endurka Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 o matko, czy to się dzieje naprawdę? Tu na dogo? O niebiosa... Quote
Ewa Marta Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 patrycja100 napisał(a):Ale czesto ludzie chcą adoptowac szczeniaka a nie dosroslego psa i chyba maja do tego prawo? Nie kazdy musi chciec dorosłego psa ze schroniska. Szczeniaki nie zabierają domu innym psom, bo ludzie którzy biorą szczeniaki widocznie wolą mieć psa od małego. Patrycjo100, masz w tej chwili problem ze znalezieniem domu dla jednej dorosłej suczki i jej maleńkich szczeniaczków. Patrząc już na tą konkretną sytuację, szczeniaki urodzone w czyimś domu, w którym ktoś chciał "zaspokoić instynkt macierzyński" swojej suni, zabiorą potencjalne miejsce tym urodzonym w jamie. Tych maluchów znajdowanych wszędzie dookoła jest tak dużo, że spokojnie starczy dla tych, którzy chcą mieć psa od małego. A domkom, które nie zgodzą się na sterylizację, czy kastrację psa nie oddaję psów do adopcji. Sunia niewysterylizowana ma cieczę 2 razy w roku i dwukrotnie może być szczenna. Po ilu latach padnie w końcu wymęczona? Bo na pewno nie dożyje spokojnie starości, szczeniaki i porody ją wykończą;-( Życzę Ci, żebyś nigdy nie straciła suni, która będzie miała ropomacicze. Bo natura naturą, ale poczucie winy, że mogłaś zapobiec sterylizując ją wcześniej daje się potem we znaki. Poczytaj, popytaj weterynarzy, poobserwuj suczki sterylizowane, które nigdy nie mają problemów z instynktem macierzyńskim, bo go po prostu nie mają. I nie dziw się, że wszyscy na Ciebie napadają. Od ludzi skupionych tutaj wymagamy minimalnej choćby odpowiedzialności i pomocy w zapobieganiu niekontrolowanemu przyrostowi psiaków:-( Quote
b-b Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 patrycja100 napisał(a):....? Najwazniejsze jest dobro psa, a nie zasady bo kazdy ma prawo miec swoje poglądy. No właśnie DOBRO! I dla ich dobra trzeba psy sterylizować a nie " dla dobra suni choć raz ją dopuścić" Po co? Aby mogła zaspokoić swój instynkt macierzyński? :o Większych bredni już od dłuższego czasu nie słyszałam i myślałam, ze takie opinie już wyginęły. Idź dziewczyno przejść się po schroniskach, popatrz w oczy tym zamkniętym tam psiakom, popatrz na psy, które były bestialsko katowane przez swoich "kochających" właścicieli a później wypisuj takie banialuki! Po co powoływać na świat nowe psiaki jeżeli tym, które już na nim są nie możemy pomóc? Jak masz dalej wypisywać takie bzdety ...to już lepiej nic nie pisz :( Quote
yunona Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Proponuję, żeby to "naturalne" zastosowała u siebie. Mamy niski przyrost naturalny w Polsce, może łaskawie co 9 miesięcy, zachodź w następną ciążę i ciekawa jestem czy by Ci się to spodobało? :diabloti: I po 20 latach mieć 26 dzieci , już to widzę :evil_lol: Quote
dorcia44 Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 patycja100 proszę jedź na Paluch ,do Klembowa do jakiegokolwiek schronu..to też kiedyś były małe słodkie kuleczki które ktoś chciał...kolejne skazujesz na to samo bo ktoś chce? po co ? Może jak pojedziesz i zobaczysz na własne oczy tą rozpacz ,ten płacz ,wycie tych wszystkich (kiedyś słodkich szczeniaczków ,zrozumiesz o czym my piszemy ,co próbujemy ci przekazać...:shake: Quote
malagos Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Zdaje się, ze założycielka watku po prostu uciekła........ Quote
mtf zalesie Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 biedny pies musial trafic na osobe nie uzywajca logicznego myslenia bo to wbrew nautrze.szkoda czasu tutaj a bardziej tych psow Quote
Andzike Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 malagos napisał(a):Zdaje się, ze założycielka watku po prostu uciekła........ To najlepsze co mogła zrobić... poza zaprzestaniem "pomocy" psom... Quote
patrycja100 Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Ja nie przyczyniłam się w żaden sposób do bezdomnośći, raczej odwrotnie- często znajduję bezdomne psy, więc nie zasłużyłam sobie na te wszystkie zarzuty. Nie muszę sterylizowac moich psów bo je pilnuję. A jak oddaję szczeniaka to wiem komu. Moje psy nigdy nie będą bezdomne. Sterylizacja przybrała niepokojące rozmiary -wszystko co się rusza...Mój weterynarz mówi że powinno sie ją stosować tylko w uzasadnionych przypadkach i ja się z nim zgadzam. Jestem jak najbardziej za tym by sterylizowac bezpanskie koty i psy. Chyba juz to wytłumaczyłam. Pozdrawiam Quote
yunona Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 patrycja100 napisał(a):Ja nie przyczyniłam się w żaden sposób do bezdomnośći, raczej odwrotnie- często znajduję bezdomne psy, więc nie zasłużyłam sobie na te wszystkie zarzuty. Nie muszę sterylizowac moich psów bo je pilnuję. A jak oddaję szczeniaka to wiem komu. Moje psy nigdy nie będą bezdomne. Sterylizacja przybrała niepokojące rozmiary -wszystko co się rusza...Mój weterynarz mówi że powinno sie ją stosować tylko w uzasadnionych przypadkach i ja się z nim zgadzam. Jestem jak najbardziej za tym by sterylizowac bezpanskie koty i psy. Chyba juz to wytłumaczyłam. Pozdrawiam Czyli dalej to samo..... walka z pseudohodowlami itd.itp. Jeszcze nie wszystko ogarnięte, schroniska pękają w szwach a Ty Dziewczyno naprawdę nic nie rozumiesz... :wallbash: taaaa... Quote
Rewelacja Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 patrycja100 napisał(a):Ja nie przyczyniłam się w żaden sposób do bezdomnośći, raczej odwrotnie- często znajduję bezdomne psy, więc nie zasłużyłam sobie na te wszystkie zarzuty. Nie muszę sterylizowac moich psów bo je pilnuję. A jak oddaję szczeniaka to wiem komu. Moje psy nigdy nie będą bezdomne. Sterylizacja przybrała niepokojące rozmiary -wszystko co się rusza...Mój weterynarz mówi że powinno sie ją stosować tylko w uzasadnionych przypadkach i ja się z nim zgadzam. Jestem jak najbardziej za tym by sterylizowac bezpanskie koty i psy. Chyba juz to wytłumaczyłam. Pozdrawiam No to mi wytłumacz czym się różni macica suki bezdomnej od macicy suki "domnej" ? I jak upilnować macicę suki pilnowanej, czyli "domnej" przed ropomaciczem a sutki przed nowotworem? Albo wiem! zapytaj się swojego super weteryNIArza. On na bank zna odpowiedź. Quote
b-b Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 patrycja100 napisał(a):...Sterylizacja przybrała niepokojące rozmiary -wszystko co się rusza...Mój weterynarz mówi że powinno sie ją stosować tylko w uzasadnionych przypadkach ... :icon_roc: Proszę przy najbliższej okazji zapytaj swojego weta kiedy dla niego jest uzasadniony przypadek. Może wtedy kiedy już sunia choruje? A może wtedy kiedy zostanie wyciągnięta z pseudo po latach przymusowego rodzenia z sutkami do ziemi i zmianami w listwie mlecznej? Quote
Rewelacja Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 b-b napisał(a)::icon_roc: Proszę przy najbliższej okazji zapytaj swojego weta kiedy dla niego jest uzasadniony przypadek. Może wtedy kiedy już sunia choruje? A może wtedy kiedy zostanie wyciągnięta z pseudo po latach przymusowego rodzenia z sutkami do ziemi i zmianami w listwie mlecznej? i pewnie wtedy kiedy ma już popsute serce i wątrobę a ropomacicze ją zabija... wtedy wg super weta jest czas na sterylizację.;/ Quote
patrycja100 Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 (edited) Ja nie mam żadnej hodowli, boshe.....Może usuncie sobie piersi to unikniecie w przyszłości raka... Szkoda ze nikt nie mowi ile chorob moze wynikac ze sterylizacji, moj wet moglby wam cos na ten temat powiedzieć....Sterylizacja jest dla wygody ludzi a nie dla dobra zwierząt, zwierzeta traca swoj charakter po sterylce, poped seksualny itp, jest tez wiele groznych chorob ktore moze powodowac sterylka.... Nie widze powodu by operowac młode i zdrowe zwierzeta jesli maja odpowiedzialnych wlascicieli - nieodpowidzialnym moich psow nie oddam. Oddaje z umowami adopcyjnymi i przyjaznie sie z ludzmi ktorzy maja moje psy. Po co ja sie tlumacze i tak nie zrozumiecie ze kazdy ma prawo miec swoje zdanie. Mówie tylko ze moicj psów nei sterylizuje i to nie jest przestępstwo, co do innych- nie mam wpływu. I wezcie jeszcze pod uwage ze wielu ludzi nie chce wysterylizownach psów i mają do tego prawo. Załuję że wogóle wdałam się w tą dyskusję, macie swoje zdanie ok i macie do niego prawo, ale nie macie prawa mnie obrażać tylko dlatego że mam inne. Edited May 7, 2012 by patrycja100 Quote
Rewelacja Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 patrycja100 napisał(a):Ja nie mam żadnej hodowli, boshe.....Może usuncie sobie piersi to unikniecie w przyszłości raka... Szkoda ze nikt nie mowi ile chorob moze wynikac ze sterylizacji, moj wet moglby wam cos na ten temat powiedzieć....Sterylizacja jest dla wygody ludzi a nie dla dobra zwierząt, zwierzeta traca swoj charakter po sterylce, poped seksualny itp, jest tez wiele groznych chorob ktore moze powodowac sterylka.... Nie widze powodu by operowac młode i zdrowe zwierzeta jesli maja odpowiedzialnych wlascicieli - nieodpowidzialnym moich psow nie oddam. Oddaje z umowami adopcyjnymi i przyjaznie sie z ludzmi ktorzy maja moje psy. Po co ja sie tlumacze i tak nie zrozumiecie ze kazdy ma prawo miec swoje zdanie. Mówie tylko ze moicj psów nei sterylizuje i to nie jest przestępstwo, co do innych- nie mam wpływu. I wezcie jeszcze pod uwage ze wielu ludzi nie chce wysterylizownach psów i mają do tego prawo. Załuję że wogóle wdałam się w tą dyskusję, macie swoje zdanie ok i macie do niego prawo, ale nie macie prawa mnie obrażać tylko dlatego że mam inne. "Boshe" .... dziewczyno, weź przeczytaj co Ty piszesz. Co ma pierś kobiety do narządów wewnętrznych suki (czy samca). poddaje się, nie mam siły argumentować półmózgowi wyższości wycięcia macicy nad wycięciem piersi. Współczuję zatem psom, którym szukasz domu bo obstawiam, ze domy, które im znajdujesz są dokładnie takie same jak twoje wypowiedzi. Proponuję zatem zająć się szydełkowaniem - w tym się sprawdzisz. Quote
patrycja100 Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Rewelacja I w tym momencie mogę Ci wytoczyć sprawę sądową za obrażenie mnie od półmózgu. Jest to już epitet wyzwisko. Naucz się kultury osobistej bo Ci jej brakuje, naucz się nie wyzywać ludzi nawet jak Ci się nie podoba to co mówią. Ja Cie nie wyzywam. Quote
Rewelacja Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 patrycja100 napisał(a):Rewelacja I w tym momencie mogę Ci wytoczyć sprawę sądową za obrażenie mnie od półmózgu. Jest to już epitet wyzwisko. Naucz się kultury osobistej bo Ci jej brakuje, naucz się nie wyzywać ludzi nawet jak Ci się nie podoba to co mówią. Ja Cie nie wyzywam. Czekam na wezwanie. Adres chcesz? Quote
karolina_g_k Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 patrycja100 napisał(a):Ja nie mam żadnej hodowli, boshe.....Może usuncie sobie piersi to unikniecie w przyszłości raka... Szkoda ze nikt nie mowi ile chorob moze wynikac ze sterylizacji, moj wet moglby wam cos na ten temat powiedzieć....Sterylizacja jest dla wygody ludzi a nie dla dobra zwierząt, zwierzeta traca swoj charakter po sterylce, poped seksualny itp, jest tez wiele groznych chorob ktore moze powodowac sterylka.... Nie widze powodu by operowac młode i zdrowe zwierzeta jesli maja odpowiedzialnych wlascicieli - nieodpowidzialnym moich psow nie oddam. Oddaje z umowami adopcyjnymi i przyjaznie sie z ludzmi ktorzy maja moje psy. Po co ja sie tlumacze i tak nie zrozumiecie ze kazdy ma prawo miec swoje zdanie. Mówie tylko ze moicj psów nei sterylizuje i to nie jest przestępstwo, co do innych- nie mam wpływu. I wezcie jeszcze pod uwage ze wielu ludzi nie chce wysterylizownach psów i mają do tego prawo. Załuję że wogóle wdałam się w tą dyskusję, macie swoje zdanie ok i macie do niego prawo, ale nie macie prawa mnie obrażać tylko dlatego że mam inne. Patrycjo, Cały czas czekam, az odpowiesz mi na pytania. I widze, że chyba Cie przerosły. No i bardzo chetnie porozmawiam z Twoim weterynarzem. Pisze serio. Bardzo chętnie dowiem sie o tych niezliczonych chorobach, które powoduje sterylizacja. Człowiek uczy się całe życie może więc nawróce się na życie w zgodzie z naturą. Poprosze namiary na prw. Jesli ich nie otrzymam uznam, że argument dotyczący wiedzy Twojego weterynarza, jest fikcyjny. Quote
patrycja100 Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Karolina , nie pamiętam co dokłądnie mówił wet ale mówił że istnieje wiele groznych chorob zwiazancyh ze sterylizaja, nie pamietam nazw ale nie kłamię bo nie mam powodu. Quote
karolina_g_k Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 patrycja100 napisał(a):Zamykam to forum, bo nie mam ochoty na dalsze kłótnie. A wy sobie piszczie jak chcecie. Nie mam sobie nic do zarzucenia i pomagam zwierzakom jak tylko mogę co często się odbija na moim zyciu prywatnym. Myslcie sobie co chcecie, ale kocham zwierzaki i pomagam im. Forum zakończone. Czyli jednak odpowiedzi brak ;) Ale tak to jest. Jak nie ma sie rzeczowych argumentów to sie ucieka. Cóż. Szkoda, ze osoba, która jest przekonana o tym, że pomaga psom w rzeczywistości przyczynia się do wzrostu bezdomności i narażenia ich zdrowia i życia. Quote
patrycja100 Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Karolina , nie pamiętam co dokłądnie mówił wet ale mówił że istnieją grożne choroby zwiazane ze sterylizaja, nie pamietam nazw ale nie kłamię bo nie mam powodu.Ok podam Ci namiary do niego na privie i zapytaj go. Jest racja w tym co piszesz ale nie do końca się ze wszystkim zgadzam, tak jak pisałam jak zwierzeta sa bezdomne- wtedy tez jestem za sterylką i jest wtedy uzasadniona. Quote
Rewelacja Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 ja też chcę telefon do tego super weta i posłuchać o tych WIELU chorobach posterylkowych, może moje sunie już chorują a ja nic o tym nie wiem! i pozew chce za półmózga! Dopisz jeszcze "niereformowalny głąb". I dobrze, że zamykasz to forum, zamykaj zamykaj bo osoby, które się tu udzielają i "pomagają" świeżo narodzonym szczeniaczkom to jedna wielka porażka. (<----------- to też wpisz w pozwie) Quote
patrycja100 Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 Karolina wyczysc skzynke bo nie mozna wyslac wiadomości Quote
karolina_g_k Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 patrycja100 napisał(a):Karolina wyczysc skzynke bo nie mozna wyslac wiadomości Wyczyszczona Quote
malagos Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 patrycja100 napisał(a):Karolina , nie pamiętam co dokłądnie mówił wet ale mówił że istnieją grożne choroby zwiazane ze sterylizaja, nie pamietam nazw ale nie kłamię bo nie mam powodu.Ok podam Ci namiary do niego na privie i zapytaj go. Jest racja w tym co piszesz ale nie do końca się ze wszystkim zgadzam, tak jak pisałam jak zwierzeta sa bezdomne- wtedy tez jestem za sterylką i jest wtedy uzasadniona. Ja też, jako lek.wet. chce namiary na tego specjalistę !!!!!! Quote
Recommended Posts