Xena13 Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Xena była z pakietu 10 szczeniaków, które przyszły na świat na ulicy. Teraz jest u nas już na stałe. Poprzednia opiekunka nazwała ją Xena i tak już zostanie, bo to wojownicza panna jest;) Na razie to jeszcze dzieciak, śpi, je i dalej śpi no czasem poszczeka na kota i poobgryza mu ogon Ponieważ jest kilka osób na forum zainteresowanych losami panny Xeny to postaram się tutaj w miarę na bieżąco informować co i jak oraz wstawiać zdjęcia( pod warunkiem, że mi się uda). " class="ipsImage" alt=""> Quote
Xena13 Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 ja tak nieśmiało zapytam co się stało z resztą wątku ?? Quote
Xena13 Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 Xena zaszczepiona jeszcze trzy tygodnie w domu i pierwszy spacer :) panna waży 3,5 kg ] i nasza Kleo Quote
Xena1990 Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Witam :) Nie wiem gdzie poznikala reszta watku ;/ Ładnie rośnie Xenka, widać po mordce,ze dorasta :) Pozdrawiam serdecznie! Natalia Quote
Xena13 Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 Witam serdecznie, dawno nas nie było czas nadrobić zaległości chciałam pannie Xenie ładne zdjęcia porobić , no ale cóż nie da się, ona cały czas jest w ruchu takie psie ADHD :) na spacerze mogliśmy tez podziwiać inne stworzenia, mniej ruchliwe Quote
eliza_sk Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 I ta ciemna oprawa oczek, cudownaaaa ! A jak w domu, grzeczna czy łobuz ? Quote
Iv_ Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Ojej ale urosła niunia :loveu: jest śliczna :loveu: Quote
Xena13 Posted June 10, 2012 Author Posted June 10, 2012 Łobuz, ale to wszystko wina kota ;) Kot bawił się sznurówkami, Xena zażarła buta. Kot drapał w łózko, bo mu mucha uciekła, Xena wygryzła dziurę w łóżku. Kot spał na poduszce, Xena ... no cóż nie ma poduszki Kot podrapał tapetę, Xena złapała kawałek tapety i zdarła z połowy ściany. Quote
Iv_ Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Xena13 napisał(a):Łobuz, ale to wszystko wina kota ;) Kot bawił się sznurówkami, Xena zażarła buta. Kot drapał w łózko, bo mu mucha uciekła, Xena wygryzła dziurę w łóżku. Kot spał na poduszce, Xena ... no cóż nie ma poduszki Kot podrapał tapetę, Xena złapała kawałek tapety i zdarła z połowy ściany. Zdecydowanie - wina kota! :diabloti::diabloti: Quote
eliza_sk Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 No nieeee - skąd adoptowaliście tak niewychowanego kota ??? Quote
DoPi Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 ale Xencia wyrosła i się zmieniła. Bardzo jestem ciekawa jaką rasę przypomina, bo że jakąś to na pewno :evil_lol: powodzenia w dalszym wychowywaniu. Tylko może mentora zmieńcie:lol: bo remont będziecie robić Quote
Xena13 Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 co do remontu, nie wiem może Xena fioletu nie lubi ta tapeta smakuje jej najbardziej a tak śpi, przyczajony tygrys ukryty smok czy jak to tam szło :) no i obudzili mnie pozdrawiamy Quote
DoPi Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 no ten fiolecik może draznić:evil_lol: a jak ona teraz wyglada? bo pod tym łóżkiem to nic nie widać:lol: a małe zmiany w dekoracji mieszkania na pewno dodadzą sielskości:diabloti: Quote
Xena13 Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 taka jestem piękna i taki piękny mam pyszczek :) Quote
eliza_sk Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Ale śliczna księżniczka. Jakie ma długie nózie, prawda ? A fiolecik, no cóż - nikt nie zapytał jej o zdanie czy tapeta ładna, więc się wyraziła co o tym sądzi :) Quote
eliza_sk Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 [CENTER][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230692-***KSI%C4%84%C5%BBKI-obowi%C4%85zkowe-Misja-szczeniak-Dobry-pies-Como-wr%C3%B3%C4%87-na-SOZ-do-22-08-%21?p=19517051#post19517051"][SIZE=5][B][COLOR=#ff0000] [/COLOR][/B][/SIZE][FONT=Verdana][IMG]http://img230.imageshack.us/img230/9711/logo3gotowe.gif[/IMG][/FONT] [SIZE=5][B][COLOR=#ff0000] KSIĄŻKOWE MUST HAVE DLA PSIARZA [/COLOR][/B][/SIZE] [/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230692-***KSI%C4%84%C5%BBKI-obowi%C4%85zkowe-Misja-szczeniak-Dobry-pies-Como-wr%C3%B3%C4%87-na-SOZ-do-22-08-%21?p=19517051#post19517051"][IMG]http://img713.imageshack.us/img713/7748/beznazwy2td.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230683-Super-bazar-co%C5%9B-dla-domu-ksi%C4%85%C5%BCki-filmy-i-inne-do-22-08"][SIZE=5][COLOR=#0000cd][B]TU ZNAJDZIESZ WSZYSTKO - DO DOMU, DO POCZYTANIA, DO OGLĄDANIA[/B][/COLOR][/SIZE] [IMG]http://img694.imageshack.us/img694/7574/beznazwy3hw.jpg[/IMG][/URL] [/CENTER] Quote
DoPi Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 a ja tu widzę normalnie , że Xencia to "klasyczny" sweter jest (czyt.seter) no pyszczek i uszka prawie,prwie, ogonek puszasty , jeszcze w całości stojaco bysię przydała. Ale sliczniasta jest/:loveu: dziekujemy za zdjęcia Quote
kasia_jot Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 DoPi napisał(a): dziekujemy za zdjęcia ... i prosimy o więcej :evil_lol: Niesamowite, jakie ma długie te łapki :loveu: Quote
Xena13 Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 Chcieliśmy się trochę pożalić i o radę prosić. Xena była psem, który kochał wszystko i wszystkich. Pierwszego dnia po sterylizacji rzuciła się na kota,na naszą Kleo, rozmawialiśmy z wetem, że może zachowywać się inaczej, w końcu ją boli, jest oszołomiona itd. Daliśmy jej maximum spokoju. teraz biega, skacze, apetyt ma, brzuchol zagojony, ale.. ugryzła nam syna, trzy razy bez żadnego warczenia, żadnego ostrzeżenia leżała w przedpokoju młody wyszedł z małego pokoju do łazienki kiedy przechodził obok niej ugryzła go w stopę byliśmy wszyscy w kuchni, młody się do mnie zbliżył coś mi podawał, ugryzła go w kolano rzuca się na kota, kot śpi w kuwecie i odmawia wyjścia podczas śniadania wielkanocnego wsadziłam nogi pod stół i ugryzła mnie w palec na spacerze zaatakowała psa nie warczy na nas, na kota tak nie daje sygnałów pt " nie zbliżać się" po protu kłapie zębami nie gryzie mocno, krew się nie leje jak ugryzie to idzie spać do siebie wet mówi, ze brzuch w porządku, już nic ja nie boli więc o co chodzi? Quote
eliza_sk Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 O kurczę, ale wieści :( Przed sterylka było ok, żadnych problemów ? Może potrzebuje więcej czasueby dość do siebie, może jeszcze w środku coś boli, a ona wrażliwa i tak na wszelki wypadek ... ? Ciężko cokolwiek powiedzieć nie widząc tych akcji. Może poproszę Gosi, która Was kontrolowała, żebyście się gdzieś spiknęli - Gosia zobaczy i może coś wspólnymi siłami pomyślimy. Macie jej nr ? Quote
Xena13 Posted April 3, 2013 Author Posted April 3, 2013 Przed sterylizacją Xena pałała miłością do wszystkich kiedy rzuciła się na Kleo to wszyscy staliśmy z otwartą buzią ze zdziwienia, nawet kota najpierw uciekła a potem się zatrzymała i patrzyła patrzyła jakby nie mogła uwierzyć co się stało może faktycznie nasza panna potrzebuje więcej czasu aby dojść do siebie oczywiście chętnie spotkamy się z Gosią, numeru nie mamy. Quote
Recommended Posts