Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłyśmy w schronisku dziś. Mam nowe zdjęcia. Będę je wstawiać za jakiś czas. Czrusia jest w boksie z 2 suniami i jest na łańcuchu. Dzięki temu nie przeskakuje górą, ani nie przeciska się przez kraty. Ze schroniska są uproszeni zeby sie wstrzymali jeszcze trochę. Co robić, sama nie wiem .
Jest opcja , bo rozmawialam dzisiaj w schronisku, zeby ja wysterylizować i że zostanie i dzieki temu jej nie uśpią. Będzie się kręcic po boksach , ale na pewno nie będzie miała szczeniaków. Wzasadzie powiezdzialam ze biore ja w przyszlym tygodniu na sterylke. Pomozcie dziewczyny. My mamy parę groszy, ale mamy jeszcze amstafke , która potzrebuje naprawde sterylki. eh, bosz.. gdyby nie ten brak kasy...

• Replies 493
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jestem za sterylizacją jak najszybciej, mogę się dołożyc np wpłacając pieniądze Ani, bo to ona pilotuje sprawę Czarusi na Dogo. A czy sunia zostanie w schronie, czy pojedzie na płatny tymczas do Dagi to Wy już musicie zadecydowac na miejscu - od deminie sunia ma 300 zł na ewentualny pobyt w DT. Na pewno łatwiej jej bedzie znaleźc własny domek z tymczasu, bo ktoś już ją dokładnie pozna i powie jaka jest. A w schronie Czarka to tylko jeden z wielu psów i to pies, który wkurza, nigdy nie będziemy pewne, czy coś się nie wydarzy i jej nie uśpią. aniu, napisz szybko jaką decyzję podjęłaś!!!

Posted

Podoba mi sie pomysł hoteliku u Dagi...
Ale kurde boje sie aby nie było tak,że teraz wszyscy chca ratowac Czarke a za miesiąc bede musiała błagac o kasę-nie obraźcie sie, ale jest tyle potrzebujacych psów,ze ci co dadza teraz za miesiąc będa chcieli pomóc innemu i co wtedy?Opłata i tak z karma to ok 400 zł na miesiąc....
Dzis rozmawiałysmy tak jak ISKRA napisała - z pracownikiem-niby powiedział,że mogłaby zostac po sterylce ale ja w to do końca nie wierzę-jakoś nie był zbyt przekonywujący.
Czarka dogada się z każdym psem-kotki chce gonic do zabawy raczej-musi byc raczej w mieszkaniu bo z ogrodonego ogrodu mogłaby uciec.
Jesli na prawde obiecujecie wszyscy pomoc w późniejszym szukaniu domu i pomocy finansowej dla Dagi na hotelik, to jestem jak najbardziej za.I w poniedziałek mozna ja zabierać.

Posted

Dziś tez pracownik wspomniał cos o tym ,że co zrobimy jak Czarka jest w ciązy? Bo w sumie nie wiadomo....my nie zauważyłyśmy aby miała cieczkę, ale sama nie wiem, bo on cos to za bardzo sugerował......
Może udało by nam się załatwić transport do tczewa-oczywiście potrzebne by były pieniądze na paliwo.

Posted

miejmy nadzieje, ze dluzej niz miesiac nie bedzie musiala szukac nowego domu. z doswiadczenia juz wiem, ze psy, ktore siedzialy w schronach niewiadomo ile czasu, zabrane do domu, zadbane, wypieszczone, poznane szybko znajdowaly domy. malo kto chce wziac psa, ktory smierdzi, moze jest chory, niewiadomo jak sie zachowuje (czy nie brudzi i nie niszczy), kiedy niewiadomo jaki ma stosunek do dzieci i innych zwierzat. a jak jest juz czysty, pachnacy, zadbany, zaszczepiony do tego ma fotki z dziecmi i innymi zwierzakami, to nagle zaczynaja sie ustawiac po takiego psa kolejki. i miejmy nadzieje, ze bedzie tak samo w tym przypadku.

Posted

Zgadzam sie w 100% z tobą Daga i bardzo bym chciała aby tak było z Czarusią.
Tylko jest we mnie obawa-na razie pieniądze na miesiąc płatnego tymczasu by były, ale co dalej jeśli sie nie uda, bo Aga może ja zabrac po wakacjach czyli za 4 miesiące....wiem jestem pesymistką. I w sumie nie miałam takiej sytuacji aby wysyłać psa na tymczas...

Posted

Powiem szczerze, jesteście wielkie optymistki i daj Wam Boże. Ale, moim zdaniem, na podstawie mojej byłej tymczasowj Jetki, suni ślicznej, młodej i super w ogóle, jeden miesiąc na szukanie domku to bardzo mało. Moja Jetka szukała go ponad 3 miesiące i ciągle coś nie wypalało, domek się rozmyślał i klapa. Ja solennie obiecuję pomagać w płaceniu za domek tymczasowy, 300 zł ma Czarusia jak w banku i potem mogę robić aukcje na bazarek. Jestem za zabraniem Czarusi w poniedziałek, mogę przelać 20 zł na transport. Acha i mogę zamówić karmę z dostawą pod wskazany adres!!! Poza tym mogę Czarkę ogłaszać!!!

Posted

a miesiac, to byl najdluzszy okres jaki u mnie byl tymczasowicz. a bylo ich naprawde sporo.
a ten miesiac to tylko dlatego, ze wcale nie zalezalo mi by Shilla szybciej znalazla dom. a byla to 8-letnia, schorowana dobermanka.

Posted

No nic chyba nie ma jednak wyjścia i trzeba Czarke zawieść do Dagi-ja nie nastawiam się na to ,że sunia bedzie tam tylko miesiąc ......Musze porozmawiać z ISKRA, bo to ona może transport załatwić- nie wiem jeszcze na kiedy , ale na pewno w tym tygodniu.Jak tylko sie zgadamy to powiem wam ile by wyszło to finansowo....

Posted

Nie wygląda na specjalnie nieszczęśliwą na tym łańcuchu, ta sunia jest chyba radosna z natury!!! Ja czekam na dyspozycje Ani i Dagi, co do wysyłki pieniędzy i karmy!!! Jeśli Aniu podejmiesz decyzję o wyjeździe Czarki do Dagi, daj znać, żebym mogła karmę zamówić i przesłać na jej adres i przelać przynajmniej 100 zł za 10 dni utrzymania w DT.

Posted

No, to chyba nowy etap w życiu Czarki rozpoczęty - teraz już chyba może być tylko lepiej. Daga podaj mi na PW swoje dane do przelewu i adres do wysyłki karmy, bo ja strasznie nie czasowa jestem, a nie chciałabym, żebyś pomyślała, że niesłowna!!!:razz:

Posted

Daga, postaram się pierwszy przelew na 100 zł zrobić w tym tygodniu, a karmę zaraz zamówię w Krakwecie i podam Twój adres do wysyłki. Być może Czarusia szybko znajdzie dom, więc nie zamówię wielkiej paki z karmą tylko średnią - potem ew. dokupię.
I proszę zmieńcie tytuł, bo ten mnie dołuje!!!

Posted

karmy nie kupuj. szkoda kasy, lepiej na sterylke odlozy. ja mam w domu jakiegos royala, nutre, jeszcze jakas co nie potrafie napisac (czikope czy cos takiego), czapi (bo niektore psy to lubia),mam puchy, a dla tymczasowicza gotuje ryz z miesem i marchwia, wiec Czarusia moze wybrac co bedzie jej smakowalo.
myslalam, ze moze musi dostawac jakas specjalistyczna.

no i sterylke proponowalabym w miare szybko bo byc moze bedzie domek na oku za jakis czas ;-)

Posted

Dziewczyny, wiec tak. Rozmawialam z moim TZ i.... Jedzie z Czarusia i Ania we wtorek rano. :multi: :multi: :multi: :multi: Ania jeszcze nic nie wie bo spi.Mam nadzieje ze bedzie miala czas. Zreszta bedzie musiala znalezc, nie ma rady. Daga oni pewnie beda u Ciebie tak ok 10-11. Bo o 8 odbiora Czaruche ze schronu i w droge, a od nas to jest jakies 80-90km wiec do 11 powinni dojechac. Reszta obgadasz z Ania osobiscie.