Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Za 19 min będą dwie godz jak dostałąm smsa że wyjechali......

Idę zobaczyć na na mieleckie forum na wątek Funi (zarejestrowałam się :diabloti: ) Może tam są wieści....
Ale pewnie choć dwa słówka by napisali nam też :)

Musimy się wyciszyć - trasa, powitanie.....- Nestuś jest teraz najważniejszy, a niecierpliwe ciotki mogą poczekać :eviltong:

• Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Seaside napisał(a):
Za 19 min będą dwie godz jak dostałąm smsa że wyjechali......

Idę zobaczyć na na mieleckie forum na wątek Funi (zarejestrowałam się :diabloti: ) Może tam są wieści....
Ale pewnie choć dwa słówka by napisali nam też :)

Musimy się wyciszyć - trasa, powitanie.....- Nestuś jest teraz najważniejszy, a niecierpliwe ciotki mogą poczekać :eviltong:

tyle mamy, co sobie tutaj pogadamy ;)
wiadomo, ze ludzie w trasie od rana, maja prawo byc zmeczeni, glodni, a jeszcze Nestusia trzeba zaznajomic z nowymi zapachami...
przeciez nie od razu do komputera poleca :roll:

czekamy cierpliwie
i dalej gadamy :evil_lol: iiii...
to co? po kilichu winka? czy piwko? :knajpa:
jest co oblewac :drink1: :drink1:

Posted

Już jesteśmy w domu! (Przepraszam, że odzywam sie dopiero teraz, ale głód okazał się silniejszy ;)) Pozwolicie, że dzisiejsza relacja będzie przekazana w telegraficznym skrócie, ponieważ ilość wrażeń sprawiła, żem jakaś taka słabieńka :mdleje:, ale obiecuję, że gdy tylko wrócę do formy, to przedstawię bardziej rozbudowaną wersję :razz:
A było tak:
Przyjechaliśmy, zobaczyliśmy, pokochaliśmy :loveu:! Niestety nasza miłość, na razie przynajmniej, nie jest szczególnie odwzajemniana, jesteśmy traktowani przez naszego staruszka jak powietrze :-(. Nie wszyscy jednak, Funia od razu zdobyła serce Nestorka ;).
Zaraz po przyjeździe do Wrocławia, z biegu, pojechaliśmy do weta, pani doktor uznała jednak że nim cokolwiek zaordynuje temu dystyngowanemu kawalerowi, musimy zrobić mu badania krwi, bo nie wiadomo w jakim stanie jest leciwa wątroba i trzustka, a leki trzeba będzie dobrać biorąc to pod uwagę. W związku z powyższym w poniedziałek rano (w weekendy laboratorium jest nieczynne) jedziemy pokłóć pieseczka, w środę zaś czeka nas wizyta u kardiologa i dopiero wtedy będzie ustalany plan leczenia zwierza. Na razie wiemy, że Nestorek ma zapalenie skóry (stąd też załzawione oczka) :-( , na które dostaliśmy specjalny szampon a później, jak będą wynik badań, dojdzie jeszcze antybiotyk. Początkowo chcieliśmy kąpać zwierzaka już dziś, ale doszliśmy do wniosku, że nie będziemy go dodatkowo stresować i przenieśliśmy ten punkt programu na jutro. Zastanawiamy się czy może go przed kąpielą nie ostrzyc, bo podejrzewam, że lepszy dostęp powietrza do skóry powinien przyspieszyć leczenie, ale z drugiej strony taki zabieg to kolejna porcja stresów dla słabego serduszka... :hmmmm: A co Wy o tym sądzicie?
Bardzo martwi mnie jeszcze to, że jak do tej pory nie widziałam żeby Nestor pozostawił gdzieś swoje szanowne siuśki :shake:. Mam nadzieję, że jest to związane z nagłą zmianą otoczenia i jak stres trochę odpuści to wszystko wróci do normy :roll:.
Na razie to by było na tyle, jutro postaram się opanować sztukę wstawiania zdjęć żeby zdać małą fotorelację :-).
Aha! W mieszkaniu Nestorowi najbardziej odpowiada balkon, tam spędza najwięcej czasu. Kocyk został zignorowany i aktualnie nasz "oldboy" śpi sobie smacznie w kuchni na kafelkach. Cóż, o gustach się ponoć nie dyskutuje...;)

Posted

ojej jak dobrze ze juz u was jest !! :multi::multi:
na pewno to dla wszystkich duze przezycia, ale stopniowo dojdzie do normy :) szczegolnie w takim fajnym domku :)
a jak Funia potraktowala nowego przybysza?
oj Nestorek, Nestorek, ale masz fajnie :loveu:
i topik mozna przeniesc juz :)

Posted

[quote name='Seaside']A i zrobili zdjęcia Tosi i suni od VV :loveu: Dziękujemy :)
Justynko jak znajdziesz chwilkę proszę poprzesyłaj mi je na jagodabaran@poczta.fm to pouzupełniam topiki :loveu: :loveu:
Oczywiście, że prześlę, ale chyba dopiero jutro, bo bateria nam padła w aparacie (na pewno z wrażenia ;)).

Tosia prześliczna i przekochana, ale moje serce złamała sunia od VV :-(, taka słodka i taka przerażona, biedactwo... :-(

Posted

LittleMy napisał(a):
a jak Funia potraktowala nowego przybysza?

Fuńka jest wyjątkowo radosnym, przyjaznym i bezkonfliktowym zwierzakiem, w związku z czym dzielnie zniosła pojawienie się w domu nowego lokatora. Niestety doszło do niewielkiej scysji, kiedy to suczyca uznała, iż zainteresowanie jakie okazuje jej ten leciwy jegomość przekracza granice dobrego wychowania i ciągłe trącanie nosem, kiedy ona ma zamiar wyspać się wreszcie po ciężkim dniu, jest już nazbyt nachalne ;).

O! Właśnie pojawiło się pierwsze Nestorowe siku!!! :multi: Trochę tylko szkoda, że na naszej wykładzinie... :roll:. Cóż, jakoś to przeżyjemy ;)!

Posted

Funia zdobyła serce Nestora?
:placz: :placz: ma dom, ma przyjaciół...
cuda się zdarzają!

Seaside padł internet, prosiła przekazac, by :

wycałować ten stareńki nochal od niej

i od razu ode mnie tez wycałujcie, cała serię całusów wysyłamy :loveu:

trzymamy kcuki za poniedziałkowe badania, by wyniki badań były w porządku i nie przeszkodziły w leczeniu Nestora

co do kąpieli, to dobrą decyzję podjęliście, dziś to już byłoby za dużo "atrakcji" jak na jeden dzień
czy ścinać sierść? to już ktoś kompetentny się wypowiedzieć musi

i Tosia i sunia od VV spędzają mi sen z powiek :-(
obie mają tutaj swoje wątki

Posted

Wróciłam do świata !!!! Mieliśmy 2 razy pod rząd gradobicie i padł net :roll:

Bardzo bardzo się cieszę, piwko już machnełam - jak nic to juz 1 próg do alkoholizmu :eviltong:
Jowitko i Jolu dzięki za pomoc :) Dziewczyny monitorowały dla mnie wątek :loveu:

Kochany Nestuś :loveu: :loveu: :loveu:
Justynko a jak wogóle z jego reakcją na nowe otoczenie, na dotyk, na nowe kąty?? Nie bał się???
Jak w czasie podróży???
Mam sto pytań do ale damy wam odpocząć ;)
:Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose:

Posted

cos chyba nie bardzo ci jeszcze net dziala, albo to piwo tak dziala ;)
zdublowaly ci sie posty ;)

tak, tak, damy wam wypoczac i naładować sie bateriom w aparcie, a jutro wypatrywac bedziemy wiadomosci, jak nestroek noc [przespał :)

ps
tez zalogowalam sie na wieluńskim forum :)

Posted

:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Ale się cieszę!!!!!!!! Trochę mnie na dogo nie było a tu taka radość!!!!!!!!!!!!!!!

Nestorku, Psiaczku, bądź szczęśliwy z nową Kochaną Rodzinką!!!!!

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::bigcool::bigcool::bigcool::ylsuper::ylsuper::ylsuper::chlup::chlup::chlup::drinking::cunao:

Posted

Tootiki napisał(a):
:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Ale się cieszę!!!!!!!! Trochę mnie na dogo nie było a tu taka radość!!!!!!!!!!!!!!!

Nestorku, Psiaczku, bądź szczęśliwy z nową Kochaną Rodzinką!!!!!

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::bigcool::bigcool::bigcool::ylsuper::ylsuper::ylsuper::chlup::chlup::chlup::drinking::cunao:

ale radość, co?
jedna z najcudowniejszych adopcji jakie pamiętam :multi:

tootiki, seaside, czas edytować podpisy :cool3:

Posted

Dziękujemy za piękny, nowy tytuł :modla::)!!! Jest w nim tylko mała nieścisłość, taki malutki to znowu Nestorek nie jest. 17 kg żywej wagi (dzisiaj był ważony)!!! Tułów i łepetynkę to on ma gabarytów ON-kowych (umaszczenie i futro również) tylko łapiny jamnikowej długości, jednym słowem jest klasycznym przedstawicielem rasy Owczarek Niemiecki Niskopodwoziowy (taka sportowa wersja, na niskim zawieszeniu) ;). To jest moja wersja, Janciu zaś twierdzi, że Nestor jest klasycznym przykładem archetypicznego kundla ;).