Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 714
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Siemanko po starej znajomości zapraszam :
Zachęcamy do wzięcia udziału i propagowaniu wydarzenia "Zwierzę to nie prezent"
Rozsyłacie zaproszenia po swoich znajomych, niech się uświadamiają. Może kogoś to zastanowi, może ktoś dołączy, może chociaż jedne zwierzęce istnienie zostanie uratowane :loveu:

PRZYŁĄCZ SIĘ ! :smile:
https://www.facebook.com/events/493598697413975/

Przy okazji mam okazję zobaczyć co u Was :P

Jakie łańcuszki zaciskowe Oo z całym szacunkiem ale poszaleliście chyba...

• 2 weeks later...
Posted

Szukam nowych zabaw ogrodowych dla młodych do urozmaicenia..L.uwielbia tylko aport piszczącą piłką i aport prostokątny z juty,choć i tak najcześciej podbiega i nie zawsze przynosi,czasem bierze do piska i memla,czasem odchodzi bez zabawki.V. bardziej boi się zabawek,choć czasem lata za ringo i piłką..na spacerach obecnie najczęściej chodzą i węszą tropy,szukają i kopią za myszami..

Posted

Pobaw się z nimi w tropienie :cool3:
Szukanie twoich rękawiczek, skarpetek :lol: Jak V. nie za bardzo na Twój zapach to może szukanie żarełka w kartonach itp. U mnie obecnie za piłkę wsie 3 dają się pokroić. Choć dla S. nr jeden to będzie zawsze żarełko.

Do aportu, jak nie chętnie biegnie, to piłki Funny. S. też tylko piszczałki i nic innego, a za tą to kiedyś łapy połamie :shake:
może spróbuj nakręcić dobrze dziewczyny na zabawkę :cool3:

Posted

[quote name='kalyna']Pobaw się z nimi w tropienie :cool3:
Szukanie twoich rękawiczek, skarpetek :lol: Jak V. nie za bardzo na Twój zapach to może szukanie żarełka w kartonach itp. U mnie obecnie za piłkę wsie 3 dają się pokroić. Choć dla S. nr jeden to będzie zawsze żarełko.

Do aportu, jak nie chętnie biegnie, to piłki Funny. S. też tylko piszczałki i nic innego, a za tą to kiedyś łapy połamie :shake:
może spróbuj nakręcić dobrze dziewczyny na zabawkę :cool3:[/QUOTE]
Jak sie za to zabrać?One najbardziej to są zainteresowane sobą i zaczepianiem siebie,z kolei nie mogę zrobić tak, by jedną zamknąć w kojcu,a z drugą próbować się bawić,bo są za bardzo związane ze sobą i wtedy zabawka nie interesuje.. widziałas te funny gdzieś w promocji dziś na DDD?

Posted

[quote name='aganela']Jak sie za to zabrać?One najbardziej to są zainteresowane sobą i zaczepianiem siebie,z kolei nie mogę zrobić tak, by jedną zamknąć w kojcu,a z drugą próbować się bawić,bo są za bardzo związane ze sobą i wtedy zabawka nie interesuje.. widziałas te funny gdzieś w promocji dziś na DDD?[/QUOTE]

no właśnie nie ma :shake:
ja kupowałam z łącznego zamówienia z hurtowni... albo z sklepu Glonojad, który polecam.

Ehh to ciężko u Ciebie będzie. U mnie wspólne harce jak najbardziej, ale priorytet to jest zabawa ze mną. Dlatego ja mam podejście indywidualne dla każdego. Nie wiem jak to u Was jest dokładnie. Może zacznij brać pojedynczo dziewczyny na spacerach i z nim osobno coś ćwiczyć, bawić się? I polecam najnowszą książkę p. Zofii..

• 3 weeks later...
Posted

[h=5]Jeden jest wieczór tak pełen słodyczy,
Co wszystkie serca łączy i jednoczy.
Człowiek dobrze człowiekowi życzy
I wszyscy jasno patrzą sobie w oczy
życząc Świąt Wesołych Bożego Narodzenia tej nocy:)[/h]

• 1 month later...
Posted

Luniorka kończy dziś 2 lata, jest o połowę spokojniejsza niż przed rokiem,ale szczególnie na spacerach to żywioł.
Z tej powiedzmy okazji, gdyż byłam na wystawie i był wybór duży...dostała 2 nowe piły, jeszcze się nie bawiła nimi,mam nadzieję,że się ucieszy, jedna z trixie piła nie piszczy,tylko jakby kwacze, a druga do memlania z liną dobrz się odbija i nie piszczy,podoba jak piła ''niezniszczalna'' zielona, zieloną zresztą bardzo lubi, ale nie daje jej na długo, bo bardzo ją memla i boję się,że popęka..

Posted

Ja na Twoim miejscu dawałabym jej różne piłki, coby urozmaicić jej zabawę. Dzisiaj jedną zabawką, jutro inną ;)

iii Luna jest w Lutym w kalendarzu Owczarkowym?

Posted

[quote name='kalyna']Ja na Twoim miejscu dawałabym jej różne piłki, coby urozmaicić jej zabawę. Dzisiaj jedną zabawką, jutro inną ;)

iii Luna jest w Lutym w kalendarzu Owczarkowym?[/QUOTE]
Tak, to młody Lunior, obecnie prawie nie robię im zdjęć,bo na spacerach zawsze są 10m do przodu i szukają tropów zwierzyny.

Posted

[quote name='aganela']Tak, to młody Lunior, obecnie prawie nie robię im zdjęć,bo na spacerach zawsze są 10m do przodu i szukają tropów zwierzyny.[/QUOTE]

Noo mała była :lol:
a jaką miałaś wtedy smycz? bo widzę karabinek, który mi pasuje i szukam coś w ten deseń ;)

To może na podwórku im jakieś porób?

ps. wszystkiego dobrego dla dziewczyn :)

Posted

To była 7,5 m lonża dla koni z allegro za ok.30zł:) po 1,5 roku karabińczyk się poluzował i wypadł z okółka na dole, takie karabińczyki mają zwykłe, tanie smycze firmy Dino w moim zoologu, a na spacery najbardziej lubię plecioną z DS,bo się nie ślizga i mniej pali ręce.

Posted (edited)

Znalazłam nowy przepis na psie ciacha:
[FONT=times new roman][SIZE=2]Składniki:
- 30dkg mąki pszennej
- 1/2 kostki masła
- 3 łyżki miodu

Przygotowanie:
Składniki zmiksować, używając końcówki do zgniatania; włożyć ciasto na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować je na grubość ok. 0,5 cm. Za pomocą foremek wykroić ciasteczka. Nagrzać piekarnik do temp. 150[/SIZE][/FONT][FONT=Times][FONT=times new roman][SIZE=2]° [/SIZE][/FONT][FONT=times new roman][SIZE=2]C. Ciastka ułożyć na blaszce i piec przez ok. 10-15 minut.

Może jutro zrobię je psinom.
[/SIZE][/FONT]
[/FONT]

Edited by aganela
Posted

[quote name='aganela']To była 7,5 m lonża dla koni z allegro za ok.30zł:) po 1,5 roku karabińczyk się poluzował i wypadł z okółka na dole, takie karabińczyki mają zwykłe, tanie smycze firmy Dino w moim zoologu, a na spacery najbardziej lubię plecioną z DS,bo się nie ślizga i mniej pali ręce.[/QUOTE]
buu to już mi się karabińczyk nie podoba :lol:
ja mam taśmę na smycze kupioną, aby Owczary miały po 1,5metra, a Ciap 2m i szukam karabińczyków :lol:
bo większość smyczy mam przepinanych, a jak chcę aby blisko mnie szły to trzymam potem za te kółka :splat: nie wspomnę ile mam rzeczy źle kupionych :roll:
[quote name='aganela']Znalazłam nowy przepis na psie ciacha:
[FONT=times new roman][SIZE=2]Składniki:
- 30dkg mąki przennej
- 1/2 kostki masła
- 3 łyżki miodu

Przygotowanie:
Składniki zmiksować, używając końcówki do zgniatania; włożyć ciasto na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować je na grubość ok. 0,5 cm. Za pomocą foremek wykroić ciasteczka. Nagrzać piekarnik do temp. 150[/SIZE][/FONT][FONT=Times][FONT=times new roman][SIZE=2]° [/SIZE][/FONT][FONT=times new roman][SIZE=2]C. Ciastka ułożyć na blaszce i piec przez ok. 10-15 minut.

Może jutro zrobię je psinom.
[/SIZE][/FONT]
[/FONT][/QUOTE]

ooo może być fajne ;)

Posted

Ja również mam dużo kupionych, nie używanych, ale chętnych na sprzedaż brak. Ja bardzo lubię te karabińczyki, jako sprzęt do smyczy mogą wytrzymać kilka lat-tak u mnie trzymały- tylko ten jeden był eksploatowany wyjątkowo dużo- dziennie min.8 h,często przy psich wyskokach,jak Viki latała po podwórzu na lince, więc mógł się zużyć..

Posted

Nie mam kagańca mam takie, plus jeszcze smycz linowa z aleksandry, smycz miękka i lekka z pawstive dog design,obie długie ok.2m i zabawkę bonbal 3w1[URL]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=3542&cat=204[/URL] [URL]http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/NEX/[/URL] możliwa negocjacja ceny, napisałam, aby ktoś mi pomół kupić szelki z tchibo / th maxx podobne jak julki idc z bocznymi okółkami lub hurrty..może się uda... bo chyba takie mi najpotrzebniejsze...najchętniej przygarnęłabym julki idc ale kasy teraz tyle brak..
Kaganiec mam zwykły z firmy dino metalowy roz.owczarek samiec, Lu średnio go lubi,ale miała go chyba w ciągu roku tylko z 3razy założona...