paula_t Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 Ten psiak po prawej pod stołem jak Mariano wygląda!! Quote
__Lara Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 To prawda - mistrz psich minek: [IMG]http://i46.tinypic.com/5d1bia.jpg[/IMG] Hihi, i jak go nie kochać :D Quote
asiuniab Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 [quote name='paula_t']Ten psiak po prawej pod stołem jak Mariano wygląda!![/QUOTE] no to taki Vincento Mariano;), tylko że jest 10 kg większy (bo waży 30 kg, choć jak go brałam ze schroniska to ważył 18kg, tyle co teraz Mariano), i On też ma przednią łapkę niestety przetrąconą tylko w przedramieniu, i źle mu się zrosła (jeszcze na tzw. wolności), i przez to ponoć nikt nie chciał go wziąć:( ale ta łapka go nie boli, i nie widać prawie tego, jedynie ma takie zgrubienie, i lekkie przestawienie "ręki" o kilka stopni. Ale jak dla mnie jest idealny, tak jak Mariano:) Quote
asiuniab Posted August 17, 2012 Posted August 17, 2012 [quote name='__Lara'] Hihi, i jak go nie kochać :D[/QUOTE] no właśnie, nie można Go nie kochać!!!! Quote
asiuniab Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='paula_t']Masajku, myślę o Tobie:loveu:[/QUOTE] ja też o Nim myślę, ale nie chcę wciąż dzwonić do Marysi, mam nadzieję, że brak tel. to dobry znak:) Quote
paula_t Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='asiuniab']ja też o Nim myślę, ale nie chcę wciąż dzwonić do Marysi, mam nadzieję, że brak tel. to dobry znak:)[/QUOTE] Na pewno, w końcu ledwo w czwartek chyba się widziałyście :) Quote
asiuniab Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='paula_t']Na pewno, w końcu ledwo w czwartek chyba się widziałyście :)[/QUOTE] dokładnie, mam nadzieję, tylko że Masaj przestał się rzucać na wodę Gammy i nie jest już lejkiem:) Quote
asiuniab Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 paula_t napisał(a):I co? I co? Jakieś wieści? a tak, Masaj już nie próbuje przepędzić Gamy zjadając tudzież wypijając co Jej. Tak, że stosunki są unormowane, na tyle, że Gama sobie rządzi w kuchni, a Masajek na reszcie mieszkania. Ale to było do wczoraj, bo wczoraj Gama pojechała z powrotem do swojego domku, więc Masajunia znów jest jedynaczkiem i On chyba to lubi:) a w tym tygodniu jesteśmy z Marysią umówione na spotkanie, także wtedy coś więcej napiszę:) a miałam kolejny tel. o Masaja, podesłałam kilka propozycji i czekam czy coś się z tego urodzi:) Quote
paula_t Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Coś widzę, że w przypadku Masajka sydrom czarnego psiaka nie obowiązuje, bo już naprawdę sporo telefonów o niego było:p Zazdrosny był niuniek o Gamę i tyle, ale całkiem szybko się przestawił na jej obecność w domku, ugodowy jest, aż jestem zdziwiona :) Quote
Maruda666 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Masajowi się udało:):) więc pewnie nie pogniewa się, że zaproszę u niego na bazarek z super ciuchami na pszczyńskie psiaki http://www.dogomania.pl/forum/threads/230561-Super-ciuszki-atmosphere-Influence-new-look-i-inne-do-31-08-22-00?p=19578480#post19578480 Quote
__Lara Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 paula_t napisał(a):Coś widzę, że w przypadku Masajka sydrom czarnego psiaka nie obowiązuje, bo już naprawdę sporo telefonów o niego było:p Zazdrosny był niuniek o Gamę i tyle, ale całkiem szybko się przestawił na jej obecność w domku, ugodowy jest, aż jestem zdziwiona :) Dokładnie, Masajek odczarował mit o syndromie czarnego psa :D Quote
asiuniab Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 __Lara napisał(a):Dokładnie, Masajek odczarował mit o syndromie czarnego psa :D no cieszę się z tego powodu bardzo, bardzo i nawet przed chwilą miałam tel. o Niego, ale to raczej jakiś niezrównoważony nastolatek, dlatego nie poprosiłam o maila, żeby podesłać inne propozycje, bo nie wzbudził w ogóle mojego zaufania. A z tego przedostatniego tel. co wysłałam Pani kilka kandydatur, no niestety tu z dogo nikt nie przeszedł, ale z fb później wysłałam i jutro ma się okazać czy psinka pojedzie do swojego domku; tu akurat wyszła sprawa rodzinna, ale ściskam kciuki żeby się malutkiej czarnuszce udało:) A z Masajową rodzinką spotkam się w przyszłym tyg, bo Marysia jest przeziębiona i ze względu na moje i Jej bezpieczeństwo musimy to odłożyć:) Quote
asiuniab Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 (edited) No cioteczki dziś widziałam się z Masajkiem i Marią, Masajunia wygląda cudnie, sierść błyszczy Mu się, tak że jak słoneczko świeci to bije od Niego blask, dalej jest zwariowanym, wesołym i radosnym pieskiem u boku swojej ukochanej Pańci:) No i wciąż siedzi Jej na kolanach:) Edited September 4, 2012 by asiuniab Quote
paula_t Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Cudeńko jakie przytulone i zakochane w swojej właścicielce, Masajku, ty to masz szczęście!!! Quote
asiuniab Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 paula_t napisał(a):Cudeńko jakie przytulone i zakochane w swojej właścicielce, Masajku, ty to masz szczęście!!! prawda, że cudeńko, szczęśliwe cudeńko Paula:) Quote
paula_t Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 No, no, żadnych wieści o Masajku:mad:;) Quote
asiuniab Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 [quote name='paula_t']No, no, żadnych wieści o Masajku:mad:;)[/QUOTE] :oops::oops: no fakt, ale ja z Masajuniową Mamą, jestem w kontakcie codziennie; dziś Masaj został na dłuższą chwilę sam, ciekawa jestem jak sobie zagospodaruje czas, i mam nadzieję, że nie będziemy musiały się za Niego wstydzić:cool3::cool3:. A tak poza tym Masajunia sobie żyje w swojej nowej rodzince i nie wie, że czeka go mała niespodzianka w postaci nowej osóbki również Oli, i to niebawem:) Quote
paula_t Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Eeee tam, Masajek to grzeczny psiur jest, dobrze będzie. Pewnie jak większość pójdzie spać ;) Miejmy tylko nadzieję, że nagle nie obudzi się w nim mały zazdrośnik:D Quote
__Lara Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Kolejna Ola :o :D ostatnio Ole pojawiają się jak grzyby po deszczu :D Quote
asiuniab Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 To prawda ostatnio jest wysyp Ol:) a co do zachowania się Masajuni, to tak jak napisała paula_t był grzeczny i poszedł spać, choć Marysia mówi, że czasami baraszkuje po stole i ściąga sobie albo jabłko, albo banana, na co aktualnie Mu przyjdzie ochota:) Quote
paula_t Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Super Masajku!! Hahaha, bo chłopaczek po prostu w ten sposób pokazuje, że mu brakuje witaminek;) Quote
Recommended Posts