caroolcia Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 to jeszcze jeden szarpejski aniołek dla joasi:loveu: Quote
Jagoda1 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 [quote name='caroolcia']Wypelnialiśmy ankietke o naszych psach i jak trener zobaczył, że burbik sypia w sypialni to stwierdzil, że przez to czuje sie ze mna na równorzędne pozycji w stadzi i dlatego na smyczy broni mnie przed innymi psami - o moj bohater :eviltong: Ciekawa teoria...:lol: A moja śpi w sypialni a nie broni:razz: , może wie, że obronię siebie i ją? Quote
caroolcia Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 AgusiaTerierka napisał(a):Ciekawa teoria...:lol: A moja śpi w sypialni a nie broni:razz: , może wie, że obronię siebie i ją? no wlasnie ja sama ne wiem na ile wierzyc tym szkoleniowcom..... burbik spi w sypialnie ale nie w lozku, a kiedy jeszcze mieszkalismy w kawalerce to sila rzeczy spał w sypialni - ktora w ciagu dnia byla pokojem dziennym ;) powiedcie mi jak do tego podejsc? nie chche burbikowi krzywdy zrobić i wole kiedy on w sypialni sypia - uwielbiam to chrumkanie - ale jezeli trzeba cos z tym zrobie - tylko cxy to ma sens??? nie chce przesadzic! Quote
Jagoda1 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Lepiej zmienić teorię...albo szkoleniowca... Ja lubię chrapanie...psie oczywiście;). Quote
caroolcia Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 tak serio nie wiem co myslec i robic - jestem w kropce Quote
Jagoda1 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 caroolcia napisał(a):tak serio nie wiem co myslec i robic - jestem w kropce Żartowałam do tej pory, ale tak serio mówiąc, pierwszy raz słyszę, aby szkolący wypytywał o takie sprawy... Moje trzy Sunie uczyły się u trzech różnych panów i żaden nie wypytywał, nie przeprowadzał ankiet gdzie pies śpi... Po co mu takie wiadomości? On ma uczyć i pomagać... Quote
caroolcia Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 AgusiaTerierka napisał(a):Żartowałam do tej pory, ale tak serio mówiąc, pierwszy raz słyszę, aby szkolący wypytywał o takie sprawy... Moje trzy Sunie uczyły się u trzech różnych panów i żaden nie wypytywał, nie przeprowadzał ankiet gdzie pies śpi... Po co mu takie wiadomości? On ma uczyć i pomagać... Wiesz taka ankieta zwiazana ze zdrowiem psa, spacerami (np czy jest spuszcany) o agresji i lękach, niszczeniu itp behawioralne kwestie - poza szkoleniami praktycznymi mamy tez 9h wykladów teoretycznych dla właścicieli piesków zwiazanych z behawiorystyką itd. A z tym spaniem chodzi o ot ze kiedy pies spi w tym samym miejscu co właścicie (w jego legowisku) myśli że jest na tym samym poziomie w stadzie jeśli chodzi o dominację - a jezli ma do tego skłonności do dominacji a szarpki szczególnie chłopaczki mają - to jest problem i pod tym katem sie zastanwiamy czy go z sypialni wyprowadzić - dzisiaj zastawiłam drzwi wiklinowym kufrem a burbik go sobie cielskiem przesunął :eviltong: Quote
Imbirka Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Helloł:multi::multi::multi::multi::multi::multi: ale z Burbika jest pilny uczeń:loveu::loveu::loveu: Quote
caroolcia Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Imbir1 napisał(a):Helloł:multi::multi::multi::multi::multi::multi: ale z Burbika jest pilny uczeń:loveu::loveu::loveu: Heloł :multi: :lol: Pilny bo go pilnuje :eviltong: Quote
Imbirka Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 nie wierzę:cool3::evil_lol: on wygląda sam w sobie na pilnego ucznia:diabloti::diabloti::diabloti: Quote
BeaC Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 [quote name='caroolcia']no wlasnie ja sama ne wiem na ile wierzyc tym szkoleniowcom..... burbik spi w sypialnie ale nie w lozku, a kiedy jeszcze mieszkalismy w kawalerce to sila rzeczy spał w sypialni - ktora w ciagu dnia byla pokojem dziennym ;) powiedcie mi jak do tego podejsc? nie chche burbikowi krzywdy zrobić i wole kiedy on w sypialni sypia - uwielbiam to chrumkanie - ale jezeli trzeba cos z tym zrobie - tylko cxy to ma sens??? nie chce przesadzic! moja Luśka też spi i to z nami w łóżku:crazyeye:...........ale wcale nie czuje żeby była dominująca albo co. W każdym razie bez problemu daje się usunąć z łóżka na swoje posłania jak jej powiesz "na miejsce" idzie bidna taka niechętnie ale idzie. Z powodów spania w łóżku.nie dominuje ani mnie męża czy nawet dzieci..........no może jedynie trochę kota:diabloti::diabloti::diabloti: Pies jest zwierzęciem stadnym.... i "do szczęścia potrzebuje.........byc w stadzie. Wiele czytałam na tematy spania w łóżku zwłaszcza ze bullterier nie należy do....................łatwych pieseczków.jest totalnie uparty i potrafi mieć swoje zdanie............. więc moim zdaniem jeżeli spanie w łóżku czy w sypialni nie powoduje jakiś niepożądanych zachowań..............to po co to zmieniać??? http://images30.fotosik.pl/72/16aff41c4e273665.jpg a to mnie powaliło.......... moja Zuzka ostatnio coś przebakiwała że chciała by takiego........:eviltong::eviltong::eviltong: nie może się zdecydować czy ..............staffika:roll::roll::roll: i widziałam Piękne postepy Burbona na tresurze:multi::multi::multi: Quote
Mada&Teodor Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Dzieńdoberek :loveu: Podanie rozpatrzone pozytywnie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
caroolcia Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 [quote name='BeaC']moja Luśka też spi i to z nami w łóżku:crazyeye:...........ale wcale nie czuje żeby była dominująca albo co. W każdym razie bez problemu daje się usunąć z łóżka na swoje posłania jak jej powiesz "na miejsce" idzie bidna taka niechętnie ale idzie. Z powodów spania w łóżku.nie dominuje ani mnie męża czy nawet dzieci..........no może jedynie trochę kota:diabloti::diabloti::diabloti: Pies jest zwierzęciem stadnym.... i "do szczęścia potrzebuje.........byc w stadzie. Wiele czytałam na tematy spania w łóżku zwłaszcza ze bullterier nie należy do....................łatwych pieseczków.jest totalnie uparty i potrafi mieć swoje zdanie............. więc moim zdaniem jeżeli spanie w łóżku czy w sypialni nie powoduje jakiś niepożądanych zachowań..............to po co to zmieniać??? http://images30.fotosik.pl/72/16aff41c4e273665.jpg a to mnie powaliło.......... moja Zuzka ostatnio coś przebakiwała że chciała by takiego........:eviltong::eviltong::eviltong: nie może się zdecydować czy ..............staffika:roll::roll::roll: i widziałam Piękne postepy Burbona na tresurze:multi::multi::multi: No własnie, tak mi się wydaje, że raczej burbika nie wyprowadze z sypialni....:evil_lol: Kupujcie szarpka!!!!:eviltong: Quote
caroolcia Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 [quote name='Mada&Teodor']Dzieńdoberek :loveu: Podanie rozpatrzone pozytywnie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: buhahahaha, ufff, pedze oglądać :evil_lol: Quote
Mada&Teodor Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 caroolcia napisał(a):buhahahaha, ufff, pedze oglądać :evil_lol: Ale dopiero wieczorkiem :evil_lol: Quote
caroolcia Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 Mada&Teodor napisał(a):Ale dopiero wieczorkiem :evil_lol: Poczekam sobie grzecznie ale jutro z samego rana kontrola z urzędu :evil_lol: Quote
Jagoda1 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Szkolenie, miejsce do spania, to zbyt duże zmiany... Ja nie sądzę, żeby Burbik zdominował Ciebie. Moja Kiri ma wyjątkowo silny charakter, ale ja panuję;) . Quote
caroolcia Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 AgusiaTerierka napisał(a):Szkolenie, miejsce do spania, to zbyt duże zmiany... Ja nie sądzę, żeby Burbik zdominował Ciebie. Moja Kiri ma wyjątkowo silny charakter, ale ja panuję;) . No w końcu do wyrka sie nie pakuje - spi obok... burboik mnie troche olewa na spacerkach ale poza tym bardzo się kochamy :p Quote
caroolcia Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 evaxon napisał(a):witanko :multi: a witamy serdecznie błotniaczki w naszej galeryjce :lol: Quote
e.v.a Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 caroolcia napisał(a):a witamy serdecznie błotniaczki w naszej galeryjce :lol: :lol::evil_lol: przyszysmy troszke pobłocic u was:evil_lol: Quote
caroolcia Posted September 3, 2007 Author Posted September 3, 2007 evaxon napisał(a)::lol::evil_lol: przyszysmy troszke pobłocic u was:evil_lol: Nie ma sprawy poprzatamy potem :eviltong: Quote
Recommended Posts