Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Seaside napisał(a):

Blagamy o pomoc :-( - jemu zostały może miesiące :-(
Lewdo sobie chodzi, nie widzi, więc boi się dotyku :-(
Gdyby ktoś okazał mu troszkę ciepła na te ostatnie chwile, odwdzięczyłby się wielką miłością i oddaniem - jestem tego pewna :-(

prosimy......................
Nestriek prosi

• Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BosiaB_86 napisał(a):
o jejq jaki on biedny :placz::placz::placz:

Straszny biedaczek.... szkoda, ze nie moze zamieszkac z czlowiekiem, ktory by go wyglaskal jeszcze na ostatnie jego miesiace zycia .....

Posted

Karta wizyty u lekarza.

Pies z wygladu w wieku ok. 15 lat. Badaniem klinicznym stwierdzono zwyrodnienie i zapalenie wielostawowe, osluchowo wyrazne szmery w sercu swiadczace o niedomykalnosci zastawki dwudzielnej. Stwierdzono bakteryjne zapalenie skory.
Wykonano USG jamy brzusznej. W pecherzu moczowym stwierdzono twor hiperechogenny o srednicy 19 mm. Nerki o zatartej strukturze. pozostale narzady zmian nie wykazuja.
ROZPOZNANIE : Poliartritis

ZALECENIA : Leki - poprawiajace krazenie i funkcjonowanie stawow.

Posted

Kochany staruszek tupta po domek.;)
A jak psiak zachowuje sie w stosunku do ludzi.Czy jest łagodny ,czy daje sie glaskac ,brac na raczki.
O ile nie widzi i nie słyszy to moze wszystkiego sie obawiac i probowac mimochodem sie bronic straszac zabkami?

Posted

gamoń napisał(a):
Kochany staruszek tupta po domek.;)
A jak psiak zachowuje sie w stosunku do ludzi.Czy jest łagodny ,czy daje sie glaskac ,brac na raczki.
O ile nie widzi i nie słyszy to moze wszystkiego sie obawiac i probowac mimochodem sie bronic straszac zabkami?

Glaskalam osobiscie i nie lapal zabkami.... wzdrygal sie jedynie przy kazdym dotyku, bo nie widzi biedaczek i kazde dotkniecie jest dla niego zaskoczeniem....
I w dodatku zabkow nie ma malenstwo.....

Posted

zuziaM napisał(a):
Straszny biedaczek.... szkoda, ze nie moze zamieszkac z czlowiekiem, ktory by go wyglaskal jeszcze na ostatnie jego miesiace zycia .....

no wielka szkoda :placz:
ja sobie nie wyobrażam, żeby moja ukochana sunia (odeszła po 14latach z nami za TM :placz: a ja wciąż tęsknie :placz:) musiała w tych ostatnich dniach, czy miesiącach życia zostać sama :shake: byłam przy niej do ostatniego tchnienia... dlatego też tak bardzo mi żal tego psiurka :-( aż mi sie łezki w oczach zakręciły jak to pisze :-(

Posted

troszkę spózniona ale jestem - gosiu wpłacam ci na konto dziisiaj 120 zł - dopłace coś jeszcze jak tylko premie dostane (hmmm w tym miesiacu pózniej bo bylam chora i nie zrobiłam premii dla ludzi co odbiło sie także na mnie...:oops: )

Posted

[quote name='Aggie']troszkę spózniona ale jestem - gosiu wpłacam ci na konto dziisiaj 120 zł - dopłace coś jeszcze jak tylko premie dostane (hmmm w tym miesiacu pózniej bo bylam chora i nie zrobiłam premii dla ludzi co odbiło sie także na mnie...:oops: )

Dzieki Agunia.
Nie wiem, czy czytalas wczesniejsze posty.
W kazdym razie musimy sie liczyc z tym, ze miesiecznie leczenie psiaka bedzie kosztowac 300 zl.
Pierwsze leki za ta wlasnie kwote zostaly kupione ( mialysmy juz wplacene tez na to pieniazki od wellington i Agnieszki B. - 150 zl. - ROZLICZENIE w POSCIE NR 20 ).
Dowiem sie dzisiaj co to za leki i mozna popytac na dogo weterynarzy, czy mozna jakies rownie dobre zastepcze leki mu podawac ( nieco moze tansze ). Moja sunia np. na serduszko poczatkowo brala Fortecor ( nie kosztuje majatek ). Ale to bedzie dopiero aktualne za miesiac, bo w tej chwili miesieczna porcja lekow jest juz kupiona u pana doktora, ktory Nestorka badal.
Na leki nie bralam faktury, bo to by sie wiazalo z Vat-em, ale p. Ania z hoteliku wypisze nam rachunek , jako koszt poniesiony przez hotel ( i bedzie bez Vat ).

I zdrowiej nam szybciutko, zeby szef Ci znowu po premii nie pojechal...:cool3: :lol: . Nie daj sie !

Posted

Seaside napisał(a):
Dziewczyny tu potrzebna jest szybka akcja :( każdy dzień na wagę złota :(
Nie dajmy mu odejść w samotności - pytajcie po rodzinie, znajomych....:(

ja niestety w tej kwestii nie bardzo mogę pomóc :placz:
wstyd sie przyznać ale znajomych (jeśli chodzi o podejście do psów i ich adopcje) to mam niestety strasznych :oops: :shake:
a jeśli chodzi o rodzinę to większość już ma psy a reszta nie chce mieć... jedynie może moja ciotka by go przygarnęła ale ona jest ze świętokrzyskiego a wydaje mi sie, że tak daleka podróż za bardzo by zestresowała tego bidulka :-(
naprawdę mi przykro :-(

Posted

Nie ma za co Gosiu.. jak widzisz jednak spotkałysmy się tutaj chociaz pisuje posty tez o 3.30 :diabloti:
no nie, po premii to mi szef nie pojedzie - bez obaw, ja po prostu spózniłam sie z listą premii dla swoihc pracowników wiec i dla siebie..:oops:

szkoda mi Nestorka bardzo jak ktoś mogł tak starutkiego psa porzucic...:angryy:

Posted

[quote name='Aggie']
szkoda mi Nestorka bardzo jak ktoś mogł tak starutkiego psa porzucic...:angryy:

To jest wlasnie najokrutniejsze !
Ja szczerze powiedziawszy zaczynajac dzialac na dogo zrobilam to z mysla, ze bede adoptowala stare psy..... Wiele sie z moimi planami nie minelam, bo mam dwie starsze sunie 7-letnie.
Pola trafila do mnie z powodu braku lapki.... nie miala wielkich szans... ale Isia ... to nie miala byc Isia, ale jej kolezanka z klatki - BERUSIA ( 13-letnia slepa i glucha sunia ). Ale poniewaz Berusia odeszla :-( ( w domku tymczasowym )... zanim zdazyla trafic do mnie - przyjechala do mnie jej przyjaciolka - Isia.
Stare psy potrzebuja jeszcze wiecej milosci i ciepla .....:-(

Posted

Nie bać się staruszków! :loveu: to dla niego byłoby szczęście mieć ostatnie chwile swego pana:lol: -ja też mam sunię z wyrokiem śmierci:-( -z rakiem i ślepą-bądźmy dla niech dobrymi wróżkami!

Posted

ja wyslałam już pieniązki... wiem jakie zuzia ma suczki - czytalam wątki... pieknie z twojej strony kuzynko... u mnie staruszki nie wchodza w grę - NA RAZIE.... tylko na razie....