Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dżana jeszcze nie dawno miała dom, Pana, którego kochała ponad wszystko, Który był dla niej najważniejszy na świecie, był całym jej życiem, wszystkim co miała. Niestety dla swojego Pana Dżana była tylko psem, zwierzęciem, którego w każdej chwili można się pozbyć jak nie potrzebnego przedmiotu. W zamian za swoją miłość i oddanie przez kilka lat Dżana dostała ból i cierpienie spowodowane tęsknotą za domem i Panem.
Właściciel przywiązał ją w czwartek wieczorem do płotu na działkach i odszedł. Nie zważając na to, że pies został w miejscu, w którym o tej porze nikt nie chodzi, na to, że jest ponad 10 stopni mrozu, dla niego liczyło się tylko to, że pozbył się problemu:angryy: . Na szczęście Dżana została znaleziona i trafiła do schroniska.

Dżana jest cudowną suczką, która strasznie kocha ludzi. Garnie się do każdego, ze wszystkimi chce się przywitać, do każdego przytulić i dać się pogłaskać. Jest bardzo energiczna i skora do zabawy. W stosunku do innych psów nie wykazuje agresji.
Dżana strasznie cierpi w schronisku, gdy wyszła dzisiaj na spacer, od razu zaczęła ciągnąć w stronę furtki i przeraźliwie wyć i piszczeć. Patrzyła na nas błagalnym wzrokiem mówiąc „zabierzcie mnie stąd ja chcę do Pana”.

Dżana nie jest już młoda ma ok. 7– 8 lat, ale jest w świetnej formie. Widać po niej, że mieszkała w domu, nie załatwia się w boksie, jest zadbana, ma lśniącą sierść i jest ciut za gruba.
Obecnie przebywa na kwarantannie do 22 lutego. Do adopcji zostanie oddana dopiero po sterylizacji.

A oto piękna, kochana Dżana

Edited by Ania_i_Kropka
  • Replies 490
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jejku jaki slodziak:loveu: ... ludzie potrafia byc okrutni jak malo kto :angryy: proponuje rozebrac takiego do majtek i wystawic na mroz przykutego do plotu niech poczuje na wlasnej skorze jak to jest :mad: :angryy: :mad: :angryy:

Posted

a mi sie wydaje ,że im droższa rasa to tym bardziej ślinią się rozmnażacze !!Kupują 2-3 rasy aktualnie modnej no i produkcja leci..potem tylko wymiana na nowszy model...a co dalej to już wiecie.A chyba najwięcej takich kanalii sprzedaje pieski po rodowodowych rodzicach.Raz jak pozwala regulamin zw.kynolog.-raz w roku i następna cieczka to po rodowodowych rodzicach.I tacy to okrzykują się ,że bardzo kochaja zwierzęta...szczególnie pieniądze z nich czerpane

Posted

Żebyście wczoraj słyszeli jej wycie rozpaczy, widzieli ten błagalny wzrok:placz: :placz: :placz: . Dżana nie może się pogodzić z rozstaniem, jej Pan był dla niej wszystkim co miała. Wczoraj miałam ochotę wyć razem z nią.:placz:

Posted

A gdzie teraz Dżana jest? Nie jest jej zimno? Nikt się nie zgłosił?! Dałam ją na najwieksze strony z ogłoszeniami!

iwop ja psy traktuje jak ludzi i czasami widzę dziwne spojrzenia w moją, stronę ale juz się przyzwyczaiłam

Posted

Dżana przebywa w boksie we wnątrz budynku, ktróry jest ocieplany, więc nie marznie. po kwarantannie trafi do kojca szpitalnego ze względu na sterylizację, a później do boksów ogólnych. Nikt sie nie zgłosił w jej sprawie. W soboitę Dżana była w Gazecie Olsztyńskiej.

Posted

Dżana tak strasznie tęskni. Dzisiaj znowu gdy tylko wyszła na spacer od razu zaczęła biec w stronę furtki w nadziei, że odnajdzie Pana i znowu płakała za człowiekiem, który skazał ją na śmierć tylko dlatego, że była stara.:angryy: :angryy: :angryy: