Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

​Sytuacja gardłowa!!!
P. Jola cały czas szukała dla niego miejsca w DT, niestety nie znalazła. Dzisiaj (termin oststeczny) miał, razem z innymi psami zostac wywieziony do schronu. P. Jola dzwoniła, prosiła i Rudy nie pojedzie, ale z lecznicy ma zniknąc! Tylko gdzie? P. Jola ma go odebrac. Rudy na CITO szuka DT, nie wiemy jak sie bdzie zachowywał z innymi psami. Pies niewidomy potrzebuje troche innych warunków. Inne psy mogą go próboawac atakowac, on sam pewnie bdzie zagubiony, zdezorientowany. Najlepszy byłby dla niego domowy DT.

Posted

paros napisał(a):
to super mocno trzymam :thumbs::thumbs:
:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:

To jeszce potrwa,bo najpierw trzeba sprawdzic domek.Tam jest sunia i jak sie dogadaja to psina zostanie.:lol:

Posted

Wczoraj poznałam Rudka, to malutki psiak (wielkości mojej Rudzi do 10kg), a jak on pieknie cieszy sie życiem. W samochodzie jechał najpierw z Gabcią (starszą ON-ką), później jechał do dr. Garncarza razem z Rudzią i do obu pań miał bardzo dobre podejście, cieszy sie, obwącha, ale i nie zaczepia nachalnie, jest bardzo grzeczny, ładnie jeździ samochodem. Mam nadzieje, że sunie pani, która chce go na DS go zaakceptują.
Niestety jeśli chodzi o jego wzrok nie da sie nic zrobic. Ma posklejane siatkówki, czy jakoś tak (?) Prawdopodobnie był to jakiś uraz mechaniczny, ale bardzo dawno i gdyby ktoś od razu coś z tym robił pies miałby szanse, ale teraz nie widzi i już nigdy nie bedzie. :(