zoltir Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 (edited) [FONT=Tahoma]Zjawi się na każde twe żądanie[/FONT] [FONT=Tahoma]W trudny czas w ramiona przyjmie swe[/FONT] [FONT=Tahoma]Zawsze głos usłyszy twego serca[/FONT] [FONT=Tahoma]W dobrą z dróg skieruje zawsze cię.... [/FONT] Aqua Pies jest swego rodzaju aniołem. Aniołem, który strzeże człowieka, który jest jego przyjacielem, towarzyszem, partnerem. Pies uczy człowieka bezwarunkowo kochać, a przede wszystkim uczy go wybaczać. Aqua to aniołek na czterech łapkach. Zagwarantuje Ci bezgraniczną miłość, tylko potrzebuje szansy. Psie anioły uczą się całe życie. Starają się zadowalać właściciela. Aqua to młoda suczka, ewidentnie mająca coś z pitbulla. Wybaczyła człowiekowi, że zgotował jej taki los - schronisko. Ale nawet pobyt w nim uczy czegoś psa. Wyczuwa on człowieka dobrego i oddaje mu swoje serce w całości. Nie żąda niczego w zamian oprócz miłości. Aqua kocha ludzi. Wobec nich jest bardzo łagodną sunią, która uwielbia czułości. Drapanie za uchem czy po brzuszku sprawia jej ogromną przyjemność. Jest psem, który potrzebuje ruchu. Jest ciekawska świata, każdy centymetr podłoża musi przewąchać i zbadać. Ciągnie na smyczy, udaje jej się to korygować, ale nie trwa to zbyt długo, bo po chwili znowu gna przed siebie. Aqua nie bardzo przepada za psimi kolegami. Pokazuje ząbki i nie każdy czworonóg to przyjaciel. Sunia umie komendę siad. I grzecznie wyczekuje na smakołyk. Z ręki niestety zabiera go dość niedelikatnie. Kontakt w sprawie adopcji: 519824441 Edited May 11, 2012 by zoltir Quote
soboz4 Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 zapisuję wątek, w ogłoszeniach piszcie imię fonetycznie Quote
Daruma90 Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Kolejna psia piękność ;-) Przykro, że w schronisku ;-( Quote
maciaszek Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Jestem i ja. Aqua powędrowała na katowicki wątek. Ma też nową kartę na stronie schroniska. Soboz, Hmmm, nie mogłyście spać w nocy? ;) Quote
Romina_74 Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 jestem u suńki. a imię skąd takie akurat - można spytać? ;) Quote
zoltir Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 A imię hmmm ... kiedyś przeglądałam internet i tak jakoś mi się spodobało. Zawsze dostawałam jakimś trafem psy i miałam kilka pomysłów w głowie. A tu taka niespodzianka i suczka :D Więc pierwsze imie jakie mi chodziło po głowie to Aqua. Podobno pierwsza myśl jest najlepsza to tak została :) Quote
zoltir Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 (edited) soboz dziękuje za wizytówke ;) Edited March 30, 2012 by zoltir Quote
zoltir Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Relacja ze spaceru sobotniego: Aqua nie wykazuje agresji do Harpuna, wręcz zaczepiała go do zabawy. ;) Okazuje się, że potrafi dawać łapkę, ale jedynie za smakołyk - cwaniara ;p Kiedy jesteśmy same, wcina wszystko ode mnie jak leci, jednak kiedy jej dałam puszkę nie za bardzo była zainteresowana. Zastanawiam się czy to nie bylo spowodowane tym, że wkoło było wiele psów, które ją interesowały. Z ręki wszystko je ślicznie z miski już niekoniecznie. Aqua dalej szczerzy ząbki na psich kolegów, ale daje się już uspokoić przynajmniej ;) Póki co nie ucze jej chodzenia w szelkach ponieważ nie odczuje kiedy będę korygować jej ciągnięcie na smyczy. Jak trochę się uspokoi to założe jej szelki :) Aqua szaleje za piłką o ile w pobliżu nie ma innych czworonogów, które rozpraszały by jej uwagę. W czwartek zabiorę ją na wybieg o ile się uda, chodz sądze ze zakończy się to fiaskiem. Aqua nie potrafi wyjść z pawilonu spokojnie nie zaczepiają psów siedzących w klatkach, nie odpuści nawet psom spotkanym na korytarzu. Ma temperament. I oczywiście kilka foci z soboty: Tu wygląda tak sympatycznie ;D A tutaj ustrzeliła jakiegoś psa, pewnie sobie mysli "ja ci dam spacerować po mojej alejce" :D A to zdjęcie jest przeurocze :D Aqua prosimy o uśmiech :D Quote
Recommended Posts