Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To relacja Joasi

W domu Bona jest grzecznym pieskiem, fredkę (FIFI) traktuje z
zaciekawieniem. Fifi raz miał ochotę na zabawę (zaczepiał Bonę, skakał,
trącał), a Boniek patrzyła na niego z pytającą miną "co ten kurdupel
chce ode mnie!?). Na spacerach bywa różnie, jadące samochody omija bez problemu, ludzi zależy- jak kto jej w oko wpadnie. Staram się już nie
odwracać jej uwagi łapówką (chyba,że mi ktoś wygląda podejrzanie to nie
czekam na reakcję, tylko omijamy tą osobę z łapówką przy pysku).Po tej
sytuacji z teściem szczególną uwagę zwracam na "dużych facetów", ich
omijamy z łapówką. Karolina czekam na Twoje zdanie, czy nie za szybko
odstawiam łapówkę. Baczną uwagę zwracam też na Czarka, bo jak zobaczył Bonę atakującą teścia i kolegę, to stwierdził, że nie wyjdzie już z nią sam na spacer. Ale w domu- miło mnie zadziwia z podejściem do Bony.
Jak będziemy mieli nowe fotki, to wyślę.
Pozdrawiam.

Posted

Burbus na razie nie ma czasu tęsknić - jest u nas Maksi bokserka rodziców na 2 tygodniowych wakacjach, więc ma towarzystwo, ale zrobił sie bardziej tulaśny ;)
Poza tym nie wiem czy Bonka nie trafi do nas ponownie ;( Joasia dzielnie walczy, ale maż ma spore obawy związane z zachowaniem Bony i na razie a 99% nie chce jej zatrzymać. Bona na razie niepeewna wartości swoich "strażników stada" próbuje sama się wykazać i zdominowac gości pojawiających się w domu. Musieliby ja zdominować - tak jak my to zrobilismy, tylko nie wiem czy wystarczy im zacięcia i cierpliwości. U nas po jakimś czasie takie zachowania zniknęły i było już super. Nowi właściciele nie mieli wczesniej psa i może elementem, którego zabraknie w tym przypadku będzie doświadczenie. Biedna bonieczka...

Posted

caroolcia napisał(a):
Burbus na razie nie ma czasu tęsknić - jest u nas Maksi bokserka rodziców na 2 tygodniowych wakacjach, więc ma towarzystwo, ale zrobił sie bardziej tulaśny ;)
Poza tym nie wiem czy Bonka nie trafi do nas ponownie ;( Joasia dzielnie walczy, ale maż ma spore obawy związane z zachowaniem Bony i na razie a 99% nie chce jej zatrzymać. Bona na razie niepeewna wartości swoich "strażników stada" próbuje sama się wykazać i zdominowac gości pojawiających się w domu. Musieliby ja zdominować - tak jak my to zrobilismy, tylko nie wiem czy wystarczy im zacięcia i cierpliwości. U nas po jakimś czasie takie zachowania zniknęły i było już super. Nowi właściciele nie mieli wczesniej psa i może elementem, którego zabraknie w tym przypadku będzie doświadczenie. Biedna bonieczka...

jak nie mieli wczesniej psa to trudno bedzie im przekonać Bone kto tutaj rządzi
mimo wszystko trzymam kciukasy
i pozdrawiam włascicielka najupartszego psa...............bulterierki:cool3::cool3::cool3:

Posted

BeaC napisał(a):
jak nie mieli wczesniej psa to trudno bedzie im przekonać Bone kto tutaj rządzi
mimo wszystko trzymam kciukasy
i pozdrawiam włascicielka najupartszego psa...............bulterierki:cool3::cool3::cool3:

pięknej z tesztą ;)

i włąsnie myslę że w tym braku doświuadczenia tkwi jedyny proble z bońkowska

Posted

a teraz foteczki "odkurzone" na kompie, nowe będą jak donvitow wroci z wakacji i pożyczy aparacik ;)

intrygujacy słupek - co robi na środku pola...?

piękna Bonieczka

na naszym wspanialym trawniku (wygląda już trosze lepiej)