mestudio Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 [PHP][/PHP] [PHP] [/PHP] [PHP] [/PHP] [PHP] [/PHP] [PHP][/PHP] [PHP][/PHP] [PHP][/PHP] TZmestudio Quote
justysiek Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 a szczeniaki są zdrowe? w sensie ze ze skora ok? Quote
koelka Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 [quote name='justysiek']a szczeniaki są zdrowe? w sensie ze ze skora ok?[/QUOTE] Są zdrowe, weterynarz je szczepił i nic nie stwierdził. TZmestudio - dzięki za super banerki:) Quote
tobciu Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 mam wykupiony pakiet chyba 30 ogłoszeń. Miał być na sunie onka, która pojechała na DT i zostaje jako DS. To mogę spożytkować go dla Kuli i szczylków. Proszę o info z tekstem, terenem do ogłoszeń. Quote
koelka Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 [quote name='tobciu']mam wykupiony pakiet chyba 30 ogłoszeń. Miał być na sunie onka, która pojechała na DT i zostaje jako DS. To mogę spożytkować go dla Kuli i szczylków. Proszę o info z tekstem, terenem do ogłoszeń.[/QUOTE] Dzieki tobciu:) Wieczorem skrobne tekst, bo wpadlam tylko na chwilke. Quote
koelka Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 Skopiuj tobciu tekst, zdjęcia i kontakt z ogłoszenia na tablicy: http://tablica.pl/oferta/suczka-kula-i-jej-2-szczeniaki-szukaja-domu-ID15mhx.html Przepraszam, ale nie wiem chwilowo, w co ręce włożyć i nie wymyślę nic innego. Rejon może na razie lubuski. Dzięki wielkie:) Quote
tobciu Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 (edited) [quote name='koelka']Skopiuj tobciu tekst, zdjęcia i kontakt z ogłoszenia na tablicy: http://tablica.pl/oferta/suczka-kula-i-jej-2-szczeniaki-szukaja-domu-ID15mhx.html Przepraszam, ale nie wiem chwilowo, w co ręce włożyć i nie wymyślę nic innego. Rejon może na razie lubuski. Dzięki wielkie:) OK, będzie na lubuskie. Będzie miała pakiet 50 ogłoszeń, nie 30 jak pisałam wcześniej. Koelka jak napiszesz mi email do Ciebie, to prześlę Ci do wiadomości. Edited May 14, 2012 by tobciu Quote
tobciu Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Koelka a udaloby Ci się napisać ładny oddzielny tekst dla szczeniaków ? AgnieszkaO by zrobiła im pakiet, dla nich oddzielny. Ja pomyślę po pracy też nad tym. Ale nigdy nie pisałam tekstów jeszcze, także nie wiem co mi wyjdzie. Quote
koelka Posted May 16, 2012 Author Posted May 16, 2012 (edited) Szczeniaki dziś zostały przywiezione do schroniska wraz z Kulą i maluchy miały pojechać do Niemiec z niemiecką fundacją, sprawdzoną, o której tu już wcześniej pisałam. Nie byłam do końca ich pobytu, ale mam nadzieję, że pojechały. Kula też przyjechała z nimi, ale nie mogą na razie jej zabrać. Pokryli koszt jej dzisiejszej wizyty u weterynarza, gdzie miała zrobione badania skóry i przepisali leki, w tym kąpiele 2 x w tyg. w specjalnym płynie. Dalszy koszt leczenia fundacja też zadeklarowała się pokryć. Ale Kula nie została w schronisku, bo "Pan sąsiad", który ją dokarmiał, zafundował budę i teraz ją przywiózł do schroniska - zabrał ją na tydzień do siebie:) Bo kto by w schronisku pilnował podawania jej leków i woził ją do weterynarza na kąpiele. Więc chociaż tydzień Kuleczka będzie miała dobrą opiekę. A póki co, mogą iść jej ogłoszenia, ale już bez szczeniaków. Tobciu, maila wyślę Ci zaraz na pw. Edit. zapomniałam dodać, bo tak na szybko wpadłam na chwilę, że Kula jest przecudowna, taka łagodna... i te jej ufne oczy:( Edited May 16, 2012 by koelka edit Quote
tobciu Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 a... to tak się poukładało. Eh.. Kuleczko, Kuleczko... biedna Ty.. i teraz jeszcze bez dzieci.. :( Suniu kochana... i Tobie los się odmieni. Oby Maluszkom było dobrze.. oby trafiły w dobre, kochające ręce. Powodzenia Maluszki ! Będzie fundacja dawać informacje ? A mieli już od razu dla nich dom ? A Pan Sąsiad... nie zechciałby na stałe... ? Tyle dobrego dla Niej zrobił. Jak będziesz miała możliwość Ela, podziękuj Mu bardzo proszę od nas serdecznie za to, że się opiekuję Kulką. Quote
tobciu Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Koelka - a czy myślisz, możliwe byłoby uzyskanie nowych zdjęć Kuli u Pana Sąsiada ? Do ogłoszeń. Quote
koelka Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 Okazało się, że szczeniaki nie mogą być w fundacji, bo... też mają chorą skórę:( a oni nie mieliby gdzie ich trzymać:( kurczę, biedne te maluchy i biedna Kula:( szczeniaki będą leczone w lecznicy i tam na razie zostaną, fundacja wspomoże finansowo w leczeniu. Musimy czekać na dokładną diagnozę choroby maluchów i Kuli. poproszę sąsiada o zdjęcia suni. Quote
tobciu Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 oj... :( To maluchy będą w lecznicy w Niemczech ? To czyli z ogłaszaniem Kuli czekam na zdjęcia ? Quote
koelka Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 [quote name='tobciu']oj... :( To maluchy będą w lecznicy w Niemczech ? To czyli z ogłaszaniem Kuli czekam na zdjęcia ?[/QUOTE] Maluchy są u nas w lecznicy w Gorzowie. Zdjęcia można pobrać z wątku, chyba że dostanę nowe od "sąsiada", który ma teraz Kulę. Quote
koelka Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 Wiadomość z ostatniej chwili: Kula na 99% ma dom:):):) Zadzwonił właśnie do mnie "pan sąsiad" opiekujący się Kula, bo prosiłam go o zdjęcia suni i powiedział, żeby nie szukać Kuli już domu, ponieważ jest w tej chwili u jego kolegi (który zresztą też był z nim w środę w schronisku, bo pomagał w transporcie Kuli i szczeniaków) i chce ją zatrzymać. Kolega mieszka z mamą i nie wiedział, czy mama się zgodzi na Kulę, ale od wczoraj jest u nich (mieszka oczywiście w domu, nie na podwórku) i wszystko wskazuje na to, że tam zostanie:) Pan sąsiad tam pomaga, dzisiaj jadą do weterynarza na kąpiel z Kulą. Bardzo się cieszę:) Mam tylko nadzieję, że nic się nie zmieni. A szczeniaczki muszą zostać najpierw zdiagnozowane i wyleczone, żeby wiedzieć, co dalej. Quote
tobciu Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='koelka']Wiadomość z ostatniej chwili: Kula na 99% ma dom:):):) Zadzwonił właśnie do mnie "pan sąsiad" opiekujący się Kula, bo prosiłam go o zdjęcia suni i powiedział, żeby nie szukać Kuli już domu, ponieważ jest w tej chwili u jego kolegi (który zresztą też był z nim w środę w schronisku, bo pomagał w transporcie Kuli i szczeniaków) i chce ją zatrzymać. Kolega mieszka z mamą i nie wiedział, czy mama się zgodzi na Kulę, ale od wczoraj jest u nich (mieszka oczywiście w domu, nie na podwórku) i wszystko wskazuje na to, że tam zostanie:) Pan sąsiad tam pomaga, dzisiaj jadą do weterynarza na kąpiel z Kulą. Bardzo się cieszę:) Mam tylko nadzieję, że nic się nie zmieni. A szczeniaczki muszą zostać najpierw zdiagnozowane i wyleczone, żeby wiedzieć, co dalej.[/QUOTE] :multi::lol::multi::lol::multi::lol::multi::lol::multi: Byłoby CUDOWNIE !!!!!!!!!! Ogromne uściski dla obu Panów ! :) Quote
koelka Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 Ale zawirowania, jednak dobrze, bo pozytywne:) Widziałam w środę, jak panowie pod schroniskiem "rozczulają" się nad Kulą, że ma tam trafić, a tam tak strasznie... Sunia była zestresowana, ale przełagodna do wszystkich i "chwyciła" panów za serce. Pan sąsiad obiecał, że będzie pomagał koledze, do czasu wyleczenia suni, że jak całkiem wydobrzeje, to prześle jej fotki. Quote
tobciu Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='koelka']Ale zawirowania, jednak dobrze, bo pozytywne:) Widziałam w środę, jak panowie pod schroniskiem "rozczulają" się nad Kulą, że ma tam trafić, a tam tak strasznie... Sunia była zestresowana, ale przełagodna do wszystkich i "chwyciła" panów za serce. Pan sąsiad obiecał, że będzie pomagał koledze, do czasu wyleczenia suni, że jak całkiem wydobrzeje, to prześle jej fotki.[/QUOTE] :-) bardzo, bardzo się cieszę. :) Sunia odwdzięczy im się przeogromną, bezgraniczną wdzięcznością, miłością za to :) Panowie poradzą sobie z leczeniem kuli ? Może trzeba by jakiś bazarek zorganizować ? Ja teraz będę robić mega bazar dla Norka, bo dostałam wielką torbę fantów. Drugi bazarek pociągnąć nie dam rady, ale mogłabym przesłać parę zdjęć fantów, gdyby ktoś się podjął misji Kulowego bazarku. :) O ile potrzeba. :) Quote
koelka Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 Dzięki wielkie tobciu za pomoc i bycie na wątku. Ale pomoc finansowa nie będzie na razie potrzebna, bo ta niemiecka fundacja zobowiązała się pokryć wszystkie koszty leczenia suni:) Szkoda, że Kuleczka nie wie, ile osób ją wspiera i nie jest już "tą niechcianą". Quote
Olusia88 Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Super Kula wreszcie ma swoje miejsce nie na łańcuchu. Koelka to gdzieś niedaleko Ciebie będziesz mogła do niej zerkać ? Quote
Kajusza Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 ale super wiadomość! miała szczęście Kuleczka :-) Quote
koelka Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 Ok. 50 km ode mnie, ale czasem niedaleko przejeżdżam, więc może Kuleczkę odwiedzę:) Quote
ewu Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Kulunia super wiesci:)))) Żeby jeszcze szczeniaczki domki znalazły. Quote
koelka Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 tobciu napisał(a):Co u Kuli i maluchów ? Muszę podpytać, bo "pan sąsiad' się nie odzywał. Quote
Recommended Posts