ze zdrowiem psa, spacerami (np czy jest spuszcany) o agresji i lękach, niszczeniu itp behawioralne kwestie - poza szkoleniami praktycznymi mamy tez 9h wykladów teoretycznych dla właścicieli piesków zwiazanych z behawiorystyką itd.

A z tym spaniem chodzi o ot ze kiedy pies spi w tym samym miejscu co właścicie (w jego legowisku) myśli że jest na tym samym poziomie w stadzie jeśli chodzi o dominację - a jezli ma do tego skłonności do dominacji a szarpki szczególnie chłopaczki mają - to jest problem i pod tym katem sie zastanwiamy czy go z sypialni wyprowadzić - dzisiaj zastawiłam drzwi wiklinowym kufrem a burbik go sobie cielskiem przesunął :eviltong:

Posted

[quote name='caroolcia']no wlasnie ja sama ne wiem na ile wierzyc tym szkoleniowcom..... burbik spi w sypialnie ale nie w lozku, a kiedy jeszcze mieszkalismy w kawalerce to sila rzeczy spał w sypialni - ktora w ciagu dnia byla pokojem dziennym ;) powiedcie mi jak do tego podejsc? nie chche burbikowi krzywdy zrobić i wole kiedy on w sypialni sypia - uwielbiam to chrumkanie - ale jezeli trzeba cos z tym zrobie - tylko cxy to ma sens??? nie chce przesadzic!

moja Luśka też spi i to z nami w łóżku:crazyeye:...........ale wcale nie czuje żeby była dominująca albo co.
W każdym razie bez problemu daje się usunąć z łóżka na swoje posłania jak jej powiesz "na miejsce" idzie bidna taka niechętnie ale idzie.
Z powodów spania w łóżku.nie dominuje ani mnie męża czy nawet dzieci..........no może jedynie trochę kota:diabloti::diabloti::diabloti:
Pies jest zwierzęciem stadnym.... i "do szczęścia potrzebuje.........byc w stadzie.

Wiele czytałam na tematy spania w łóżku zwłaszcza ze bullterier nie należy do....................łatwych pieseczków.jest totalnie uparty i potrafi mieć swoje zdanie.............
więc moim zdaniem jeżeli spanie w łóżku czy w sypialni nie powoduje jakiś niepożądanych zachowań..............to po co to zmieniać???

http://images30.fotosik.pl/72/16aff41c4e273665.jpg

a to mnie powaliło..........
moja Zuzka ostatnio coś przebakiwała że chciała by takiego........:eviltong::eviltong::eviltong:
nie może się zdecydować czy ..............staffika:roll::roll::roll:

i widziałam Piękne postepy Burbona na tresurze:multi::multi::multi:

Posted

[quote name='BeaC']moja Luśka też spi i to z nami w łóżku:crazyeye:...........ale wcale nie czuje żeby była dominująca albo co.
W każdym razie bez problemu daje się usunąć z łóżka na swoje posłania jak jej powiesz "na miejsce" idzie bidna taka niechętnie ale idzie.
Z powodów spania w łóżku.nie dominuje ani mnie męża czy nawet dzieci..........no może jedynie trochę kota:diabloti::diabloti::diabloti:
Pies jest zwierzęciem stadnym.... i "do szczęścia potrzebuje.........byc w stadzie.

Wiele czytałam na tematy spania w łóżku zwłaszcza ze bullterier nie należy do....................łatwych pieseczków.jest totalnie uparty i potrafi mieć swoje zdanie.............
więc moim zdaniem jeżeli spanie w łóżku czy w sypialni nie powoduje jakiś niepożądanych zachowań..............to po co to zmieniać???

http://images30.fotosik.pl/72/16aff41c4e273665.jpg

a to mnie powaliło..........
moja Zuzka ostatnio coś przebakiwała że chciała by takiego........:eviltong::eviltong::eviltong:
nie może się zdecydować czy ..............staffika:roll::roll::roll:

i widziałam Piękne postepy Burbona na tresurze:multi::multi::multi:

No własnie, tak mi się wydaje, że raczej burbika nie wyprowadze z sypialni....:evil_lol:

Kupujcie szarpka!!!!:eviltong:

Posted

Szkolenie, miejsce do spania, to zbyt duże zmiany...
Ja nie sądzę, żeby Burbik zdominował Ciebie.
Moja Kiri ma wyjątkowo silny charakter, ale ja panuję;) .

No w końcu do wyrka sie nie pakuje - spi obok... burboik mnie troche olewa na spacerkach ale poza tym bardzo się kochamy :p