gryf80 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 pomijam zboże w purinie dog chow tez jest na pierwszym miejscu-ale-moja sucz ogólnie nie grymasi przy żarciu zjada wszystko co zjadliwe(doslownie nawet cebulę czy ogórki)tę karme jadła tak jakby kuła w zęby,wywiozłam do wujostwa-oni maja psy wsuwajace nawet najgorszy badziew Quote
Daria1690 Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Dzięki wielkie za pomoc. Jestem w tej chwili przekonana, że już tej karmy nigdy nie kupię :) Quote
Daria1690 Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Ale w tej chwili czytałam w internecie skład tej karmy i tam w składzie jest napisane, że zawartość kurczaka wynosi 30%. To o co z tym chodzi? Quote
Amber Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Przeczytaj jeszcze raz co napisała Uranoe. Te 30% to są zmielone dzioby, pióra, pazury i inne odpady produkcyjne drobiu. Mięsa jest zaledwie 5%. To taki chwyt reklamowy. Quote
paulaa. Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 My kupiliśmy Butcher's, ale w puszce, mokre, bo też akurat skończył nam się worek normalnej karmy. Okropny fetor, pies niby jedł bez grymaszenia (straszny łakomczuch), ale zdecydowanie więcej kup i brzydsze, do tego pierwszy raz od dawna na każdym spacerze jadł perz.. Stanowczo nie polecam. Quote
gryf80 Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 z resztą te kolorowe kuli?jakoś mnie nie zachęcaja.a puszki dla moich są ok.trawią dobrze ale kupuje rrzadko,bo drogie Quote
Maszathedog Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Ja przygotowuje sam jedzenie dla psa, ale pamietając ze smakował Butcher's - mała puszka , pomyślałam ze kupie duzą. Dziczyzna z wołowiną - a sos całkiem płynny. Czy to tak zawsze ? Jeszcze Putek wypił sos- a resztę zostawiła na razie i wrócił do dwudniowej kosci. A nic dzis nie jadł. Ten całkowicie rzadki sos to normalne czy jakaś feralna puszka ? Moze ktos wie? Ech, do tej pory moje psy tak jędzą mokre karmy, ze więcej niz mała puszka od czasu do czasu to wyrzucanie pieniedzy, choć jeszcze nie wiem może się skusi :) Quote
gryf80 Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 tak normalne,dlatego ja unikam duzych puszek bo wiekszości daja kawałki z sosem Quote
inna877 Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 kupiłam dzisiaj suchego juniora bo skład mnie zaciekawił za tak niskąąąąąąąąąąąą cenę ; p zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote
Kapsel12 Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Sucha to zwykła zbożówka. Ja karmię maltańczyka Pro Series i jest super! Polecam. Quote
beagle-happy Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 Moja Happy wcina mokrą że aż się jej uszy trzęsą. Uwielbia ją. Z suchą teraz testujemy Happy Dog-a. Dobry skład i w miarę przystępna cena. Quote
Undercover Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Szczerze odradzam tą firmę :angryy: Młody nie chciał tknąć, jak zaczął jeść dostał biegunki, wymiotów, przez tydzień musiał dostawać po dwa zastrzyki.. Niepotrzebnie wyrzucone pieniądze w błoto.. :mad: Quote
gryf80 Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 Piszesz o suchej czy mokrej.mokra puszkowa to niezla karma,jak sa promocje w zklepach to sie obkupuje.moje psy ja uwielbiaja.jesli chodzi o sucha to wiadomo od dawna ze kolorowe granulki to sam syf.a taki jest niestety suchy butchers. Quote
Undercover Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 Oczywiście o suchej, mokra jest ok, przepraszam, zapomniałam dodać która ;) Quote
gryf80 Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 a no właśnie,kolorowe granulki jak np.w pedigree.... Quote
knypasek Posted June 28, 2015 Posted June 28, 2015 To fakt. Butcher's jest sztucznie barwiony, ale zawiera więcej mięsa niż Pedigree, składowo porównałabym do Puriny Dog Chow + te sztuczne barwniki (na jaką cholerę?!). Niestety moja sytuacja finansowa nie pozwala mi na kupowanie karmy droższej niż 5zł/kg, więc już trzeci worek idzie Butcher's. Pies się trzyma nieźle, chociaż ja z utęsknieniem czekam na powrót do Brita/Ariona/czegokolwiek innego. Quote
Recommended Posts