Seaside Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Owczarek Niemiecki Niskopodwoziowy :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: To mi sie podoba :cool3: Zmieniłam tytuł - może być?? :D Quote
Justynak Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Seaside napisał(a):Zmieniłam tytuł - może być?? :D Przepiękny!!! :multi: :cool2: Dziękujemy!!! :buzi: Quote
Aggie Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 17 kg???? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: oz ty - która to ciotki napisała "malutki staruszek?"???:diabloti: Quote
Jowita Poznań Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Jak ja sie cieszę :multi: :multi: :multi: :bigcool: :sweetCyb: Staruszek wreszcie bedzie grzał swoja dupinke w piernatach :laola: A dla kochanych Justysi i Jancia wielkie podziekowania :buzi: Quote
Seaside Posted May 13, 2007 Author Posted May 13, 2007 Aggie napisał(a):17 kg???? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: oz ty - która to ciotki napisała "malutki staruszek?"???:diabloti: To ja - postury baseta to mi się skojarzyło tylko z malutki - przed nim akurat prawie same "olbrzymy" w hoteliku miałyśmy :oops: :oops: :oops: Quote
magda z. Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 :loveu: :loveu: :loveu: Dużo zdrówka Nestuś i wiele radości z Ciebie Twoim nowym właściecielom:) Quote
Pitty Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 magda z. napisał(a)::loveu: :loveu: :loveu: Dużo zdrówka Nestuś i wiele radości z Ciebie Twoim nowym właściecielom:) Tez chce sie do zyczen dolaczyc.Wszystkiego naj !! Quote
Ula_czarnuszka Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Jessssu jak się cieszę! No wprost cudna wiadomość:loveu: ...a już myślałam jakby banerek w podpisie podzielić na trzy, bo jeszcze jeden biedak mi na serducho wsiadł:cool3: A tu proszę Nestorek do nowego domku pojechał i elegancko miejsca ustapił:p Aggie napisał(a):17 kg???? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: oz ty - która to ciotki napisała "malutki staruszek?"???:diabloti: Może chciała napisać "milutki" tylko literówka się zrobiła:eviltong: Nestorkowi i nowym opiekunom duuuuużo szczęścia życzę i pędzę podpis zmieniać :lol: Quote
Justynak Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Wiem, że obiecałam na dziś długą i szczegółową relację z naszego wspólnego życia z Nestorkiem, ale cały czas uczymy się siebie nawzajem i to jest bardzo zajmujące i "czasożerne" . Nestor, jak wszyscy już pewnie wiedzą, jest psim staruszkiem w bardzo złej kondycji, nie słyszy (a w każdym razie nie reaguje na żadne wydawane przez nas dźwięki ), słabo widzi, bardzo wolniutko sie przemieszcza, na razie (mam nadzieję) więc trudno mówić o tym czy podoba mu się w naszym stadzie. Prawdopodobnie nas toleruje, ale myślę, że on jest w takim stanie że nie ma sił na okazywanie jakichkolwiek emocji, nie ma w nim więc ani agresji, ani radości. On sobie tylko egzystuje. Kiedy go głaszczemy to nie reaguje na to w żaden sposób. Nie wiem czy jest na tyle słaby i zrezygnowany, że nie ma sił protestować, czy też podoba mu się to ale nie śmie, bądź nie potrafi, tego okazać... Dziś na porannym spacerku, momentami odnosiłam wrażenie, że Nestorek, gdy mnie zauważał, podążał w moim kierunku. Nie przychodził do mnie, ale człapał w stronę gdzie stałam... Mam nadzieję, że to nie tylko moja nadinterpretacja zaistniałych zbiegów okoliczności... Z dobrych wiadomości, to tylko tyle, że dziś już nie było problemów z siuśkami, qpa również została zrobiona! . Niestety, nasz dziadunio nic nie chce jeść, choć w hotelu ponoć apetyt mu dopisywał. Dostał ryżyk z mielonym mięskiem i z marchewką a gdy tym wzgardził przyrządziłam mu płatki ryżowe na mleku, ale to także nie wzbudziło jego zainteresowania . Dobrze, że choć pije wodę! Nestorek właśnie śpi sobie słodko na środku pokoju, a że tam gdzie się ułożył normalnie powinno rozkładać się nasze łóżko (cóż, urok kawalerki), więc żeby go nie budzić... przesunęliśmy nasze posłanko kawałek dalej Niech sobie śpi biedulka! Quote
Aggie Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 cuuudna relacja mimo wszystko :loveu: , dajcie mu się trochę obyć... na pewno będzie lepiej - mam 1,5 roku psa z Palucha i bywają dni że nadal popada w mocno autystyczny nastrój.. a młodszy znacznie od Nestorka hmmm baset mówisz Seaside? :diabloti: no to malutki rzeczywiście :razz: :razz: ja ostatnio uczulona od kiedy moj (znaczy już pani Ani nie mój) znaleziony Koksik (waga 6,5 kg) przez mnie okreslony jako miniaturka został przez dom docelowy oraz uczestników transportu opisany jako pudelek średni bo miniaturki podobno o połowę mniejsze... :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :evil_lol: Quote
Jowita Poznań Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Ciesze sie ze nestorek bezpieczny :) Justyna - ja daje gora mieisac a bedzie to zadowolony, szczesliwy staruszek :) Ciesze sie ze na Was trafil!!! Quote
zuziaM Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Aggie napisał(a): hmmm baset mówisz Seaside? :diabloti: no to malutki rzeczywiście :razz: :razz: Zaraz poszukam jakiegos basseta i porownamy, czy gabarytki jednakowe....:roll: Bardzo sie ciesze, ze poznalam osobiscie Justynke :loveu: i jej cudownego TZ-ta:loveu: ! No i oczywiscie Nestorka, wiec teraz doskonale rozumiem i potrafie sobie wyobrazic wszystko, o czym pisze Justyna. Nestorek w hoteliku - dzieki Wam kochane cioteczki odzyskal naprawde sily ! Widzialam go kilka dni po przywiezieniu .... to nie ten sam piesek ! W pewnym momencie powiedzialam nawet Justynie, ze jest plus w adopcji Nestora ..... przynajmniej im nie ucieknie :evil_lol: , bo powolny z niego misiaczek. Ale kiedy tak patrzylam na jego spacerki przed odjazdem do swojego wlasneo raju, do nowego cudne go zycia..... to nie wiem, czy sie nie mylilam. Nestorek dostawal czaami takiego przyspieszenia, ze HO HO :evil_lol: ! Justynko, dziekuje i pozdrawiam. Zaraz wkleje zdjecia Nestorka i Funci ( alez to przytulasna slodziutka panienka ! )! A na watku jeleniogorskim - nastepna sierotke - malenki bardzo szczoteczek - cudny ! Quote
Ula_czarnuszka Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 [quote name='Justynak'] Niestety, nasz dziadunio nic nie chce jeść, choć w hotelu ponoć apetyt mu dopisywał. Dostał ryżyk z mielonym mięskiem i z marchewką a gdy tym wzgardził przyrządziłam mu płatki ryżowe na mleku, ale to także nie wzbudziło jego zainteresowania . Dobrze, że choć pije wodę! Brak apetytu może wynikać ze stresu związanego z przeprowadzką. To może potrwać zanim psiak się oswoi, on przecież nie wie co się dzieje... Bo wszelkie zmiany, nawet zmiany na lepsze są stresujące :p Pozdrawiam gorąco :loveu: Quote
magda z. Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 On rzeczywiście nie taki malutki;) na pewno zacznie jeśc, mój Bismarck przez kilkanaście pierwszych dni musiał sam zostawać z jedzeniem, bo się bał jeść w otoczeniu ludzi Quote
Jola_K Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 jest wiekszy i bardziej puchaty w porownaniu z Funia a funia to myslalam, ze ciut wieksza jest ;) Nesti, jesc prosimy Quote
zuziaM Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 [quote name='Seaside']To ja - postury baseta to mi się skojarzyło tylko z malutki To ja dla Jagodki wkleje tu zdjecie basseta .... nie sa one takie "malutkie":evil_lol: A sa wlasnie takie , jak Nestorek ( no moze nieco potezniejsze i nabite , ale mniej wiecej tego ksztaltu :lol: ). Quote
Seaside Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 No dobra dobra.... przyznaję nawaliłam ;):eviltong: Ale na złę to Dziadziowi nie wyszło :eviltong: A Fuńkę to sobie większą wyobrażałam :roll: Takie to drobne a takie pomysłowe :diabloti: Quote
Czarodziejka Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Foczka też miała być mikrusem, a dostałam sucz wielkości słusznej foki :mad: Nie to że mam żal ;) Quote
LittleMy Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 czekam na dalsze relacje z Nestusiowych poczynan w nowym domku :loveu: Quote
Seaside Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Ja też :) Na zwierzu też brak wieści. Ciekawa jestem czy chociaż takie mikroskopijne postępy są w okazywaniu miłości nowym państwu :loveu: :loveu: Quote
zuziaM Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Seaside napisał(a):Ja też :) Na zwierzu też brak wieści. Ciekawa jestem czy chociaż takie mikroskopijne postępy są w okazywaniu miłości nowym państwu :loveu: :loveu: Staruszek z pewnoscia odwdzieczy sie za serce.... :loveu: Quote
Recommended Posts