Rudzia Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 (edited) [FONT=Times New Roman]Sara przyjechała do Poznania 17 marca na imprezę „Wiosenną wystawę kundelków”, gdzie się pięknie zaprezentowała. Niestety mimo jej uroku i starań wolontariuszy akurat tego dnia nie miała szczęścia. Nie chcieliśmy by z powrotem pojechała do schroniska w Radlinie, gdzie by była jedną z setek smutnych psiaków czekających na dom. Przyjechała do stolicy wielkopolski i miała zostać do końca marca z nadzieją, że znajdzie dom. Zapalały się iskierki nadziei na dom, ale gasły. Sara powinna dziś wrócić zza kraty. Nie pozwoliliśmy na to. Wolontariuszka zlitowała się nad bidulą i wzięła ją do siebie. Nie może ją zatrzymać na długo, dlatego też szukamy dla Sary bardzo pilnie domu na zawsze. [/FONT][FONT=Times New Roman]Jak jest Sara?[/FONT][FONT=Times New Roman]grzeczna, spokojna, posłuszna[/FONT][FONT=Times New Roman]bez żadnej agresji, [/FONT][FONT=Times New Roman]kocha ludzi i garnie się do nich, [/FONT][FONT=Times New Roman]straszna przytulanka. [/FONT][FONT=Times New Roman]Jak na spaniela jest drobna i malutka. [/FONT][FONT=Times New Roman]Jakie są jej minusy? [/FONT][FONT=Times New Roman]może to że ma 8 lat? [/FONT][FONT=Times New Roman]Dla nas to atut [/FONT][FONT=Times New Roman]To psiak nie wymagający zbyt wiele. [/FONT][FONT=Times New Roman]Idealny dla ludzi zapracowanych i starszych. [/FONT][FONT=Times New Roman]To świetny towarzysz, który da wiele radości, a też nie wymaga zbyt wiele. [/FONT][FONT=Times New Roman]kontakt w sprawie adopcji:[/FONT][FONT=Times New Roman]662 58 97 16 iwonag2@onet.pl[/FONT] Edited April 1, 2012 by Rudzia Quote
Rudzia Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 (edited) Dzięki Ookami za wstawienie Na zdjęciach widać jak sunia zmienia się i to w bardzo szybkim tempie. Po 2 dniach pobytu w dt już ma błysk w oczach. Jest śliczna Tylko gdzie ten domek. Edited April 1, 2012 by Rudzia Quote
ookami Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Witam wszystkich i przedstawiam naszą ślicznotkę :) Quote
Rudzia Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Oto co mi napisała wolontariuszka u kt jest Sara: "Łagodna do ludzi i psów. Jest grzeczna posłuszna - bardzo szybko zaakceptowała warunki stawiane w domu. W trakcie jazdy samochodem zachowuje się poprawnie. W domu spokojna na spacerach ciekawa nowych zapachów. Jest odważnym psiakiem - wszędzie radośnie wchodzi nawet do kliniki weterynaryjnej. Nie brudzi w mieszkaniu. Grzecznie zachowuje sie w gościach - tam gdzie położy się jej kocyk tam się kładzie. Podczas kąpania i suszenia suszarką stoi spokojnie. To tyle jak na 1,5 dnia wspólnego pobytu." Sara pilnie potrzebuje domu. NIe może zostać w tym dt, sparawa się skomplikowała tej dziewczynie. Nie wiem co mam zrobić, bo nie mam żadnego pomysłu. Nie wiem chyba mi serce pęknie jak będe musiała ją po świetach oddać do schronu. :(:( Quote
Marylin Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Jaka śliczna! Boshe... jej serduszko pęknie w schronie :-( Trzymam kciuki, może znajdzie się domek dla niej... Wysłałyście ją do Asi&Ginger? Quote
Asia & Ginger Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Dostałam dzisiaj info o tej suni na maila. Miałam zakładać wątek, a tu widzę już jest. Być może coś się dla niej znajdzie, tylko najpierw musimy umieścić gdzieś innego spanielka. Wszystko jest zależne od transportu, gdzie się znajdzie dla tego młodziaka z mojego podpisu. Możliwości tymczasu to Szczecin i Piaseczno pod Warszawą. Quote
Asia & Ginger Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Czy suńka ma wydarzenie na FB i ogłoszenia? Ona jest tak podobna do mojej Gingerki z tym posrebrzonym pysiem, że od razu mam do niej słabość. :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Czworonogi w potrzebie Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 [quote name='Asia & Ginger']Czy suńka ma wydarzenie na FB i ogłoszenia? cudna dziewczynka,proszę o kontakt w jej sprawie na nr 725020256 Quote
Rudzia Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 Sara już ma dom w Luboniu Super domek Zaczełą nowe życie:) Quote
ookami Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Dziewczyna szczęśliwa a już niedługo okazja dla kolejnych bidul na znalezienie domków. Zapraszam na festyn ;) Quote
emilia2280 Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 halo, to sunia wraca z adopcji czy nie? Dostalam maila ze juz natychmiast a tu cisza? Quote
Rudzia Posted June 2, 2012 Author Posted June 2, 2012 emilia2280 napisał(a):halo, to sunia wraca z adopcji czy nie? Dostalam maila ze juz natychmiast a tu cisza? Sory ze nie podałam info na wątku - brak czasu. Sara wraca z adopcji. Ma dom do następnego tygodnia. Sytuacja jest bardzo poważna Nie mamy gdzie umieścic Sary. Potrzeba dla niej spokojnego miejsca by doszła do siebie. Nie mam zupełnie żadnego pomysłu.:( Zbrodnią byłoby oddawać do schronu. Ale czy jest jakaś alternatywa? Quote
Rudzia Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 Dzieki za podpowiedź Nie zawsze jestem na dogo ale zaraz przekażę Ookami by wstawiła nasza Sarę. Mamy tydzień by coś wymyśleć:( Quote
Asia & Ginger Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Czy to ugryzienie to był jednorazowy wybryk, czy zdarzyło się więcej razy? Właściciele nie zechcą skorzystać z pomocy specjalisty, żeby zrozumieć co robili źle i dać suni jeszcze jedną szansę? Quote
Rudzia Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Pan nie chce zatrzymać Sary. Sunia ugryzła mamę, ta Pani jest dość duża, nie słyszy za dobrze więc glosno mówi. Koleżanka co zawiozła suńkę mówiła że była troszkę jej przestraszona. To mogł byc powód. Nie wimy do konca Troche się stawiala Panu ale jeszcze jakoś nad nią panuje. Na pewno za dużo jej pozwalali i zaczęla im wchodzić na głowę. To wszystko moim zdaniem robi brak zasad i traktowanie psa jak niunię do glaskania. Sara w DT zachowywała się wzorowo, byla spokojna i niesprawiala klopotów. Na początku piszczała jak zostawała sama w domu, ale szybko się nauczyla że człowiek wraca. Potrzebuje spokojnego domu, ktory wie jak postępować ze spanielami. Ma 8 lat i sporo przejść za sobą, czy uda jej się jeszcze raz od nowa? Quote
Marylin Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 OMG!!! Podnoszę sunię i trzymam kciuki choć wiem, że nie będzie łatwo :-( Ludzie nie chcą spanieli... Ssssstrasznie się uprzedzeni - wiem coś o tym, choć tego nie rozumiem. Jestem pewna że to dobra sunia ale Pańswo "dali sobie wejść na głowę" i zaczęła rządzić. Przerzućcie na "szukają domu" i zmieńcie tytuł! Quote
Rudzia Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 oto z rozeznania dlaczego Sara ugryzla:[FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Times New Roman]Suczka Sara ugryzła starszą panią. [/FONT][FONT=Times New Roman]Według pozostałych członków rodziny w.w. 90 letnia nie słysząca pani [/FONT][FONT=Times New Roman]- głośno krzyczała na suczkę, [/FONT][FONT=Times New Roman]- straszyła suczkę syczeniem (jak kot), [/FONT][FONT=Times New Roman]- jej głaskanie polegało na uderzaniu – czyli biciu, [/FONT][FONT=Times New Roman]- często budziła suczkę w nocy [/FONT][FONT=Times New Roman]Wg. behawiorysty suczka czuła się zagrożona i ugryzła ze strachu.[/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Times New Roman]Pozostali członkowie rodziny nie mieli problemów z Sarą dla, których była bezproblemową posłuszną suczką. Nic dodać nic ująć. Całe szczęście że domownicy rozsądni i udało się dogadać. W następnym tygodniu Sara ZACZYNA NOWE Życie:):):):):):):):):) Będzie miala nowy dom i wygląda na to że już na stałe. Pani nie przestraszyla się że Sara ugryzła. Spotkala się z domem tymczasowym i obecnym Wszystko się wyjaśniło. Chciała ją od razu wziąść ale wytlumaczyłam jej że rozsądniej po jej przeprowadzce bo akurat się przeprowadza. Udało się Sara w końcu znalazła swoje miejsce na ziemi. Jak będe miala jakieś wieści to dam znać.:)[/FONT] Quote
Asia & Ginger Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Czyli to jednak żadna agresja i zbytnie pobłażanie, a zwyczajne ugryzienie w obronie własniej. Ale się cieszę, że tak szybko znalazł się inny domek. Oby tym razem już na zawsze! :kciuki: :kciuki: Quote
Recommended Posts