Mutare Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Witam, W koncu po tylu latach pobytu na Dogo zdecydowałam się założyć galerie moich przytulasów :) Ale od początku... Moj świat od dziecinstwa krecił sie tylko i wylacznie wokol dobermanów - to one sa miloscią mojego życia :loveu: Pierwszy dobek pojawił się w moim domu 10 lat temu w 2002 roku. Ars był moim darem od losu.... Niestety nie nacieszyłam się życiem z nim zbyt długo... w najpiekniejsza noc w roku czyli w Boze Narodzenie 2006 roku Ars zginął w wypadku... Choc życie z młodym samcem dobermana nie było łatwe..na pewno było wyjątkowe, On upewnił mnie w przekoaniu ze doberman to wlasnie pies dla mnie. Oto moj Aniołek - ARS AMANDI Perfekt 05.09.2002 - 25.12.2006 O : Graaf Hajo Gino v Neerlands Stamm M: Doris Majstersztyk Ars - 5.5 tygodnia 3msce Wystawa w Rybniku 2004 rok Jego ostatnie zdjęcie - dzien przed śmiercią... c.d. w nastepnym poście ;) Quote
Mutare Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 W tym samym roku kiedy odszedł Ars wyjechałam z mezem do Holandii. Na poczatku nie mielismy warunków zeby miec psa ale pare lat pozniej kiedy zdecydowalismy sie zostac w NL, życie bez psa nie miału sensu... Dla mnie oczywiscie wchodził w gre tylko dobek ale mój R. wielki milośnik i owczarkach namowił mnie na ON-a. I tak w naszym życiu zagościł NICO - ON-ek jakiego jeszcze nie spotkałam... MATSCHO aus Famke's Zauberwald --- > NICO ur 11.03.2009 O: Djenges Kahn v Santes Home M: Queeny v Barendika Nico ma obecnie 3 lata, jest po kastaracji i to moj gejowato, kotowaty pies ;p - tak pieszczotliwie go nazywamy. Jesli ktoś jest w domu - "psa nie ma", potrafi albo przespać albo przegapić się na Ciebie cały dzien, poza momentami kiedy Chilli probuje się z nim bawić ;) Oto Pan Nico: 1,5 roku i najnowsze - 3 latek Quote
Mutare Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 No i czas na moją królewnę.... Chilli - moja mała słodka papryczka. Pojawiła się równy rok po Nico. Byla moim wyczekanym szczeniakiem, gdyż "zamówiona" była już 2 lata wcześniej z tym malym wyjątkiem ze.... miała byc brązowa i naturalna :cool3: To moja miłość największa i najbardziej szalony pies jakiego znam :diabloti: Z czasem prowadzenia galerii, poznacie ją na pewno bliżej... FANTASTIC FLORENTINA z Innej Bajki ----> CHILLI ur 24.03.2010 O: Napoleon Nils z Diabeli M: Esta Estella Tromelin 1 dzien w nowym domu... "love" prawie 6 mscy c.d.n. Quote
Mutare Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 i najnowsze - 2 lata Na poczatek wystarczy :) Mam nadzieje ze moje przytulaski się Wam spodobają :) Postaram sie czesto uaktualniać galerie tym bardziej ze teraz siedzę w domu na L4 do konca mojej ciązy :) Quote
pina_collie Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 kocham on-ki i dobermany to duet wspaniały :) o to musisz nam później dodać zdjęcia dzidziusia ;) Quote
Klaudia&Aza Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 No to i ja się przywitam :) On-ek cudowny, a Chilli ma taki słodki bałagan w oczkach:loveu: Jeżeli chodzi o zdjęcia to to https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/37276_115871365125121_100001067742851_92568_6555037_n.jpg mnię po prostu uszczęśliwia:lol: Quote
aganela Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Witamy i będziemy się przyglądać:) ja z kolei z owczarkami jestem od dzieciństwa,a dobki,jak i rotki podobają mi się ze względu na wygląd i charakter-chyba podobny do ONa-stworzone do pracy z ludźmi:) Jakie widzisz różnice charakteru na przykładzie dobka-Chilli i ONka-Nico? Quote
Mutare Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 pina_collie, Klaudia&Aza, aganela - dziekujemy za przywitanie :multi::multi: Jakie widzisz różnice charakteru na przykładzie dobka-Chilli i ONka-Nico? Charakter dobka to dla mnie zadna nowosc - Chilli nie odstaje w niczym od reszty, jest szalona, pełna energii i cholernie przywiązana do mnie - to typowy pies jednego pana. Nico jak to ON jest pełen energii ale łatwiej nad nim zapanować i wyegzekwować posłuszeństwo niz od dobka. o to musisz nam później dodać zdjęcia dzidziusia oj bedą napewno :) jutro wybieramy się na łąki z przyjaciolmi takze beda fotki :) Quote
Klaudia&Aza Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Melduję się i dzisiaj:) U was też taka brzydka pogoda? a zapomniałam o najważniejszym, domagam się nowych zdjęć :lol: Quote
Mutare Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 Witam witam :smile: A u nas az dziwne ale dziś jest całkiem przyjemnie :smile: Moze nie goraco ale od czasu do czasu wyjdzie słonko i bez wiatru - co jest powodem do radosci w tym wietrznym kraju ;-) Fotki bedą - wieczorkiem. A na chwile obecną - z ostatniego grilla ... Czekamy :smile: Quote
omry Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 No i ja trafiłam do Was :) Świetny duet, piękne psy. Będziemy zaglądać częściej :) Quote
FredziaFredzia Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Wpadłam od Amber. Fajna jest! https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/280934_207529945959262_100001067742851_559586_4619875_o.jpg Quote
Amber Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 O jak miło was tu widzieć :multi: Dobrze, że założyłaś galerię, na pewno czas będzie ci się mniej dłużył podczas siedzenia w domu ;) Piękne wspomnienie Arsa, cudny Nico - choć owczarki to nie moja bajka ;), no i oczywiście księżniczka Chilli z fantastyczną główką :). Nawet nie wiedziałam, że dobka miała być brązowa i naturalna. Wyszło coś jak u nas, bo zamiast Finki planowaliśmy czarnego samca, a wyszła brązowa suczka :lol: Że będę stałą bywalczynią, to nie muszę chyba pisać ;) Quote
Ada_Mirra Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 wspaniały duet! to mądre spojrzenie ONka :loveu: Quote
WATACHA Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Ale piękny duet i fajne fotki.Będę zaglądać na pewno. Quote
vege* Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Przepiękne psy :loveu: Pierwszy raz widzę tak piękną i naturalną suczkę dobka :loveu: a Nico wygląda tak jak z filmu K-9 :loveu: Quote
kalyna Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 przyszłam od Amber, bo zobaczyłam Łowczarka w banerku :lol: Piękny Nico, a jakie ma oczy :loveu: i jak wszyscy będziemy często wpadać do Was :) ** pytanie natury technicznej :D jakie rozmiary na klatka Nica? Quote
Mutare Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Witamy wszystkim "nowych" zwiedzających :) vege* Przepiękne psy :loveu: Pierwszy raz widzę tak piękną i naturalną suczkę dobka :loveu: a Nico wygląda tak jak z filmu K-9 Dziekuje :) Chilli jest "poł" naturalna gdyż ogonek ma obciety a do kłopuszków juz zdarzyłam sie przyzwyczaić ;) Gdyby nie wystwy w NL pewnie była by cała kopiowana ;) A Nico do K-9 to.... jeszcze troche brakuje :eviltong: Nawet nie wiedziałam, że dobka miała być brązowa i naturalna. Oj tak.... ale wyszło jak wyszło i nie załuje :) pytanie natury technicznej :-D jakie rozmiary na klatka Nica? oj.. dokladnie nie pamietam - musiałabym zmierzyć ale wiem ze ta z największych czyli ok 120 cm, Chilli ma troszkę mniejszą chyba 110 cm. Obie są z dwojgiem drzwi i zajmują sporrooo miejsca ;) A to fotki z wczoraj - nie ma ich za dużo bo moj szalony doberman interesował sie wszystkim dookoła a na otwartej przestrzeni pełnej psów musiałam miec ją na oku... :shake: ..w locie... a to prawie mój trzeci pies :evil_lol: wredny jamnik Zuza moich przyjaciół, pogromca dobermanów :diabloti: a wszystko przez jeden patyk wiekszy od jamnika :crazyeye: troche wieciej gracjii i prawie jak koń arabski... tak zakonczyły sie poszukiwania kreta przez Nicosława ...a po dniu pelnym wrażen - czas na drzemkę... Quote
vege* Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Tak zauważyłam, że ogonek ma tylko kopiowany, ale głowę ma tak śliczną, że te naleśniki dodają jej uroku :loveu: Czy możesz coś powiedzieć na temat charakteru dobermana samca i suczki, bo czytałam, ze kiedyś miałaś samca, która płeć jest łatwiejsza w szkoleniu? ;) Quote
Klaudia&Aza Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 A Nico do K-9 to.... jeszcze troche brakuje :eviltong: Mi Nico też od razu jak weszłam do galerii to skojarzył się z którymś z filmowych psów:lol: https://lh5.googleusercontent.com/-2gRDSbYC2fI/T3m56_oo7PI/AAAAAAAAAVc/QZj8m3gdHxw/s800/DSC_0204.JPG ach :loveu: zdjęcia super. Quote
kalyna Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 https://lh5.googleusercontent.com/-2gRDSbYC2fI/T3m56_oo7PI/AAAAAAAAAVc/QZj8m3gdHxw/s800/DSC_0204.JPG Boże jak on mi sie podoba :loveu: u njas też jest czasem hałas o patyki :roll: tylko, że mały u nas odpuszcza, bo inaczej Sonia przeora nim podwórko :D Quote
Amber Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Jamniki to prawdziwi pogromcy dobermanów, zgadza się :D . A Chilli tak sobie daje w kaszę dmuchać? ;) Quote
Mutare Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 jak to się stało ze zniknęła reszta czesc postów :crazyeye::crazyeye: Quote
Recommended Posts