Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Młoda sunia, nazwałam ją Kika. Pierwszy raz zobaczyłam ją w chwili, kiedy byłam w schronisku z AgaiTheta ( ona odwiedzała boksera Chesterka ) . Ona stała przy boksie z boksiem, ja z KIKĄ. Wtedy była jeszcze wesołą , czystą sunią. Niedawno została przeniesiona do boksu z trzema innymi, dużymi sukami. Niestety, jedna z nich non stop zastrasza naszą KIKĘ. Sunia chodzi zrezygnowana, smutna, smętna...Wlecze się tak, jakby nie chciało jej się żyć. Nie macha już ogonem, nie cieszy się. Zrozumiała, że jej życie będzie wyglądać teraz właśnie tak. Nie potrafi się z tym pogodzić. Chce się bawić, skakać, być czyjąś. Czy jej życzenia się kiedyś spełnią?

Jest naprawdę uroczą sunią. Ma niezwykłą urodę, gdzieniegdzie jej sierść przypomina odcień błękitu. Wierzę w to, że ktoś się w niej zakocha. Nie pozwólmy jej czuć się nikim, w tym okropnym miejscu. Ona nie zasługuje na takie życie.

Pomyślałam, że Dogomania będzie dla niej dużą szaną. Już od dawna próbowałam zrobić jej zdjęcie, jednak nie chciała wyjść z budy. Bała się, było jej zimno, mokro, nieprzyjemnie.

Jest średnią sunią, wielkości mojej Zuzi. Zapewniam, że jest młoda i mimo tego, jak się teraz zachowuje, będzie kiedyś wspaniałą towarzyszką, musimy pomóc jej uwierzyć w człowieka. Pokażmy , że potrafimy kochać!

• Replies 352
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ß@$!@ napisał(a):
Ojej.... ale bidulka:placz::placz::placz: Czemu dali ją z tymi psami?! :angryy::placz::-( Boże.. jakie to biedne stworzenie...

Inne boksy są zapełnione. Dobrze, że nie dali jej do dużej zagrody suk, w której jest około 15 psów.

W boksie, w którym siedzi są 3 suże psy i ona. Do tego jedna buda... :shake:

Posted

czy mała jest ogłaszana w internecie? na pewno ktoś się nią zainteresuje, trzeba ją tylko wszystkim pokazać :)
poproście koniecznie o banerek dla niej, jest przecudna
:loveu:

Posted

[quote name='Rybc!a']Chce się bawić, skakać, być czyjąś. Czy jej życzenia się kiedyś spełnią?

Jest naprawdę uroczą sunią. Ma niezwykłą urodę, gdzieniegdzie jej sierść przypomina odcień błękitu. Wierzę w to, że ktoś się w niej zakocha. Nie pozwólmy jej czuć się nikim, w tym okropnym miejscu. Ona nie zasługuje na takie życie.

Jest średnią sunią, wielkości mojej Zuzi. Zapewniam, że jest młoda i mimo tego, jak się teraz zachowuje, będzie kiedyś wspaniałą towarzyszką, musimy pomóc jej uwierzyć w człowieka. Pokażmy , że potrafimy kochać!

Śliczna Kika czeka na naszą pomoc i chociaż dom tymczasowy !!!

Posted

stupid-girl napisał(a):
jesli prosba o allegro jest nadal aktualna - moge Kike umiescic - z opisem i zdjeciami z 1 postu Rybc!i i namiarami na nia

To super! Prosiłabym tylko, żeby napisać tam, że jest z warmii i mazur, a nie dosłownie, że w E-g. :loveu: