Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 961
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aggie napisał(a):
Gosia (to do ZuziM czyli prywatnie mojej kuzynki odnalezionej na dogo :razz: ) - ja pomoge sfinansowac leczenie Nestorka, podaj mi gdzie wplacac..

ps - mały off - kochana widzialam twojego priv, nie zdazyłam odpisac - odpisze jutro i zadzwonie na pewno!!! wiedziałam podswiadomie, ze nie tylko ja w rodzinie jestem okreslana mianem świrnietej na punkcie zwierzat...:diabloti:

Prywata sie tu robi ! :evil_lol:
Hej Aga ! I wielkie dzieki za chec pomocy.
Prosimy na konto AFN-u .

Posted

Aggie napisał(a):
ponawiam pytanie - gdzie wplacac pomoc?
a w klanach siła...:razz:

Podalam w poscie powyzej.

I nie wiem, czy wiesz, ze mimo, ze zawsze wariatka bylam, jesli chodzi o zwierzaczki, to dopiero od tego slodkiego psiaka, ktorego masz w avatarku ( Ozzyego :-( ) zaczela sie na dobre i na powaznie moja wspolpraca na dogo.
Bo to wlasnie ja bylam ta .... nieszczesna znalazczynia Ozzusia :-( .

Posted

:-( wiem, już do tego doszłam.. nawet nie chcę sobie wyobrażać co przeżyłaś... ja bym... rozumiesz... gołymi rekami.....

no ale nie zmienimy tego co sie stało... piękne te wątki twoich suń.. ja adoptowałam Raffiego z Palucha w grudniu 2005 a potem od stycznia na dogo.. - jest to mój ulubiony sposób pozbywania sie pieniędzy... :cool3:
zeby mój Robert wiedział ile to by mnie udusił..:cool1:

niestety na schron nie mam czasu na razie (napisze ci na priv bo długi się ten off robi..) - Nestorek jest słodki - szkoda że te moje to takie młodsze i w dodatku cholery niedobre....:shake:

Posted

Aggie napisał(a):
:-( wiem, już do tego doszłam.. nawet nie chcę sobie wyobrażać co przeżyłaś... ja bym... rozumiesz... gołymi rekami.....

no ale nie zmienimy tego co sie stało... piękne te wątki twoich suń.. ja adoptowałam Raffiego z Palucha w grudniu 2005 a potem od stycznia na dogo.. - jest to mój ulubiony sposób pozbywania sie pieniędzy... :cool3:
zeby mój Robert wiedział ile to by mnie udusił..:cool1:

niestety na schron nie mam czasu na razie (napisze ci na priv bo długi się ten off robi..) - Nestorek jest słodki - szkoda że te moje to takie młodsze i w dodatku cholery niedobre....:shake:

To byla dla mnie tragedia ! ! ! Do dzis placze na samo wspomnienie......
Roberta zbyt dobrze nie zdazylam poznac, ale .... mysle, ze by Ci nieba przychylil, a nie ... dusil !
Calusy dla ... tych niedobrych, ale pewnie najkochanszych , psiakow od cioci zuziM !

Posted

ja osobiscie nie mam nic przeciwko waszej rozmowie na watku Nestorka
w ten spsosb bardziej sie poznajemy :)
(i watek podbijamy :cool3: )
dziekujemy Aggie za pomoc :multi:

o Ozzym pamietamy ['] :(
i mojej obecnosci na dogo jest on powodem

Posted

Śliczny piesek...czy potrzebne są pieniążki na jego leczenie? moge pare rzeczy wystawić na bazarku zaraz? napiszcie... osobe, która pozbyła sie go, mogłabym ...... nie będę dokańczała...

Licze na to, że go ktoś zabierze ...

Posted

jest w hoteliku we Lwówku, chcemy przejąć nad nim opiekę. Do hoteliku dostarczyłą go Straż Miejska, a oni nie wymagają, żeby dbać o "ich" psy. W kazdej chwili mogą być wywiezione do schroniska.

Nestorek jest tak jakby przypisany juz nam, ale hotelik ma cennik:
za każdy zabieg pielęgnacyjny, wizytę weterynarza muyzimy zapłącić :angryy:
Jednym słowem opieka średnia :/

Posted

Ta piekna psia istotka jest starenka i stad te krzywe lapki.
Moj Władek w 2006 odszedl od nas w wieku 17lat i mial podobne problemy ze stawami oraz oczkami. W zasadzie to wina wieku, mozna podreperowac witaminami. Takie lapki to u nizkopiennych (jamnikowatych) staruszkow dosyc czesty widok.
A Stasiu imie piekne :D moj byl Władeczek..

Posted

Aggie napisał(a):
ja juz do zuzi pisałam na priv - mam nadzieje ze napisze ile ta wizyta i ja w poniedzialek jej przeleje pieniazki...

Matko ! 3,30 .... ciemna noc ! Aga, Ty masz zdrowie ! Ale mloda jeszcze jestes !

Dzieki wielkie. Napisze wszystko. W sobote wizyta u lekarza.

Posted

magda z. napisał(a):
Pokaż sie wszystkim!!!

Magda, czy Ty bedziesz miala mozliwosc czasem wyskoczyc do Lwowka - odwiedzic Nestorka.
Szczerze powiem, ze przydalaby sie jeszcze jedna osoba, ktora by mnie mogla zmieniac.
Moze za czesto tam nie bywalam ostatnio, ale ... to 34 km ...
Teraz , kiedy jest pod nasza opieka Nestor... dobrze by bylo co jakis czas do niego zajrzec... wyczesac, posprzatac w budce ( nie wiem, jak czesto to jest robione , a pamietajmy, ze mial strasznie duzo pchel, one moga wrocic - w budzie pewnie wciaz sie legna nowe ... ).

Posted

ja nie mam samochodu:( ale co jakiś czas mogę byłego naciągnąć;) ja tak sobie po cichu myślę czy by Lunki nie zabrać na kąpiel. Ale nie wiem jak moja rodzicielka się zapatrzy na ten pomysł, może być gorąco.

Posted

zuziaM jutro wysciska Nestorka, bedzie zabrany do weta i zdiagnozowany, podejmie odpowiednie leczenie, potem szybko znajdzie domek i bedzie zyl dlugo i szczesliwie...
tak to widze
pierwsze punkty sa juz realizowane, na nastepne tez przyjdzie pora!

Posted

Jola_K napisał(a):
zuziaM jutro wysciska Nestorka, bedzie zabrany do weta i zdiagnozowany, podejmie odpowiednie leczenie, potem szybko znajdzie domek i bedzie zyl dlugo i szczesliwie...
tak to widze
pierwsze punkty sa juz realizowane, na nastepne tez przyjdzie pora!

Na leczenie Nestorka mamy poki co 150 zl ( wezme wiecej, bo pamietam, jak ten wet byl z wizyta u Hipka, niewiele zrobil, a rachunek na 113 zl byl ! ). Wiem, ze on jest drogi, ale za to specjalizacje ma ( kynolog ) oraz wszystkie potrzebne sprzety na miejscu.
Bedzie RTG, EKG, pobranie krewki na cukier, enzymy i co tam jeszcze mozna....
Zawioze Nestorkowi karme Royala - ta , co mam dla Kaski. To lagodna karma na problemy jelitowe i w ogole trawienne. Mysle, ze bedzie dla niego odpowiednia.
Nestorek zamieszka na czas leczenia w kotlowni ( tam gdzie juz mieszkal Omar, Hipek, Kajtek i Plastus ).
Zobaczymy po badaniach, co pan doktor powie.
W ogole to dzisiaj kiedy z p. Ania rozmawialam, to mowila, ze on poczatkowo w ogole nie chodzil tylko powloczyl za soba nozkami.
Doktor dal mu leki i witaminy i powiedzial, ze daje mu dwa dni ..... jesli sie wygrzebie, to bedzie nastepowala poprawa.
No i powoli nastepuje.... Ale konieczne badania sa , to jasne !