Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nestorku pokaz starego pyszcza. Dlaczego nikt nie chce takiego rycerza, ktory duzo juz przeszedl w zyciu.. Dlaczego nikt nie chce dac CI ostoi na te ostatnie dni? :shake:

Posted

Bylam wczoraj u swojego pana doktora i zawiozlam mu opis Nestorka.
Pan doktor wypisal mi recepte na Meloxykam ( to zamiast Rimadylu, ktory sie juz Nestorowi konczy ) - w aptece go nie bylo, ale dostalam ten sam lek tylko od innego producenta o nazwie - AGLAN 7,5 mg. Kupilam go i dzisiaj wysle do Lwowka.
Nestorek bedzie zjadal 1/4 tabletki dziennie.
ARTHROFLEX jeszcze napewno ma, gdyz doktor mi powiedzial, ze opakowanie starcza na miesiace, wiec za ok. dwa - pojade i zamowie go dla Nestorka.
Ten lek wymaga jednak bacznej obserwacji - moze po nim wystepowac krwawienie z przewodu pokarmowego i jak sie doktor wyrazil ... mozna wykonczyc psa, nieumiejetnie go podajac....:placz:
DLATEGO wlasnie SUPER WAZNE jest znalezienie dla Nestorka opiekuna, ktory bedzie o to dbal ! ! ! ! ! :placz: :placz: :placz:

Doktor rowniez, po przeczytaniu informacji o szmerach w sercu , co jest wynikiem niedomykalnosci jednej z komor..... powiedzial, ze on by zalecil podawanie psiakowi Fortecoru20 lub Vetmedinu.
Oba te leki znam, bo podawalam je swojej suni.
Wiem, ze Vetmedin to najlepszy z mozliwych lekow i moze przedluzyc psiakowi zycie o kilka lat, jesli jest podawany stale i regularnie.
Ale jedna tabletka kosztuje 3 zl - Nestor musialby przy swojej wadze - ok. 20 kg brac 1/2 tabl/ dziennie ( to sa kapsulki z proszkiem i nie sa zbyt wygodne w podawaniu, jesli trzeba je dzielic ).
Fortecor20 tez nie jest zlym lekiem ( nie wiem ile kosztuje, ale jak pamietam, to jakies ok. 60 zl (?) chyba i starcza na dlugo ). I wygodny w stosowaniu.