Rybc!a Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Młoda sunia, nazwałam ją Kika. Pierwszy raz zobaczyłam ją w chwili, kiedy byłam w schronisku z AgaiTheta ( ona odwiedzała boksera Chesterka ) . Ona stała przy boksie z boksiem, ja z KIKĄ. Wtedy była jeszcze wesołą , czystą sunią. Niedawno została przeniesiona do boksu z trzema innymi, dużymi sukami. Niestety, jedna z nich non stop zastrasza naszą KIKĘ. Sunia chodzi zrezygnowana, smutna, smętna...Wlecze się tak, jakby nie chciało jej się żyć. Nie macha już ogonem, nie cieszy się. Zrozumiała, że jej życie będzie wyglądać teraz właśnie tak. Nie potrafi się z tym pogodzić. Chce się bawić, skakać, być czyjąś. Czy jej życzenia się kiedyś spełnią? Jest naprawdę uroczą sunią. Ma niezwykłą urodę, gdzieniegdzie jej sierść przypomina odcień błękitu. Wierzę w to, że ktoś się w niej zakocha. Nie pozwólmy jej czuć się nikim, w tym okropnym miejscu. Ona nie zasługuje na takie życie. Pomyślałam, że Dogomania będzie dla niej dużą szaną. Już od dawna próbowałam zrobić jej zdjęcie, jednak nie chciała wyjść z budy. Bała się, było jej zimno, mokro, nieprzyjemnie. Jest średnią sunią, wielkości mojej Zuzi. Zapewniam, że jest młoda i mimo tego, jak się teraz zachowuje, będzie kiedyś wspaniałą towarzyszką, musimy pomóc jej uwierzyć w człowieka. Pokażmy , że potrafimy kochać! Quote
basia bonnie Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Ojej.... ale bidulka:placz::placz::placz: Czemu dali ją z tymi psami?! :angryy::placz::-( Boże.. jakie to biedne stworzenie... Quote
Rybc!a Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 ß@$!@ napisał(a):Ojej.... ale bidulka:placz::placz::placz: Czemu dali ją z tymi psami?! :angryy::placz::-( Boże.. jakie to biedne stworzenie... Inne boksy są zapełnione. Dobrze, że nie dali jej do dużej zagrody suk, w której jest około 15 psów. W boksie, w którym siedzi są 3 suże psy i ona. Do tego jedna buda... :shake: Quote
nadzieja Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Biedactwo szybko potrzebny domeczek. Ma takie madre oczy.szukajmy zatem cieplego i kochajacego ogniskla domowego Quote
Rybc!a Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 Czy ona troszeczkę nie jest podobna do sheltie? Quote
Diegula Posted February 12, 2007 Posted February 12, 2007 Pi?kna i zarazem taka smutna sunia prosi o domek!!!!! Quote
Aga76 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Spokojna smutna sunia, może jednak komuś zabije mocniej serce na jej widok? :-( Quote
mulinka Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 czy mała jest ogłaszana w internecie? na pewno ktoś się nią zainteresuje, trzeba ją tylko wszystkim pokazać :) poproście koniecznie o banerek dla niej, jest przecudna :loveu: Quote
Rybc!a Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 Na ogłoszeniach ja ją pododaję, ale to dopiero dziś wieczorem. Może ktoś potrafi robić Allegro? Quote
mulinka Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 może napisz w tytule: prosimy o allegro Quote
Aga76 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Suuper będzie allegro dla smutnej Kiki. Rybc!u poprosisz o allegro? Quote
stupid-girl Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 jesli prosba o allegro jest nadal aktualna - moge Kike umiescic - z opisem i zdjeciami z 1 postu Rybc!i i namiarami na nia Quote
mulinka Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 [quote name='Rybc!a']Chce się bawić, skakać, być czyjąś. Czy jej życzenia się kiedyś spełnią? Jest naprawdę uroczą sunią. Ma niezwykłą urodę, gdzieniegdzie jej sierść przypomina odcień błękitu. Wierzę w to, że ktoś się w niej zakocha. Nie pozwólmy jej czuć się nikim, w tym okropnym miejscu. Ona nie zasługuje na takie życie. Jest średnią sunią, wielkości mojej Zuzi. Zapewniam, że jest młoda i mimo tego, jak się teraz zachowuje, będzie kiedyś wspaniałą towarzyszką, musimy pomóc jej uwierzyć w człowieka. Pokażmy , że potrafimy kochać! Śliczna Kika czeka na naszą pomoc i chociaż dom tymczasowy !!! Quote
Rybc!a Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 stupid-girl napisał(a):jesli prosba o allegro jest nadal aktualna - moge Kike umiescic - z opisem i zdjeciami z 1 postu Rybc!i i namiarami na nia To super! Prosiłabym tylko, żeby napisać tam, że jest z warmii i mazur, a nie dosłownie, że w E-g. :loveu: Quote
Rybc!a Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 No i napisz, że jest b. młoda. Ma ok. 1-2 lata Quote
stupid-girl Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 KIKUNIA na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=167152990 Quote
Aga76 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 suuuper jest allegro :klacz: Kika szuka domku stupid-girl :Rose: Quote
Recommended Posts