Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marchewkowy']my mamy potwierdzenie :) Dziś w nocy wyjazd :D Do zobaczenia![/QUOTE]

Moi już na miejscu :)
dostałam smsa: "My już w hotelu. Strasznie duszno. Ciężka droga przez góry."
Także szerokości i sukcesów wyjeżdżającym życzę :)

Posted (edited)

mam relację z drogi :eviltong:
4 godziny do Lublina... i 9 godzin od Lublina do Kosic - podobno bardzo ciasno na drodze i ruch wahadłowy, lepiej wziąć trochę czasu na zaś, bo przez ruch wahadłowy droga zapchana.

Edited by mychaaaaa
Posted

[quote name='Asiaczek']Nie byłam kierowcą, więc dokładnie nie odpowiem. Ale byly i na terenie PL i na SK. Ale w PL bylo ich więcej...
Sorki, ale naprawde nie pamiętam dokładniej...

pzdr.[/QUOTE]

My chyba nie jedziemy tą samą drogą, co Wy, więc jest nadizeja, że będzie OK ;-)

Posted

Na stronie godkia na trasie Rzeszów-Barwinek są pokazane 2 wahadła - jedno duże Jasienica Rosielna-Iskrzynia i drugie mniejsze Dukla-Barwinek.

Na tym pierwszym średnie opóźnienie sięga prawie godziny! Mam jednak nadzieję że w niedzielę o 6 rano nie będzie tak strasznie...

Posted

My już w domciu:) Pogoda masakra, nerwy przy wjeździe, awantura z obsługo i .... pomogło :)
Aoto nie utoneło jak próbowali mi wmówić:) Psy w miarę panującej pogody suche a wyniki ......
no cóż Velka Ida chyba nas lubi hihihihi

Lofty Desperado drugi rok z rzędu Best of Day !!!!!
Jutro wracamy oby tylko nie lało :)

Posted

My zadowoleni :)
w oba dni Hanuś doskonały I, CAC.
Dostał sporo miłych słów, ładnie się pokazał (a z tym mamy największy problem, bo to stworzonko antywystawowe :evil_lol:)
Pierwszego dnia można powiedzieć, że w dorosłych psach był jakby drugi (przy porównaniu o BOS sędzia głośno uzasadniał wybór dlaczego nie Hanuś, a pies z championów, reszta nie była uzasadniana - ale pies w championach i tak był faworytem na BOB i w oba dni BOB dostał całkowicie zasłużenie - więc i tak bosko :loveu:).
Drugiego dnia pogoda straszna, wszystkie psy w błocie, mój TŻ prawie się wywrócił przy odstawianiu psu łap, bo się pośliznął na błocie, więc sędzia kazał tylko stać :evil_lol: nie udało nam się załapać res. CACIB, ale i tak zaczęliśmy championat Słowacji i jesteśmy bardzo zadowoleni :multi:

Posted

Gratulacje dla zadowolonych :-)

U nas ROZALIA Szadoria(FCI) sznaucer min.p&s

NDS - CAC, BOB, Zwycięzca Słowacji 2012
IDS - CAC, CACIB, BOB, Zwycięzca Dog Festival 2012

Posted (edited)

My wróciliśmy także zadowoleni ponieważ chart polski Pan Tadeusz PERO ze zdobytym CAC-em na wystawie w piątek, zakończył championat słowacki.
Dodam zniesmaczona, że Słowacy strasznie skomplikowali otrzymanie dyplomu.

fot. dzięki uprzejmości p. Agnieszki Jędrzejczak

Edited by resurgam
błąd
Posted

my również w dobrych humorach ;)

byliśmy tylko w niedzielę i nasze boksery:
CAR Perła Roztocza w klasie baby wybitnie obiecująca i oddelegowany na BIS ;)
ARIELLE Perła Roztocza w klasie pośredniej dosk. CAC, resCACIB :)

jakie są wymogi na Championa Słowacji? - bo w sumie nie do końca wiem :)

Posted

Na Championa Słowacji potrzebne są:

4xCAC w tym przynajmniej jeden na wystawie międzynarodowej od dwoch różnych sędziów.
CAC-e muszą być zdobyte w dwóch sezonach wystawowych.
Sezon wystawowy to rok kalendarzowy.

Pozdrawiam.

Posted

Quirk napisał(a):
Na Championa Słowacji potrzebne są:

4xCAC w tym przynajmniej jeden na wystawie międzynarodowej od dwoch różnych sędziów.
CAC-e muszą być zdobyte w dwóch sezonach wystawowych.
Sezon wystawowy to rok kalendarzowy.

Pozdrawiam.

A z certyfikatem użytkowości tylko 2 CAC-e otrzymane w dwóch sezonach wystawowych od dwóch różnych sędziów - jeden z wystawy międzynarodowej, drugi z wystawy krajowej ;)