Jola_K Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 zuziaM napisał(a): Na leczenie Nestorka mamy poki co 150 zl.. Bedzie RTG, EKG, pobranie krewki na cukier, enzymy i co tam jeszcze mozna.... no to 150zl nam nie wystarczy :shake: sporo mnie kosztowalo diagnozowanie mojej Kseny, a to maly kotecek przeciez jest.. czekamy na wiesci, oby byly dobre Quote
Seaside Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 Dostałam wiadomość od Zuzi Nestorek po badaniach: Ma 15 lat, nie widzi, ponadto kamień moczowy, zwyrodnienia, serce.... :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
magda z. Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 biadactwo:placz: :placz: :placz: ale ja wierzę, że ktoś go przygarnie chociaż na te ostatnie miesiące Quote
Jowita Poznań Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 biedny staruszek, on dupke powinien grzac na jakiejs kanapie. Quote
Seaside Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 nienawidzę ludzi za to co robią - wywalić starszego psa.... Nestor, Sawa :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: Quote
diabelkowa Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 podnosze !!!! ludzie to swinie i tyle ... Quote
Jola_K Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Seaside napisał(a):Dostałam wiadomość od Zuzi Nestorek po badaniach: Ma 15 lat, nie widzi, ponadto kamień moczowy, zwyrodnienia, serce.... :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: kochane malenstwo :( :( Quote
magda z. Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Nestorek wisi już na zoologicznym, a niedługo mój brat powiesi go jeszcze w innym sklepie, na jutro planuję go wysłać do tesco;) Popłakał mi się, bo on go chce, ale nie ma na to szans:( Powiedziałam, że pomaga też wywieszaniem ogłoszeń. Mam nadzieję, że może ktoś go zauważy. Quote
oktawia6 Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 i nadal nic?:placz: mało czasu mu zostało:shake: :placz: ... Quote
MagYa^^ Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Psisko .. na ostatnie dni twojego zycia musimy znalezc Ci domek.. Jestes pieknym starszym Panem.. cudownie byloby gdybys poczul co to prawdziwa milosc i cieplo bijace prosto z serca..:-( Quote
Seaside Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 słuchajcie... może nie wypada się cieszyć na wyrost, ale dostałam PW od dogomaniaczki, która mieszka koło Szklarskiej poręby.... Czeka wprawdzie na pieska z Piły, ale nie ma transportu i powiedziała, że jeśli faktycznie to nie wypali to osobiście przyjedzie po naszeg Nestorka do Lwówka :loveu: Ja tam mocno się jeszcze nie cieszę, bo wiadomo że Nestorek jest drugi w kolejce... ale to zawsze jakiś sygnał :) Jest tylko warunekmalutki, żebyy żadnych chorób skóry nie miał, bo domek jest zapsiony i to ryzyko pozarażać wszystkie czworonogi.. Nie mniej jednak u schyłku życia psiak by troszkę miłości zaznał :) Trzymajmy więc kciuki Czekamy tez na Zuzię, żeby nam więcej zdrowtnych szczegółów dała i będziemy w razie co rozmawiać :) Quote
magda z. Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Byłoby super, ja i tak brata do tesco wyprawiam na tablicę ogłoszeniową:) Jeszcze go na bolesławiecki portal wklepię, a allegro on chyba nie ma? Bo jak cos to mogę wrzucić dzisiaj, będę maskotki uskuteczniać:) Quote
magda z. Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=176921038 Aukcja na rzecz Nestorka, wystawiłam na razie łosie. W opisie aukcji podałam, że ewentualna wpłata zostanie odnotowana w poście nr 20, żeby nie było podejrzeń o oszustwo. Quote
magda z. Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Trzymam kciuki za staruszka, jak zaczęłam się Lunką interesować to do w-wy wyemigrowała, może teraz też coś wyjdzie;) Quote
magda z. Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 wiadomość z ostatniej chwili, mamy pierwszą ofertę na aukcji:multi: , oby tak dalej, a łośki od seaside są boskie więc ja się nie dziwię:) Jak wrócę z w-wia to za następne się wezmę!!!!!!!!!!! Quote
zuziaM Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 [quote name='Seaside']słuchajcie... może nie wypada się cieszyć na wyrost, ale dostałam PW od dogomaniaczki, która mieszka koło Szklarskiej poręby.... Czeka wprawdzie na pieska z Piły, ale nie ma transportu i powiedziała, że jeśli faktycznie to nie wypali to osobiście przyjedzie po naszeg Nestorka do Lwówka :loveu: Czekamy tez na Zuzię, żeby nam więcej zdrowtnych szczegółów dała i będziemy w razie co rozmawiać :) Oj, jemu tak bardzo by sie przydal domek .... na niedlugo juz niestety.... to chory psiak.... Jak pisala seaside..... psiak ok. 15 letni, nie widzacy na lewe oczko zupelnie, na prawe... moze jedynie zarysy i kontury, nieslyszacy niemal zupelnie ..... Przeswietlenie RTG wykazalo zmiany zwarodnieniowe w stawach ( psiak po przywiezieniu do hoteliku byl juz u lekarza i pisalam to wczesniej, ze lekarz dal mu dwa dni ..... jesli sie podniesie i zacznie chodzic, to bedzie znak, ze bedzie zyl.... i tak sie stalo ). Wykazalo rowniez spory kamien w pecherzu moczowym ( o wielkosci, jesli dobrze pamietam ... 19 mm - ale potwierdze to jutro z karty ). Jesli chodzi o serce to dokladna diagnoze napisze jutro ( zapomnialam wziac karte informacyjna z domu ), ale w kazdym razie sa duze szmery w sercu, co swiadczy o niedomykalnosci ktorejs z przegrod ( napisze jutro ktorej ) i zlym krazeniu. Nestorek zostal odrobaczony ( Pratel ). Nestorek nie ma choroby skornej, lysina na grzbieciku jest spowodowana alergia na pchly i zostalo to juz zazegnane. Leczenie psiaka wymaga stalego regularnego podawania mu lekow na poprawienie pracy stawow oraz krazenia ( niestety lekarskiego pisma nie potrafie odczytac - jakie dostaje leki - napisze, kiedy dowiem sie o nazwy z opakowan z hoteliku ). Koszt badania - 181 ,- zl Miesieczna kuracja lekowa dla Nestora orientacyjnie zostala podana przez doktora na ok. 300,- zl. Zostawilam Nestorowi karme Royal Canin Veterinary Diet Intestinal - dietetyczna jest, ale bedzie dostawal nadal pozywienie w postaci kaszy z miesem. Lekarz zalecil mu takze podawac karme specjalna dla seniorow. Badanie krwi przeprowadzimy za tydzien, poniewaz p. doktor wyjezdzal na urlop, a te wyniki robi sam, wiec nie dla by rady w sobote. A to Nestorek po kapieli - czysty i puszysty. Ma taka jedna lysa plamke na grzbiecie Quote
zuziaM Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 A, psiunio teraz zamieszkal w pom. gospodarczym. Ma cieplutko i ma spokoj, bo jest sam, a przez jakis czas tak bedzie, bo przez dezynfekcje pomieszczen nie bedzie nowych przyjec przez ponad tydzien. Quote
diabelkowa Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 podnosze slodziutkiego mam nadzieje ze wypali z domkiem chociaz na ten krotki czas... Quote
Seaside Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 W góre maleńki :( Treserko wiesz juz?? :( Quote
Seaside Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 Blagamy o pomoc :( - jemu zostały może miesiące :( Lewdo sobie chodzi, nie widzi, więc boi się dotyku :( Gdyby ktoś okazał mu troszkę ciepła na te ostatnie chwile, odwdzięczyłby się wielką miłością i oddaniem - jestem tego pewna :( Quote
Recommended Posts