Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bo niestety teraz Royal wprowadził nową politykę :roll:
Cytat z krakvetu :

"
Z przykrością informujemy, iż na chwilę obecną niestety nie posiadamy w swojej ofercie produktów z linii weterynaryjnej marki Royal Canin.
Zaistniała sytuacja spowodowana jest bezprecedensową polityką, prowadzoną przez firmę Royal Canin Polska, polegającą na ograniczeniu możliwości zakupu karm tej linii zarówno naszemu sklepowi, jak i innym sklepom internetowym.
Od tej pory produkty te będą dostępnie wyłącznie w gabinetach weterynaryjnych i lecznicach, skutkiem czego nastąpi znaczący wzrost cen tych karm."

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chyba niestety nic z tego, jeszcze resztki na allegro mozna dostac, ale czy na pewno maja to ciezko powiedziec. Ale ta sama seria jest z firmy Purina i Hills. Purina w tej samej cenie, Hills drozszy. Purina tylko jest dosc sucha, wielkosciowo podobna. Mi wet polecal wszystkie 3 karmy, moze na inne by sie suka tak nie uczulila...

Purina
http://www.karmydodomu.pl/index.php?go=prodinfo&id=2101&start=0&f=98&path=5&PHPSESSID=bf5860d1c023342ca1398e0d9012400a&check=1

Hills
http://www.karmydodomu.pl/index.php?go=prodinfo&id=77&start=0&f=41&path=5&PHPSESSID=bf5860d1c023342ca1398e0d9012400a&check=1

Posted

Atomowka napisał(a):
No właśnie wiem o tym, do tej pory kupowałam często w krakvecie ale tej karmy tam nie dostanę. Ma ktoś zaufana strony gdzie ta karmę można kupić?

No właśnie raczej nigdzie teraz nie kupisz w internecie RC weterynaryjnych...

Posted

Ale tak jak pisalam mozesz sprobowac innych firm, nie zauwazylam, zeby sie jakkolwiek roznily a wg mojego weta spokojnie mozna dawac wszystkie, kwestia gustu psa ;) Ale kupujac pierwszy raz RC tez nie wiemy jak pies bedzie karme przyswajal

• 2 weeks later...
Posted

Kunio napisał(a):
Mój pies jechał na RC Obesity Menagment. Co polecacie teraz jako że RC ciężko kupic? Eukanuba, Purina, Hills, trovet?

Z takich typowo odchudzających ? Bo my teraz probujemy Magnussona, ale to jest zwykła karma, tylko fajny skład ma ;)

Posted

Eukanuba i Trovet typowo odchudzajacych chyba nie maja, ale moge sie mylic. Purina i Hills owszem i moja wetka te trzy karmy razem z RC postawila na jednym miejscu, tzn wszystko jedno ktora wybiore. Wybralam RC i suka dostala potwornego uczulenia (jak nigdy) Teraz to juz sie boje cokolwiek sprawdzac. Purina w tej samej cenie co RC, Hills juz drozszy

Posted

Byłem dzisiaj u lekarza z psiakiem. Waga okazała się ok i przechodzimy na drugą fazę czyli RC weight control. Zamówiłem tą karmę u weta - niewiele droższa niż w necie

Posted

A jeśli możesz to powiedz w którym sklepie w necie była ta karma (moja prawie 10 letnia psica ładnie schudła na RC Obesity i teraz od marca je właśnie tą), bo ja ostatnio jakoś nie mogę jej namierzyć, wszędzie mówią, że RC zabronił sklepom internetowym sprzedaży karm weterynaryjnych i ich nie mają. Ostatnio kupiłam na początku sierpnia 2 worki, ale zaczynam powoli zacnie mi się to kończyć.

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='Kunio']w necie już nie kupisz. Podobno na www.kar-ma.pl mają jeszcze te najwieksze paczki na stanie (chyba 12kg).
Ostatnio zamawiałam u nich hypoallergenica i dostałam info, że wszystkie diety mają w ciągłej sprzedaży tyko trzeba zamawiać telefonicznie 607 600 600 bo nie ma ich w internecie.

• 2 months later...
Posted

Ozzy na RC też pięknie schudł , kupy eleganckie , sierść oki , żadnego sypania , co przy Acanie L&F był POGROM , sierściuch się sypał tak że łaziłam za nim z miotełką ;/

Posted

Alicja ciesze sie, ze kolejny psiak schudl na Obesity :) Niestety bytowki light nic nie daja, maja malo tluszczu malo bialka, pies nie ma z czego czerpac energie zeby schudl ;) Ostatnio sie dowiedzialam, ze Obesity jest karma odchudzajaca dla psow aktywnych, natomiast hm chyba Purina dla psa mniej aktywnych ;)

Posted

U nas 1szy worek karmy bez efektu ..w połowie 2 worka zaczęły sie zarysy figurki :) , w poniedziałek kończymy 3ci worek ( po 14 kg) i próbujemy przejść na Josere Optiness , dziś nam dystrybutor przywiózł . Zobaczymy czy utrzymamy wagę .

Posted

Atomowka, a pies mial przy okazji odpowiednia dawke ruchu? Moja schudla (choc nie wiem dokladnie co sie do tego przyczynilo) 4,5 kg w ok 3mce i wage utrzymuje. Zjadla 4 kg RC Obesity a potem RC hypoalergiczna ale tez odchudzajaca. Do tego duzo ruchu.
Alicja a Optines nie ma za duzo tluszczu? Rozmawialam z wetka i bezpieczniej karmic mniejsza iloscia tluszczu, daje teraz ppp z lososiem senior, 14% tluszczu (i to jest w zasadzie max) i chyba 28% bialka, seniory lepsze wg mnie od light, bo maja wiecej tluszczu, a mniej niz adulty.