Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj pod Punktem 44 Aksel był bardzo grzeczny. Przyjechał samochodem schroniskowym, z którego zaraz po otwarciu drzwi udało mu się wyskoczyć. Był jednak zapięty na smycz, więc nie wyszło mu to na dobre - "zawisł" z tylnymi łapami na ziemi a przednimi w powietrzu :roll: Na szczęście szybko przepięłam go na moją smycz i mógł już normalnie stanąć na ziemi. W czasie pokazów ładnie zaprezentował, co potrafi. Oprócz tego pobawił się trochę z Klarą i Kaspiankiem :) Był też na spacerze z Inką. Raz czy dwa został przez nią obszczekany, ale nie miało to żadnych dalszych konsekwencji. Aksel odsunął się i dał Ince spokój ;)
Pod koniec (mimo zmęczenia i znudzenia) wraz z Zorrem pomagał zbierać datki na schronisko. Nawet całkiem dobrze im poszło, choć może to dzięki donośnemu głosowi Ani :eviltong:
Kilku osobom się spodobał, ale nikt nie chciał go przygarnąć. A szkoda, bo to taki uroczy, mądry i kochany psiak...

Jak nie kochać tego pyszczka?

Posted

Wczoraj okazało się, że Aksel boi się kotów :roll: Podczas spaceru spotkaliśmy jednego takiego groźnego kociaka. Na początku Aksel podszedł do niego, powąchał... W tym momencie kot się odwrócił... A Aksel w nogi. Kot za nim z pazurami. Niestety Aksel miał ograniczone pole manewru (smycz), a kociak biegał swobodnie. Miauczącemu agresorowi udało się nawet podrapać moją psinę w nos :shake: W końcu (kiedy Aksel siedział już w krzakach, a kot dalej atakował) musiałam włączyć się do akcji i wziąć kociaka na ręce...

A przed spotkaniem z kotem było trochę lenistwa...

...szaleństwa...

...i spokojnego obwąchiwania okolicy...

Posted

[quote name='Romina_74']Wiesz Beatka, tak czytam tekst na bannerku Akslowym i myślę sobie ... :):):), że na lato powinnaś mieć inną wersję ;);) hehe

Całkiem dobry plan :D - to był wersja wiosenna...
Chyba muszę coś zmienić, ale to za chwilę ;) Może napiszę "Aksel szuka domu z krzakami"?

Aksel to faktycznie zdechlak. Przy temperaturze powyżej 20 stopni najchętniej cały spacer spędziłby pod krzakiem (albo W krzaku :evil_lol:). Poza tym ostatnio często ma problemy z brzuchem - nieraz wymiotuje :-( Nie dziwię się, że w takiej sytuacji nic mu się nie chce. Ale spacerek był ciekawy, jak co parę minut kładł się na ziemi :diabloti:

Dzisiejsze zdjęcia w trawie ;)

Posted

choba napisał(a):
Poza tym ostatnio często ma problemy z brzuchem - nieraz wymiotuje :-( Nie dziwię się, że w takiej sytuacji nic mu się nie chce.

Beatka, a może jemu faktycznie coś dolega. Może zgłoś go do weterynarza?

Posted

Dzwoniłam dzisiaj do Akselka. Pan miły, choć niezbyt rozmowny. A że ja też niebyt lubię rozmawiać przez telefon, to rozmowa była krótka. Ale myślę, że wszystko jest w porządku ;)

Aksel mieszka w bloku. Podobno jest jeszcze trochę wystraszony nowym miejscem, ale powoli się przyzwyczaja. Stopniowo też wraca do prawidłowej wagi. Pan mówi, że jest grzeczny i nie ma z nim problemów. Zaprasza mnie na wizytę poadopcyjną :)