doris66 Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Proszę o pomoc dla Łezki http://www.dogomania.pl/forum/thread...8#post19184458 Quote
zachary Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 O rety, Neruś:cool3: Od pięciu dni nikt tutaj nie zaglądał, albo ...zaglądał ale nie pisał:mad:;). Nero grzeczny piesek, najgrzeczniejszy z całej bandy!. Wczoraj była u nas osoba z rodziny, która rzuciła do Nero po wejściu na posesję: " siad", bo z lekka się wystraszyła jego gabarytów...On zrobił siad:lol:. Ona zdziwiona,że ją posłuchał, zapytała od niechcenia: " a może jeszcze łapę podasz? Ha, ha, łapę Nero też jej podał:eviltong:. Kurcze, nie wiem, czy on się nadaje na stróża?...:cool3: Wszystkich wchodzących do nas wita serdecznie, przymila się, kocha wszystkich po prostu:loveu:. Jak wydaję mu polecenia zdecydowanym głosem( o to trudno u mnie:evil_lol:), to je wykonuje, jakby kiedyś już je słyszał...Po zastrzyku sprzed tygodnia przestał się drapać w te łyse placki. Po niedzieli pojedziemy na zeskrobiny i zbadanie tego. Później się zaszczepimy. Quote
zuanna Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 A ta osoba z rodziny nie zakochała się w takim grzecznym piesku? Ja to sobie czytam cichutko i smutno mi okropnie :shake: Takie cudo i cisza. Quote
zachary Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Spodobał się jej, a jakże! I na wycieczki rowerowe by się nadawał...Ale ona lubi wyjeżdżać, dalej, bliżej, a co z psem wtedy? A poza tym, to jednak kłopot....Mamy do wyboru i koloru, bo zawsze mówiła, że jak byśmy mieli malutkiego psa, to może by się zdecydowała...Mamy malutkiego i nie chce... Quote
buniaaga Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 zachary napisał(a):O rety, Neruś:cool3: Od pięciu dni nikt tutaj nie zaglądał, albo ...zaglądał ale nie pisał:mad:;). Nero grzeczny piesek, najgrzeczniejszy z całej bandy!. Wczoraj była u nas osoba z rodziny, która rzuciła do Nero po wejściu na posesję: " siad", bo z lekka się wystraszyła jego gabarytów...On zrobił siad:lol:. Ona zdziwiona,że ją posłuchał, zapytała od niechcenia: " a może jeszcze łapę podasz? Ha, ha, łapę Nero też jej podał:eviltong:. Kurcze, nie wiem, czy on się nadaje na stróża?...:cool3: Wszystkich wchodzących do nas wita serdecznie, przymila się, kocha wszystkich po prostu:loveu:. Jak wydaję mu polecenia zdecydowanym głosem( o to trudno u mnie:evil_lol:), to je wykonuje, jakby kiedyś już je słyszał...Po zastrzyku sprzed tygodnia przestał się drapać w te łyse placki. Po niedzieli pojedziemy na zeskrobiny i zbadanie tego. Później się zaszczepimy. Zaglądam do Nerusia i mocno ściskam .Wystarczy że Neruś będzie odstraszał nieproszonych gości swoją wielkością ...nikt przecież nie musi wiedzieć że jak wejdzie na posesję to ten stróż go zakocha i zaliże:-D Quote
zachary Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Nero znowu się drapie po tych plackach i to do krwi...Siedem dni minęło, lek przestał działać i swędzi go znowu. Jutro postaram się podjechać z nim do lecznicy na zeskrobiny tych placków. Quote
doris66 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Jak ma się Nero? Czy z ponownych zeskrobin coś 'wyszło".? Quote
dreag Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Co to za cholerstwo się przyplątało:roll:?! Jak moja Iga miała zmiany skórne (chyba bakteryjne zapalenie, nie miała zeskrobin) to wet polecił spróbować co 2 dzień kąpać ją w nizoralu, nie wiem czy akurat to, czy leki, może obie rzeczy pomogły. Quote
jaanna019 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 [quote name='asika5'] WPŁATY: Z DOGO kaszanka - 20 zł:loveu: joi - 60 zł:loveu: moona - 20 :loveu: dreag - 50 zł:loveu: zuanna - 30 zł:loveu: buniaaga - 20 zł:loveu: doris66- 30 zł:loveu: ceris - 30 zł:loveu: eliza71 - 100 zł:loveu: jolasek - 20 zł:loveu: psi - 40 zł:loveu: Z FACEBOOK Magda W. z Czarnej Białostockiej - 25 zł:loveu: Piotr D. z Trzciannego - 30 zł:loveu: Beata S. z Krasnopola - 30 zł:loveu: Agnieszka K.-Lisicka- 30 zł:loveu: Aurelia K. z Wołynia- 30 zł:loveu: Firma lingwistyczna z Krakowa - 200 zł:loveu: Ewa M. z Bydgoszczy - 100 zł:loveu: Monika S. z Bystrzycy - 10 zł:loveu: stan konta na dzień 23.04.2012 - 875,00 zł rachunek w lecznicy - 655,40 zł pozostała do dyspozycji Nerusia kwota - 219,60 zł Asiu dopisz wpłatę 150,- zł od pani Mai Z wydatków też doszła karma 238,- Quote
zachary Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Dzięki jaanna019! Z Nero do lecznicy dopiero wybieram się za chwilę. Wcześniej nie mogłam, bo niedomagam na nogi i mam problem z chodzeniem, więc dzisiaj nafaszerowana lekami i już tak niecierpiąca, zabieram czarnego diabełka i swoją sunię, której na oku wyskoczyła krosta i ma całe czerwone oko na Wesołą do wetów. Oczywiście, że dam znać. Z rozliczenia też wiem, w jaki sposób mam się zachować w lecznicy. Skorupka na karku Nero rozdrapywana do krwi, czyli swędzi go to świństwo... Quote
zachary Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Byliśmy dzisiaj w lecznicy o 13,30. Niestety, czekaliśmy w kolejce do 15,10 i się okazało,że zeskrobiny w piątek są robione tylko do 15,00, bo potem nie ma sensu. Laboratorium na Wesołej nie ma, trzeba wozić gdzie indziej. Pojadę z Nero w poniedziałek. Quote
ceris Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 A to pech... Tobie Zachary też zdrówka życzę :lol: Quote
zachary Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Nie dziękuję;), bo narazie nieustająco moje zdrowie szwankuje. Muszę jednak w poniedziałek pojechać z Nero do lecznicy, bo nie podoba mi się ta rozdrapywana skórna zmiana:shake:. Wiem,że musi go swędzieć lub pobolewać, bo inaczej nie rozdrapywałby jej do krwi. Nero przedwczoraj poczęstował się dwoma truskawkami prosto z koszyka, który postawiłam na schodach, gdy otwierałam drzwi. Czyżby mu posmakowały?:razz: Quote
dreag Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Również zdrówka Wam życzymy. Niektóre psy lubia truskaweczki. Moja Nisia na przykład, ale te rozgryzione i podawane z ręki:). Nero zaproponowany do udziału w Skarpecie Podlaskiej;). http://www.dogomania.pl/forum/threads/212942-***-podlaska-S-K-A-R-P-E-T-A-na-pilne-wydatki-****-ZAPRASZAMY-**** Quote
PaulinKa030894 Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Przepraszam że się wetnę ale sytuacja MEGA PILNA Dramatyczna sytuacja w schronisku w ruskiej wsi !! Potrzebujemy wsparcia finansowego, potrzebne są również auta do przewiezienia psiaków ze schroniska do DT , oraz ręce do pomocy na miejscu !! My nie prosimy, My błagamy. http://www.dogomania.pl/forum/thread...0#post19257460 Quote
zachary Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Schron w Ruskiej Wsi to koszmar dla psów!!!! Jak tak można???!!! Tam trzeba zadziałać systemowo, z TVN na czele. Dzisiaj byliśmy z Nero w lecznicy na pobraniu zeskrobin ze skóry. We czwartek po południu mam zadzwonić w sprawie wyniku. Znowu dostał zastrzyk przeciwświądowy. Quote
KasiaT Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Zagladam do chłopaka,może ktoś go wypatrzy Trzymam kciuki,aby w posiewie nie wyszło żadne świństwo Quote
zachary Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Mam już antybiotyk dla Nerusia,w tabletkach na 10 dni narazie.Potem kontrola. W posiewie wyszedł bardzo intensywnie się namnażający gronkowiec złocisty. Pani wetka powiedziała, że za ok. 2 tygodnie mogą coś jeszcze wyhodować, np. grzyby i wtedy uzupełnią wynik. Po zeskrobinach Nero tak strasznie się drapał, że zrobił sobie jedną krwawą ranę. Dzisiaj mu zrobię zastrzyk przeciwświądowy i posypię proszkiem dermatol. Powinno mu ulżyć. Quote
doris66 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Biedaczysko. Wszystko sie sprzysięgło przeciwko Nerusiowi. Inne psy wcale nie choruja a on jakby mało byo innych chorób to jeszcze gronkowca "posiada". Zachary a jak on z ogłoszeniami, ma jeszcze aktualne czy nie.? Mam bazarek zamówiony może za kilka dni znów mu zrobić?A wogóle to był choć jeden tel. w sprawie jego adopcji? Quote
zuanna Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Pecha ma chłopak strasznego. Oby ten antybiotyk pomógł. Quote
zachary Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Nie doris66, nie było już żadnych telefonów, poza tymi o których pisałam. No cóż, Nero jest zdrowy poza tym plackiem, który mi przeszkadzał, bo weci nie chcieli zwrócić na to uwagi. Powiedzieli...aaaa, to nic takiego... A ja się uparłam ustalić:cool3:. Nero ma być zadbany. Wyniki ma dobre, jest bardzo energiczny, pięknie biega, jak mustang:lol:. Teraz muszę mu wyleczyć tę zaszłość z czasu bezdomności i będzie okey. Martwi mnie tylko, że Nero już chyba nie ma kasy na koncie toz-owskim. A jeszcze leczenie go czeka i szczepienie, o kastracji nie wspomnę. Widziałam, że ze skarpety podlaskiej cioteczki rozdzielając kasę przydzieliły ją też Nerusiowi, ale...nie wiem, czy kaszanka przeleje skarpetowe pieniądze.... Doris66, nie wiem, czy Nero ma jeszcze aktualne ogłoszenia. Jeślibyś mogła to proszę o ogłoszonka. Napisz pw, to rozliczę się za nie. Quote
doris66 Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 Nie musisz sie rozliczać za ogłoszenia. Nawet o tym nie myśl. Ja wykupiłam ogłoszenia na zapas i jeden pakiet znowu Nerusiowi przeznaczę, tylko że ten ostatni ( co miał ode mnie na woj mazowieckie jest jeszcze aktualny przez tydzień ). Czyli dopiero po niedzieli zgłosze go do nowych ogłoszeń ale nie wiem już na jakie województwo. Bo i na podlaskie i na mazowieckie mu robiłam. Może ogólnie na cały kraj? Co o tym myślicie. Z kasą krucho, ale jakby dom się fajny i sprawdzony trafił to może nazbieramy na transport. A co do pieniędzy ze skarpety to Łezka tez ich nie dostanie , z tego samego powodu co Nero. Przykre to. Quote
jaanna019 Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 Wygląda na to, że żaden pies nie dostanie, bo kaszanka nie reagowała na monity. Przykro mi, myślałam że da się pomóc psiakom :( Quote
gawronka Posted June 24, 2012 Posted June 24, 2012 jaanna019 napisał(a):Wygląda na to, że żaden pies nie dostanie, bo kaszanka nie reagowała na monity. Przykro mi, myślałam że da się pomóc psiakom :( No ale to chyba tak nie będzie zostawione? Dostała bana ale kase powinna oddać Quote
Recommended Posts