Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 490
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciag dalszy z zycia Dzany :multi: ... Malutka pobila sie dzis z Jumpem nie wiemy o co ale niunka oberwala... Jump wbił jej zeba kolo oka =( :placz: Brzmi to moze straznie wyglada troszke lepiej Dzanka usmiecha sie caly czas i zaczela coraz czesciej machac ogonem ( to chyba dobrze =) ) Na spacerkch bez smyczy jest rewelacujna slucha sie i pilnuje ale jak idziemy na miato i musi isc na smyczy to ciaga na prawo i na lewo. Ona chyba mieszkala w jakims domku z ogrodem tak przynajmniej wychodzi z nazych obserwacji. Bywaja dni kiedy jest miedzy nimi istna sielanka ( Jump bronil Dzanki u weta gdy witala sie z inna suczka potrafia sie naprawde cudownie bawic goniac sie za soba gdy jedno z nich trzyma w pysku kija wczesniej sie to nie zdarzalo)ale dzisiejszy dzien pokazal nam ze jeszcze nie jest tak jak oczekujemy by bylo miedzy nimi. Mamy nadzeije ze z czasem zaakceptuja sie i bedzie dobrze. Jesli macie jakies rady dla nas to chetnie wysluchamy. Z jedzeniem juz jest dobrze jedza w innych pomieszczeniach albo z reki gdy to sa male kawalki. Dzanusia juz sie zaokragla jest jeszcze troszke nieufna choc mija to z kazdym dniem. Dluga droga jeszcze przed nami nim bedzie wszystko ok przez duze OK Dzana kupila sobie juz cala rodzine i lozko tez ma juz swoje do nocnego wypoczynku haha
CDN.......:multi:

Posted

Buziaczki dla slodziaka od cioteczki :iloveyou:

Ja jestem o tyle w lepszej sytuacji ze Bolek ktorego przygarnelam dwa tygodnie temu czuje ze Faza to smarkula i na duzo jej pozwala :diabloti: i choc potrafi ja chwycic mocno za skore to tak naprawde nie robi jej zadnej krzywdy :razz: inna sprawa ze Faza juz o tym wie i coraz bardziej meczy chlopaka :evil_lol: Widac Dżanusia potrzebuje wiecej czasu na zaaklimatyzowanie sie ... takze glowka do gory i napewno wszystko bedzie OK ;)

Trzymam kciuki za was :bigok:

Posted

Tengusia napisał(a):
Buziaczki dla slodziaka od cioteczki :iloveyou:

Ja jestem o tyle w lepszej sytuacji ze Bolek ktorego przygarnelam dwa tygodnie temu czuje ze Faza to smarkula i na duzo jej pozwala :diabloti: i choc potrafi ja chwycic mocno za skore to tak naprawde nie robi jej zadnej krzywdy :razz: inna sprawa ze Faza juz o tym wie i coraz bardziej meczy chlopaka :evil_lol: Widac Dżanusia potrzebuje wiecej czasu na zaaklimatyzowanie sie ... takze glowka do gory i napewno wszystko bedzie OK ;)

Trzymam kciuki za was :bigok:

Wielkie dzieki my sie trzymamy i nie poddajemy wiec mamy nadzieje ze tych dwoje urisow tez sie dogada:lol:

Posted

Hmm ... moje juz sie powiedzmy ze dogaduja ... czasem Gruby warknie na Faze ale to pewnie wina roznicy wieku i tego ze Faza jest niezmordowana w zaczepkach zebnych ... ja z poczatku zabralam wszystkie zabawki bo byly straszne awantury o nie ... teraz daje im zabawki ale jak ja jestem w domu i zachecam je do wspolnej zabawy ... nie wiem co wiecej moge ci poradzic bo ja w sumie wiekszych problemow z nimi nie mam ... mam nadzieje ze twoje bestyjki jednak sie dogadaja ... jedno jest pewne unikaj sytuacji ktore moglby wywolac zazdrosc drugiego psiaka ;)

No i jeszcze ja jak zostawiam psiaki to zostawiam je w kagancach ... dla bezpieczenstwa :)

Pozdrawiam

Posted

[quote name='JUMP I DżANA']potrzebna pomoc
Dziewczyny pilnie potrzebujemy rad na temat pojednan miedzy psami zyjcymi razem od pewnego czasu.
Dzwoniłyście do Zbyszka, którego nr zostawiłam u Was, gdy byłam na "wywiadzie środowiskowym"? ;) Jeśli nie, to dzwońcie koniecznie, nie ma co czekać na ewentualną eskalację agresji!

Posted

:multi: Mafia bo takie imie bedzie nosila Dzanka z powodu atakow na Jumpa to istna terrorystka gnebi tego naszego Gucia. Wypasla sie kobiecinka i teraz pokazuje na co ja stac :mad: :p Bije biedaka ile sie daje choc on stara sie zachowac twarz.Powaznie mowiac to zaczela sie gra o zajecie wazniejszego miejsca w stadzie. Jedzenie juz opanowalismy, zabawki pochowane by ograniczyc ataki z tego tytulu ale czasami wystarczy zbyt malo pieszczot ( z ich punktu widzenia ) by doszlo do spiecia. Mafia jest glowna prowodyrka tych zamieszek. Po takich atakach sa oboje wytarmoszeni za kark i odeslani do siebie :cool3: oraz zero zainteresowania ich osobami, chyba rozumieja ale na jak dlugo :shake:
Niech one sie pogodza :placz: