koelka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 (edited) Zakładam wątek suni, o której dowiedziałam się z rozpaczliwego apelu znajomej, która prosi o pomoc. Poniżej zdjęcia chyba mówią same za siebie - to są warunki, w których na łańcuchu żyje chora suczka Kula ze swoimi szczeniaczkami. Miała ich 9, ale weterynarz uśpił wszystkie suczki, a zostawił tylko 2 samców, bo jak twierdzi „na wsiach zawsze usypia suczki, aby się nie rozmnażały”. Suczka była zabrana na badania, ze względu na straszne rany na skórze i badania wykluczyły nużycę – miała robione dwa oddzielne badania przez dwóch weterynarzy. Suczka ma atopię skórną (alergię), jest źle karmiona i żyje w złych warunkach. Teraz, aby jej ulżyć, bo na ciele ma same rany, będzie miała podawane sterydy. Właściciel psa nie chce, powiedział, że nie będzie jej leczyć, bo nie ma pieniędzy. Kula ma ok. 2 lat i jest to chyba mix stafford i labrador, wzrost przed kolana, kolor ciemny brąz w jeszcze ciemniejsze prążki. Sunia jest bardzo łagodna, nie ma w sobie żadnej agresji. Patrzy w oczy człowieka z ufnością i oddaniem. Proszę o jakiekolwiek wsparcie dla suni – ona powinna być stamtąd jak najszybciej zabrana i leczona w godnych warunkach. Proszę o pomoc w znalezieniu domu tymczasowego dla suni i jej 2 szczeniaków, o wsparcie finansowe na leczenie, rady... Kontakt: 609-042-782 (Ania – ona suczkę widziała) lub do mnie: 506-858-455 Edited June 23, 2012 by koelka aktualizacja Quote
koelka Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 (edited) Udało mi się odtworzyć wątek na nowo po wczorajszej awarii dogomanii. Zapraszam wszystkich raz jeszcze na wątek - nie pamiętam, która cioteczka zrobiła taki ładny banerek dla suni:( Jeszcze kilka zdjęć Kuli: Edited April 13, 2012 by koelka edit Quote
Ziutka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Melduje się i już proszę ponownie mestudio o banerek Quote
koelka Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 Dzięki Ziutka:) Ja wczoraj rozmawiałam telefonicznie z weterynarzem, który jeździ do Kuli podawać jej lek (tylko zabijcie mnie, ale nie zapamiętałam nazwy;( Chodzi o te sterydy. Pierwsza kuracja ma kosztować ok. 200 zł i na to znajoma uzbierała pieniądze wśród znajomych. Ale całość leczenia wet wycenił na ok. 500 zł:( Ponoć rany są już mniej widoczne. Może w weekend dostanę nowe zdjęcia suni, bo dostałam też nr tel do sąsiada, który sunię w tym stanie wypatrzył i dogląda ją od czasu do czasu. Mówi, że wygląda ciut lepiej, że właściciel daje jej jakąś karmę z puszki, ale on chce jej w weekend kupić lepszą i zanieść. Poprosiłam o zrobienie paru nowych zdjęć. Pan chce jej nawet zanieść tam inną obrożę, bo tą ponoć ma mocno zaciśniętą:( Quote
mestudio Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 (edited) Podnoszę, a banerek wstawimy jak TZ wróci dziś z delegacji. Edited April 13, 2012 by mestudio Quote
koelka Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 mestudio napisał(a):Podnoszę, a banerek wstawimy jak TZ wróci dziś z delegacji. Super, dziękuję:) Quote
koelka Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 gameta napisał(a):wciąż tam wisi na tym łańcuchu biedna? Niestety tak:( Dzięki ciotki za ponowne przybycie. Quote
gameta Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 trzeba UBOCZE ściągnąć, niech szybko robi tego FB Quote
Ziutka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 gameta napisał(a):trzeba UBOCZE ściągnąć, niech szybko robi tego FB Już pisze do Adama Quote
Nutusia Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Mam nadzieję, że wet zakroplił Kulcię od pcheł, bo te rany mogą też wynikać z alergii na pchły... Quote
Igiełka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Przyleciałam po śladach Ziutencji o rany jaka bidula :( Quote
Ziutka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Dzięki wszystkim za przybycie... Koelka, wrzuć wątek suni na ogólny gorzowskich psiaków ;) Quote
gameta Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Dziewczyny które są w pobliżu suni - czy macie możliwość wydruku? Można by zamówić plakat adopcyjny, ale trzeba go druknąć i rozkleić w miejscach uczęszczanych (gabinety wet, sklepy itp) - tylko czy jest sens, bo jak nie możecie druknąć, to nie ma sensu zamawiać ;) Quote
UBOCZE Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Zrobiłem już event. Jakie to są okolice? https://www.facebook.com/#!/events/288449501234449/ Quote
gameta Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Z tego co pamiętam około 50km od Gorzowa Wlkp. Quote
UBOCZE Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 gameta napisał(a):Z tego co pamiętam około 50km od Gorzowa Wlkp. Dzieki, zaraz dopiszę... Quote
Lobaria Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Z fb przyszłam, na dogo lepiej się poruszam. Quote
Kajusza Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 UBOCZE napisał(a):Zrobiłem już event. Jakie to są okolice? https://www.facebook.com/#!/events/288449501234449/ Ookolice Ośna Lubuskiego Quote
mestudio Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 koelka napisał(a):Udało mi się odtworzyć wątek na nowo po wczorajszej awarii dogomanii. Zapraszam wszystkich raz jeszcze na wątek - nie pamiętam, która cioteczka zrobiła taki ładny banerek dla suni:( .... Cioteczka,.... ciekawe....:mad::ices_bla: TZmestudio Quote
Ziutka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 mestudio napisał(a):Cioteczka,.... ciekawe....:mad::ices_bla: TZmestudio :turn-l::turn-l::turn-l: Quote
Recommended Posts