Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, po Rico we wtorek przyjeżdża Rodzinka z Gdańska. :loveu:Jest to domek prowadzący DT dla kociąt. W domu mieszkają 3 koty, mamy nadzieję,że stado się dogada :) Jest to taki dom, jaki sobie wymarzyłam dla mojego pieszczocha, więc proszę trzymać kciuki :)

Posted

mshume napisał(a):
Tak, po Rico we wtorek przyjeżdża Rodzinka z Gdańska. :loveu:Jest to domek prowadzący DT dla kociąt. W domu mieszkają 3 koty, mamy nadzieję,że stado się dogada :) Jest to taki dom, jaki sobie wymarzyłam dla mojego pieszczocha, więc proszę trzymać kciuki :)

Bardzo mocno trzymam kciuki.Rico jest wielkości kota, więc chyba z nimi się dogada....

Posted

mshume napisał(a):
Sylu, Rico to mniej niż 1/3 kota, koty Beaty ważą ok.6 kg ;)

Nie mam doświadczenia z kotami, chyba nigdy nie widziałam takiego kolosa, 6 kg kota...Miałam tylko, w zeszłym roku, młodą kicię, której znalazłam domek i w ten sposób nabrałam ochotę, na coś mruczącego, ale starego, z racji tego, że mam stare i chore psy.Tamta kicia, Migotka, to był diabeł wcielony...Kwiatki mi zmasakrowała, tapety i co tylko się dało i nie miałam chwili spokoju, dosłownie latała w powietrzu.Dlatego szukałam starej i ślepej, ale od 2 miesięcy mam na BDT, 13letnią Pusię, z fundacji Szara Przystań.Jest po operacji bioderek, w grudniu i ma niewydolność nerek.Z Fundacji dostaję karmę renal, resztę, czyli żwirek i miłość, ja jej zapewniam.Dokarmiam osiedlowe koty, ale 6 kilowego kota, jak żyję, nigdy nie widziałam.Toż to pół tygrysa.Jutro moja Żabcia ma operację.W przypadku 20 letniego psa, z bardzo chorym sercem i padaczką, to coś poważnego i bardzo się boję.Rico, swoje życie, dopiero zaczyna, na pewno wszystko będzie dobrze, bo to prześliczny piesek.Powodzenia malutki.

Posted

Dopiero tu dotarłam i widzę że Rico będzie już miał kochający domek. Szkoda bo ja mieszkam za daleko i mam 3 psy, czyli odpadła bym w przedbiegach, ale życzę Ricusiowi długich teriekowych latek w szczęśliwej i kochającej rodzince ;)

Posted

wiele moich tymczasów poszło do domu z duzym stada w Krakowie :)

jolai alf napisał(a):
Dopiero tu dotarłam i widzę że Rico będzie już miał kochający domek. Szkoda bo ja mieszkam za daleko i mam 3 psy, czyli odpadła bym w przedbiegach, ale życzę Ricusiowi długich teriekowych latek w szczęśliwej i kochającej rodzince ;)

Posted

Moje koty ważą po 6 kg, a sąsiada kot waży 9 kg ;) Rico to namiastka kota :lol: mój chorowitek najchudszy i najdrobniejszy kot waży troszkę ponad 4 ,a suczki yorkówny 2kg i 3 kg.
mocne kciuki za domek :thumbs:

Posted

No i udało się. Dziś Rico pojechał ze swoim Pańciostwem zamieszkać nad Bałtykiem :) Pusto i smutno u nas, ale dla osłody mam świadomość,że piesio świetnie trafił do cudownej Rodziny :loveu: Z koteckami też pax, więc pełen sukces :multi: