Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 191
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zaba14 napisał(a):
Przydałaby się kastracja, ale pewnie obecny właściciel tego nie zrobi.... :roll:

Mysle ze napewno tego nie zrobia(ale jak pies jest z rodowodem to jest to konieczne jezeli znajdzie mu sie odpowiedni dom - wiem ze to tylko zabieg ale trzeba narkoze robic a Brus ma juz 6 lat a to nie mało jak na bulka)

Posted

trochę to dziwne właśnie... bullmastiff nie nadaje się do kojca, nie tylko ze względu na to, że ma krótką sierść, ale przede wszystkim ze względu na to, że ...nie szczeka:p Tak więc idelany pies do mieszkania w bloku:p

Posted

[quote name='Pat.rycja']trochę to dziwne właśnie... bullmastiff nie nadaje się do kojca, nie tylko ze względu na to, że ma krótką sierść, ale przede wszystkim ze względu na to, że ...nie szczeka:p Tak więc idelany pies do mieszkania w bloku:p
Ech ze ja nie moge go przygarnac...(tak po ciuchu to mi sie wlasnie molos jakis marzy i waham sie miedzy mastifem angielskima a bullmastifem ale narazie nie moge go miec)
Mam nadzieje ze znajdzie dobry dom:razz:

Posted

[quote name='Igusia']Ech ze ja nie moge go przygarnac...(tak po ciuchu to mi sie wlasnie molos jakis marzy i waham sie miedzy mastifem angielskima a bullmastifem ale narazie nie moge go miec)
Mam nadzieje ze znajdzie dobry dom:razz:

Na pewno go nie mozesz miec? :razz: :razz: :razz: Taka wielka klucha, ktora prawie w ogole nie szczeka i caly czas spi na kanapie- prawie jakby jej nie bylo:eviltong:

Co do handlarzy, rozmnażaczi itp. faktycznie trzeba być superczujnym, bo jak umieszczałam ogloszenia Brusa w kilku portalach, to były tam ogłoszenia co najmniej 3 różnych pseudohodowli.

Posted

Jaki cudny psiak :loveu: ja powaznie mysle nad zaadotowaniem towarzystwa dla mojej amstaffki - Fazy (jest wysterylizowana :cool3: ) ale nie wiem czy taki misiak nie bedzie troszke zbyt duzy musze o tym podyskutowac z moim M.

Hoooopamy po domek :laola:

Posted

eee tam duży:) To moja malutka Pysia- Misia z krakowskiego schroniska i 'potfur' Nikita-9 miesięcy. Różnica we wzroście i masie hmm dość duża, ale wszystko jest ok!( uwaga Nikita pomimo, że zjadła wszyskie drzewka i krzewy w ogrodzie - nie jest do adopcji:p )

Jeżeli byś miała (i pozostałe osoby również)jakieś pytania to najlepiej na molosach szukać Agaty z Full House, bo Brus był u niej w odiwedzinach, więc ona może o nim najwięcej opowiedzieć.

Posted

Brus jest pięknym przedstawicielem swojej rasy

Ponadto jest w takim wieku, w którym pies statecznieje i nie sprawia już kłopotów zachowaniem

U bullmastiffa to normalne, że jest przyjazny dla ludzi, ale to, że Brus jest przyjazny również dla innych zwierząt to nie zawsze norma.

I on jeszcze nie znalazł domu?

Posted

Tengusia napisał(a):
Jaki cudny psiak :loveu: ja powaznie mysle nad zaadotowaniem towarzystwa dla mojej amstaffki - Fazy (jest wysterylizowana :cool3: ) ale nie wiem czy taki misiak nie bedzie troszke zbyt duzy musze o tym podyskutowac z moim M.

Hoooopamy po domek :laola:

ten mały pluszak zbyt duży??/:p ale co Ty, on jest jedną wielka miłościa na czterech łapach:loveu: i na pewno świetnie się z Twoja suńka dogada;) dyskutuj dyskutuj tylko z pozytywnym skutkiem dla Brusa:multi: :lol:

Posted

"Jest to aukcja grzecznosciowa i wlasciciel zastrzega sobie prawo wyboru osoby licytujacej. Przed licytacja prosze o kontakt telefoniczny lub osobisty poniewaz zastrzegam sobie prawo do wycofania aukcji. Pies nie zostanie oddany przypadkowej osobie."

Ten tekst tak naprawde nic nie znaczy w aukcji. Juz byly sprawy sadowe. Sprzedajacy MUSI sprzedac psa osobie, ktora zaoferuje najwiecej. Lepiej umiesccie zapis odnosnie umowy sprzedazy, w ktorej bedzie punkt o kastracji i inne, podobne jak w adopcyjnej. Ale to musi byc umowa, ktora podpada pod kodeks cywilny. Umow adopcyjnych tam nie ma. To moze byc zbycie wlasnosci, czy umowa sprzedazy.