Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy!
[SIZE=3]

Na początek tego wątku chciałem powiedzieć.. a raczej poprosić aby nie szukano jej domu! Pewnie brzmi to dziwnie :D... Mniejsza o to! Sprawa wygląda tak że chcę adoptować tą sunie!!! Cała moja rodzina jest w niej zakochana i czekamy aż skończy "kwarantanne"... Możliwe że ma właścicieli, dlatego robię ten wątek... Jeżeli sunia nie ma właścicieli (a mam taką nadzieję! :evil_lol:) to już 10 kwietnia będzie w ciepłym domku! (u mnie:D)

Ps.
Przeglądałem internet "zaginął pies" i nie zauważyłem aby ktoś szukał takiej suni :)

Więc teraz przejdźmy do konkretów :)

Wilma to bardzo miła sunieczka, kochająca cały świat. Przyjacielska w stosunku do ludzi, psów, dość mocno zorientowana na zabawę z psami. Jest szczupłej budowy ciała, waży 7,9 kg i ma 43 cm w kłębie. Początkowo jest nieco nieufna, boi się ręki, gwałtownych ruchów i hałasów, po jakimś czasie ładnie skupiała się na opiekunie. Ma prześlicznej barwy płowo- rude futerko i piegowatą mordkę. Na razie jest trochę wystraszona, ale gdy trochę się oswoi z nową sytuacją na pewno nabierze śmiałości. Pomimo strachu nie ma w niej grama agresji.

[SIZE=5][SIZE=3]Zdjęcie:

[SIZE=5][SIZE=3]
[SIZE=2]Więcej zdjęć:
https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Wilma3411210Miesiecy79Kg43Cm27032012R#[SIZE=5][SIZE=3]

Sunia przebywa w Miejskim Schronisku w Katowicach.

[SIZE=3]

Posted

maciaszek napisał(a):
Wilma dodana na katowicki wątek, niebawem zmienię jej kartę na stronie schroniska.

Czy dodawanie psiaka na wątek schronu, jest koniczne ??? Wolałbym aby nikt nie interesował się sunią :)

Posted

Nie, nie mój błąd... Powyższy post jest bardzo egoistyczny i bezsensowy... Przepraszam :) Przecież "szukamy" jej poprzedniego właściciela! Jeżeli taki jest!

Ps.
To wszytko przez to że bardzo mi na niej zależy :D

Posted

Również nie wiem za co trzymać, ale wiem że u Kamila będzie miała wspaniały dom, no i Kamil wreszcie będzie miał swojego upragnionego psiego przyjaciela!

A my będziemy na bieżąco wiedzieć co się dzieje u Wilmy i oglądać jej uśmiechnięty pycholek

Posted

Decyzję o nieumieszczeniu psa na stronie schroniska może podjąć tylko schronisko, ja nie.
Wszystkie psy, które są mi przyprowadzane do obfotografowania muszą się znaleźć na schroniskowej stronie. Tak to wygląda.

• 2 weeks later...
Posted

Zastanawiam się czy założyć galerię Odince ?! Na razie wstawię kilka zdjęć z Panem Patykiem i kaczuszką :) Dziś doszedł nowy przyjaciel Pan Piłka :D Poczekajcie chwilkę :)

Posted

patykiem nie pozwól jej zbyt długo się bawić, znam psy które lądowały na ostrym dyżurze jak zjadły patyk., Owszem można rzucić do aportowania o ile pies go nie zjada, ale żeby obgryzać to lepiej nie dawać. napisz jak się zachowuje Odinka????

Zdjęcia i Odinka śliczna!