Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Zakładam wątek suni, o której dowiedziałam się z rozpaczliwego apelu znajomej, która prosi o pomoc.
Poniżej zdjęcia chyba mówią same za siebie - to są warunki, w których na łańcuchu żyje chora suczka Kula ze swoimi szczeniaczkami. Miała ich 9, ale weterynarz uśpił wszystkie suczki, a zostawił tylko 2 samców, bo jak twierdzi „na wsiach zawsze usypia suczki, aby się nie rozmnażały”.
Suczka była zabrana na badania, ze względu na straszne rany na skórze i badania wykluczyły nużycę – miała robione dwa oddzielne badania przez dwóch weterynarzy. Suczka ma atopię skórną (alergię), jest źle karmiona i żyje w złych warunkach. Teraz, aby jej ulżyć, bo na ciele ma same rany, będzie miała podawane sterydy.
Właściciel psa nie chce, powiedział, że nie będzie jej leczyć, bo nie ma pieniędzy.
Kula ma ok. 2 lat i jest to chyba mix stafford i labrador, wzrost przed kolana, kolor ciemny brąz w jeszcze ciemniejsze prążki.
Sunia jest bardzo łagodna, nie ma w sobie żadnej agresji. Patrzy w oczy człowieka z ufnością i oddaniem.
Proszę o jakiekolwiek wsparcie dla suni – ona powinna być stamtąd jak najszybciej zabrana i leczona w godnych warunkach. Proszę o pomoc w znalezieniu domu tymczasowego dla suni i jej 2 szczeniaków, o wsparcie finansowe na leczenie, rady...

Kontakt: 609-042-782 (Ania – ona suczkę widziała) lub do mnie: 506-858-455

Edited by koelka
aktualizacja
  • Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Udało mi się odtworzyć wątek na nowo po wczorajszej awarii dogomanii. Zapraszam wszystkich raz jeszcze na wątek - nie pamiętam, która cioteczka zrobiła taki ładny banerek dla suni:(

Jeszcze kilka zdjęć Kuli:

Edited by koelka
edit
Posted

Dzięki Ziutka:)
Ja wczoraj rozmawiałam telefonicznie z weterynarzem, który jeździ do Kuli podawać jej lek (tylko zabijcie mnie, ale nie zapamiętałam nazwy;( Chodzi o te sterydy. Pierwsza kuracja ma kosztować ok. 200 zł i na to znajoma uzbierała pieniądze wśród znajomych. Ale całość leczenia wet wycenił na ok. 500 zł:( Ponoć rany są już mniej widoczne. Może w weekend dostanę nowe zdjęcia suni, bo dostałam też nr tel do sąsiada, który sunię w tym stanie wypatrzył i dogląda ją od czasu do czasu. Mówi, że wygląda ciut lepiej, że właściciel daje jej jakąś karmę z puszki, ale on chce jej w weekend kupić lepszą i zanieść. Poprosiłam o zrobienie paru nowych zdjęć. Pan chce jej nawet zanieść tam inną obrożę, bo tą ponoć ma mocno zaciśniętą:(

Posted

Dziewczyny które są w pobliżu suni - czy macie możliwość wydruku? Można by zamówić plakat adopcyjny, ale trzeba go druknąć i rozkleić w miejscach uczęszczanych (gabinety wet, sklepy itp) - tylko czy jest sens, bo jak nie możecie druknąć, to nie ma sensu zamawiać ;)

Posted

koelka napisał(a):
Udało mi się odtworzyć wątek na nowo po wczorajszej awarii dogomanii. Zapraszam wszystkich raz jeszcze na wątek - nie pamiętam, która cioteczka zrobiła taki ładny banerek dla suni:(
....

Cioteczka,.... ciekawe....:mad::ices_bla:

TZmestudio