Iskra73 Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Byłyśmy w schronisku dziś. Mam nowe zdjęcia. Będę je wstawiać za jakiś czas. Czrusia jest w boksie z 2 suniami i jest na łańcuchu. Dzięki temu nie przeskakuje górą, ani nie przeciska się przez kraty. Ze schroniska są uproszeni zeby sie wstrzymali jeszcze trochę. Co robić, sama nie wiem . Jest opcja , bo rozmawialam dzisiaj w schronisku, zeby ja wysterylizować i że zostanie i dzieki temu jej nie uśpią. Będzie się kręcic po boksach , ale na pewno nie będzie miała szczeniaków. Wzasadzie powiezdzialam ze biore ja w przyszlym tygodniu na sterylke. Pomozcie dziewczyny. My mamy parę groszy, ale mamy jeszcze amstafke , która potzrebuje naprawde sterylki. eh, bosz.. gdyby nie ten brak kasy... Quote
agusiazet Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Ja jestem za sterylizacją jak najszybciej, mogę się dołożyc np wpłacając pieniądze Ani, bo to ona pilotuje sprawę Czarusi na Dogo. A czy sunia zostanie w schronie, czy pojedzie na płatny tymczas do Dagi to Wy już musicie zadecydowac na miejscu - od deminie sunia ma 300 zł na ewentualny pobyt w DT. Na pewno łatwiej jej bedzie znaleźc własny domek z tymczasu, bo ktoś już ją dokładnie pozna i powie jaka jest. A w schronie Czarka to tylko jeden z wielu psów i to pies, który wkurza, nigdy nie będziemy pewne, czy coś się nie wydarzy i jej nie uśpią. aniu, napisz szybko jaką decyzję podjęłaś!!! Quote
daga_27 Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 jesli by miala trafic do mnie, to mysle, ze sterylke lepiej zrobic u mnie, bo jednak gojenie rany tez wymaga odpowiednich warunkow i dopilnowania. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 14, 2007 Author Posted April 14, 2007 Podoba mi sie pomysł hoteliku u Dagi... Ale kurde boje sie aby nie było tak,że teraz wszyscy chca ratowac Czarke a za miesiąc bede musiała błagac o kasę-nie obraźcie sie, ale jest tyle potrzebujacych psów,ze ci co dadza teraz za miesiąc będa chcieli pomóc innemu i co wtedy?Opłata i tak z karma to ok 400 zł na miesiąc.... Dzis rozmawiałysmy tak jak ISKRA napisała - z pracownikiem-niby powiedział,że mogłaby zostac po sterylce ale ja w to do końca nie wierzę-jakoś nie był zbyt przekonywujący. Czarka dogada się z każdym psem-kotki chce gonic do zabawy raczej-musi byc raczej w mieszkaniu bo z ogrodonego ogrodu mogłaby uciec. Jesli na prawde obiecujecie wszyscy pomoc w późniejszym szukaniu domu i pomocy finansowej dla Dagi na hotelik, to jestem jak najbardziej za.I w poniedziałek mozna ja zabierać. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 14, 2007 Author Posted April 14, 2007 Dziś tez pracownik wspomniał cos o tym ,że co zrobimy jak Czarka jest w ciązy? Bo w sumie nie wiadomo....my nie zauważyłyśmy aby miała cieczkę, ale sama nie wiem, bo on cos to za bardzo sugerował...... Może udało by nam się załatwić transport do tczewa-oczywiście potrzebne by były pieniądze na paliwo. Quote
daga_27 Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 miejmy nadzieje, ze dluzej niz miesiac nie bedzie musiala szukac nowego domu. z doswiadczenia juz wiem, ze psy, ktore siedzialy w schronach niewiadomo ile czasu, zabrane do domu, zadbane, wypieszczone, poznane szybko znajdowaly domy. malo kto chce wziac psa, ktory smierdzi, moze jest chory, niewiadomo jak sie zachowuje (czy nie brudzi i nie niszczy), kiedy niewiadomo jaki ma stosunek do dzieci i innych zwierzat. a jak jest juz czysty, pachnacy, zadbany, zaszczepiony do tego ma fotki z dziecmi i innymi zwierzakami, to nagle zaczynaja sie ustawiac po takiego psa kolejki. i miejmy nadzieje, ze bedzie tak samo w tym przypadku. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 14, 2007 Author Posted April 14, 2007 Zgadzam sie w 100% z tobą Daga i bardzo bym chciała aby tak było z Czarusią. Tylko jest we mnie obawa-na razie pieniądze na miesiąc płatnego tymczasu by były, ale co dalej jeśli sie nie uda, bo Aga może ja zabrac po wakacjach czyli za 4 miesiące....wiem jestem pesymistką. I w sumie nie miałam takiej sytuacji aby wysyłać psa na tymczas... Quote
agusiazet Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Powiem szczerze, jesteście wielkie optymistki i daj Wam Boże. Ale, moim zdaniem, na podstawie mojej byłej tymczasowj Jetki, suni ślicznej, młodej i super w ogóle, jeden miesiąc na szukanie domku to bardzo mało. Moja Jetka szukała go ponad 3 miesiące i ciągle coś nie wypalało, domek się rozmyślał i klapa. Ja solennie obiecuję pomagać w płaceniu za domek tymczasowy, 300 zł ma Czarusia jak w banku i potem mogę robić aukcje na bazarek. Jestem za zabraniem Czarusi w poniedziałek, mogę przelać 20 zł na transport. Acha i mogę zamówić karmę z dostawą pod wskazany adres!!! Poza tym mogę Czarkę ogłaszać!!! Quote
daga_27 Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 a miesiac, to byl najdluzszy okres jaki u mnie byl tymczasowicz. a bylo ich naprawde sporo. a ten miesiac to tylko dlatego, ze wcale nie zalezalo mi by Shilla szybciej znalazla dom. a byla to 8-letnia, schorowana dobermanka. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 14, 2007 Author Posted April 14, 2007 No nic chyba nie ma jednak wyjścia i trzeba Czarke zawieść do Dagi-ja nie nastawiam się na to ,że sunia bedzie tam tylko miesiąc ......Musze porozmawiać z ISKRA, bo to ona może transport załatwić- nie wiem jeszcze na kiedy , ale na pewno w tym tygodniu.Jak tylko sie zgadamy to powiem wam ile by wyszło to finansowo.... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 14, 2007 Author Posted April 14, 2007 Zdjęcia Czarki na łańcuchu:( Quote
agusiazet Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Nie wygląda na specjalnie nieszczęśliwą na tym łańcuchu, ta sunia jest chyba radosna z natury!!! Ja czekam na dyspozycje Ani i Dagi, co do wysyłki pieniędzy i karmy!!! Jeśli Aniu podejmiesz decyzję o wyjeździe Czarki do Dagi, daj znać, żebym mogła karmę zamówić i przesłać na jej adres i przelać przynajmniej 100 zł za 10 dni utrzymania w DT. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 14, 2007 Author Posted April 14, 2007 Decyzja juz podjeta-Czarusia jedzie do Dagi.Jutro porozmawiam z Iskra kiedy mogłaby ja zawiesc i popołudniu dam znac.Wtedy wszystko dokładnie ustalimy. Quote
agusiazet Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 No, to chyba nowy etap w życiu Czarki rozpoczęty - teraz już chyba może być tylko lepiej. Daga podaj mi na PW swoje dane do przelewu i adres do wysyłki karmy, bo ja strasznie nie czasowa jestem, a nie chciałabym, żebyś pomyślała, że niesłowna!!!:razz: Quote
daga_27 Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 podalam wszystko na pv. sprawdzilam tez na wszelki wypadek koszt przejazdu pociagiem w obie strony, to ok 50 - 60 zl. Quote
agusiazet Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Daga, postaram się pierwszy przelew na 100 zł zrobić w tym tygodniu, a karmę zaraz zamówię w Krakwecie i podam Twój adres do wysyłki. Być może Czarusia szybko znajdzie dom, więc nie zamówię wielkiej paki z karmą tylko średnią - potem ew. dokupię. I proszę zmieńcie tytuł, bo ten mnie dołuje!!! Quote
daga_27 Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 a jaka karme chcesz kupowac? moze to wcale nie bedzie konieczne. Quote
agusiazet Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Nie wiem, jakąś dla Czarusi ze średniej półki!!! A co nie chcesz? Quote
daga_27 Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 karmy nie kupuj. szkoda kasy, lepiej na sterylke odlozy. ja mam w domu jakiegos royala, nutre, jeszcze jakas co nie potrafie napisac (czikope czy cos takiego), czapi (bo niektore psy to lubia),mam puchy, a dla tymczasowicza gotuje ryz z miesem i marchwia, wiec Czarusia moze wybrac co bedzie jej smakowalo. myslalam, ze moze musi dostawac jakas specjalistyczna. no i sterylke proponowalabym w miare szybko bo byc moze bedzie domek na oku za jakis czas ;-) Quote
agusiazet Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Ok, pewnie, że trzeba sterylizować szybko - żeby już tylko była u Ciebie, bo cały czas mam stracha, że coś nie wypali!! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 14, 2007 Author Posted April 14, 2007 Czarusia zje na pewno wszystko-ma bardzo duzy apetyt:) Teraz najważniejsze jest dostarczenie Czarki do dagi i sterylka. Jutro porozmawiam z Iskra a w poniedziałek zaraz zostanie zawiadomoiny schron. Quote
Iskra73 Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Dziewczyny, wiec tak. Rozmawialam z moim TZ i.... Jedzie z Czarusia i Ania we wtorek rano. :multi: :multi: :multi: :multi: Ania jeszcze nic nie wie bo spi.Mam nadzieje ze bedzie miala czas. Zreszta bedzie musiala znalezc, nie ma rady. Daga oni pewnie beda u Ciebie tak ok 10-11. Bo o 8 odbiora Czaruche ze schronu i w droge, a od nas to jest jakies 80-90km wiec do 11 powinni dojechac. Reszta obgadasz z Ania osobiscie. Quote
dariaopole Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Dobrze że Czarusia juz niedługo opuści ten schron !!! Brawa za organizację :klacz: Quote
Recommended Posts