Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 709
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

paula_t napisał(a):
Jeszcze za tym mały huraganem zatęsknisz:razz: mam nadzieję, że będziesz za ten tydzień miała okazję...

Paula mam nadzieję, tylko żeby to był "ten" jedyny, kochany domek;

Posted

[quote name='asiuniab']Paula mam nadzieję, tylko żeby to był "ten" jedyny, kochany domek;

Ja też anusiab, z całego serducha...
Najwyżej, tfu, tfu, będziemy robić ogłoszeń ile damy radę. Robiłam Masajkowi i Szymusiowi (http://www.dogomania.pl/forum/threads/229407-Kolejny-porzucony-POM%C3%93%C5%BBCIE-prosz%C4%99-Wie%C5%9B-Narewka-podlaskie ), Szymuś lada moment idzie do nowego domku, a w sprawie Masajka taki optymistyczny telefon, ostatnio mam dobrą rękę ;)
Szkoda tylko, że nie co do Marianka :(

Posted

[quote name='paula_t']Ja też anusiab, z całego serducha...
Najwyżej, tfu, tfu, będziemy robić ogłoszeń ile damy radę. Robiłam Masajkowi i Szymusiowi (http://www.dogomania.pl/forum/threads/229407-Kolejny-porzucony-POMÓŻCIE-proszę-Wieś-Narewka-podlaskie ), Szymuś lada moment idzie do nowego domku, a w sprawie Masajka taki optymistyczny telefon, ostatnio mam dobrą rękę ;)
Szkoda tylko, że nie co do Marianka :(
a widziałam, że Szymuś już w czwartek się pakuje:) co z Masajkiem zobaczymy w przyszłym tygodniu; a co do Mariano Italiano, ktoś wyjątkowo wyjątkowy na pewno Go znajdzie; Nie wiem, czy kojarzysz psa Homera, niewidomego, nie młodego i dużego tak jak ON, (widzę w banerkach wielu dogomaniaczek i na fb wydarzenie miał), i dosłownie stał się cud i od wczoraj, albo przedwczoraj jest u siebie w domu. Na prawdę Marian tak chwyta za serce, że na 100% znajdzie się Jego człowiek z odpowiednimi warunkami lokalowymi (ja marzę, żeby On nie musiał pokonywać schodów), no i najlepiej żeby człowiek pracował w domu np.jakiś pisarz, to moje małe marzenia względem domku Marianka;

Posted

Coś mi świta, ale czasem dziennie wchodzę na tyle wątków obcych, że wszystkiego nie idzie spamiętać. Zaraz sobie poszukam, żeby się trochę podbudować :)
Może już niedługo schody nie będą dla niuńka przeszkodą, oby tylko ta operacja poszła dobrze. Ludzi przeraża jego wiek niestety, a w dodatku Marianek potrzebuje przede wszystkim dwóch rzeczy:domu z ogrodem i człowieka obok siebie i to nie jest jakieś głupie widzimisie tylko dla niego mieszkanie i brak człowieka byłyby męczarnią przez to, że całe życie się szwendał, był na wolności, a teraz jak zobaczył, że człowiek jednak jest dobry, to się przyczepił do michelle jak rzep do psiego ogona ;)
Wierzę, że Naszym chłopakom się uda!
Ucałuj Masajka ode mnie na dobranoc:)

Posted

paula_t napisał(a):
przyczepił do michelle jak rzep do psiego ogona ;)
Wierzę, że Naszym chłopakom się uda!
Ucałuj Masajka ode mnie na dobranoc:)

pewnie, że ucałuję, no ale żeby o Marianie per "rzep", psi ogon to i owszem;)

Posted

[quote name='Lobaria']Ależ się domki biją o Masajka :) Juz 3 / słownie trzy :) /

Wizyta w Sobótce pod Wrocławiem na piątek potrzebna !!!!!

Jak to?! O czym nie wiem? :D

Posted

paula_t napisał(a):
Jak to?! O czym nie wiem? :D

no ja się dowiedziałam dziś wieczorem, mam się jutro z Panią skontaktować, powiem szczerze, że ze mnie taka mało kontaktowa osoba w rozmowie, i ja nie umiem w tym względzie postępować, dlatego bardzo zależy mi na osobie doświadczonej w tym temacie, żeby ze mną pojechała.

Posted

Aż 3 domki?! No to teraz możecie przebierać i wybierać, a w konsekwencji wybrać niuńkowi najlepszy domek ;)
Ale się cieszę!!!! :multi: (przepraszam, nie mogę się powstrzymać...)
A pisałaś już do kogoś doświadczonego z Wrocławia, czy Ci pomóc poszukać dziewczyn i je trochę pomolestować?:eviltong:

Posted

paula_t napisał(a):
Aż 3 domki?! No to teraz możecie przebierać i wybierać, a w konsekwencji wybrać niuńkowi najlepszy domek ;)
Ale się cieszę!!!! :multi: (przepraszam, nie mogę się powstrzymać...)
A pisałaś już do kogoś doświadczonego z Wrocławia, czy Ci pomóc poszukać dziewczyn i je trochę pomolestować?:eviltong:

Pauluś, powiem szczerze, że ten domek nr 2 to mi się nie bardzo widzi, bo Oni robią mam wrażenie casting na psa, chcą się umówić na spacer itd, te dwa pozostałe (ja rozmawiałam z tym nr 1) to oczywiście zgadzają się na wizytę przedadopcyjną, a ten nr 1 to mówi, że sunia co u Nich jest właśnie z dt, to wciąż podsyła zdjęcia Jej tymczasowej opiekunce, to jednak super, że można spać spokojniej.
A jeśli chodzi o właśnie kogoś doświadczonego z Wrocławia, to ja nigdzie nie pisałam, Ela wspomniała, że mi pomoże, jutro dowiem się na 100%, czy da radę, jeśli nie, to będę Ci ogromnie wdzięczna, za pomoc, bo ja się tu po dogo nie poruszam zbyt pewnie, nie umiem tego zrobić, żeby wyszukać. A z drugiej strony to akurat jutro i pojutrze mam tak zawalony dzień, że mogę nie zdążyć;
Paula na priv wyślę Ci mój nr tel. proszę wyślij mi swój nr, i jak się dowiem od Eli czy Ona coś załatwia to dam znać, czy będę Cię błagać o pomoc, czy nie:)

Posted

Na ten moment masz komfort wyboru, więc jeśli coś Ci nie będzie w którymś domku pasować, będziesz miała poważne wątpliwości, to po prostu go odrzucisz :) Fajnie byłoby mieć na bieżąco informacji o Masajku i jego zdjęcia:loveu:
Ok, teraz doczytałam, a już chciałam pisać pw ;) To czekam na wieści do jutra :) A potem możesz zacząć błagać:eviltong:

Posted

Witam! zostałam poproszona o pomoc w wizycie przedadopcyjnej i tak jak pisałam na pw, mogę pojechać, ale nie mam w tym prawie żadnego doświadczenia. Pisałam również, ze na wątku wrocławskim jest dużo fajnych osób, które mają dość sporo doświadczenia w tej dziedzinie.Ale jeśli nikt się nie zgodzi, to oczywiście chętnie potowarzyszę:)

Posted

justika napisał(a):
Witam! zostałam poproszona o pomoc w wizycie przedadopcyjnej i tak jak pisałam na pw, mogę pojechać, ale nie mam w tym prawie żadnego doświadczenia. Pisałam również, ze na wątku wrocławskim jest dużo fajnych osób, które mają dość sporo doświadczenia w tej dziedzinie.Ale jeśli nikt się nie zgodzi, to oczywiście chętnie potowarzyszę:)

Witaj, witaj, poznasz mnie po avatarku :)
Może rzeczywiście lepiej, aby był ktoś doświadczony - ja nie znam wątku wrocławskiego, niestety...

Posted

Dzięki justika za odzew :)
Pewnie, że lepiej, ale zostało niewiele czasu :/
Ja już napisałam gdzie się dało, czekamy. Jeśli odezwie się ktoś, kto jest doświadczony w tych sprawach, to poprosimy o pomoc, ale jeśli anusiab miałaby jechać sama, to już lepiej, żeby ktoś Jej towarzyszył-co dwie głowy to nie jedna. A na wizycie prócz wielu pytań potrzebna jest jeszcze ogromna intuicja, a tu dwie kobity by były ;)

Posted (edited)

[quote name='asiuniab']ta Pani mi ze 3 razy mówiła od kogo i żeby zapytać o rekomendację, ale ja tylko imię zapamiętałam Lena:)
Trafiłam tu z wątku Wrocławskiego, Jeśli od p. Leny z Wrocławia ma psa to może od POKER? A jeśli tak to Poker tylko najlepszym domkom daje swoje tymczasowane sunie :) wtedy PA nie byłaby juz potrzebna Pamiętasz jak się sunia nazywa?.

Edited by Nikaragua
Posted

Nikaragua napisał(a):
Trafiłam tu z wątku Wrocławskiego, Jeśli od p. Leny z Wrocławia ma psa to może od POKER? A jeśli tak to Poker tylko najlepszym domkom daje swoje tymczasowane sunie :)

to byłaby super wiadomość:) a ta Pani od p. Leny ma się odezwać w niedzielę, i mamy się na przyszły tydzień umówić z Nią na spotkanie, docelowo Pani była pierwsza, więc jeśli to dobry domek, to Pani będzie szczęśliwą posiadaczką Masaja:) a w piątek mamy wizytę z potencjalnym domem, który jest uprzedzony, że nie jest pierwszy, ale w razie czego będzie można jakąś bidę Państwu polecić, jeśli wizyta przebiegnie pomyślnie;

Posted

cioteczki, chciałam Wam wszystkim bardzo podziękować za pomoc, tak się składa, że ja akurat jak dzieją się tak ważne sprawy wczoraj i dziś mam dzień od dawna zaplanowany poza domem i w związku tym internetem. Dlatego jeszcze raz dziękuję, że mi tak pomagacie. W razie czego mój nr tel. jakby ktoś chciał się ze mną skontaktować to 601 44 02 44.

Posted

chciałam tylko Wam powiedzieć, że dzwoniła ta Pani z pierwszego tel. żeby potwierdzić, że Ona nadal jest chętna, nie był to poryw chwili i że wraca w niedzielę, żebyśmy się spotkały w przyszłym tygodniu; cieszę się na prawdę:)

Posted

asiuniab napisał(a):
chciałam tylko Wam powiedzieć, że dzwoniła ta Pani z pierwszego tel. żeby potwierdzić, że Ona nadal jest chętna, nie był to poryw chwili i że wraca w niedzielę, żebyśmy się spotkały w przyszłym tygodniu; cieszę się na prawdę:)

Wspaniale, może po tej jutrzejszej wizycie i następnej - zaproponować Pani z Sobótki / o ile wizyta będzie ok, / nowego czarnuszka, który jest w punkcie - podobny do Masajka :)

Posted

asiuniab napisał(a):

ustaliłyście od kogo z dt i jaką psinę ma ta pani?

Posted

Nikaragua napisał(a):
ustaliłyście od kogo z dt i jaką psinę ma ta pani?

wiesz, co nie, ponieważ Pani jest na wakacjach, nie wiem czy za granicą czy tu w Polsce, ale nie chciałam Jej niepotrzebnie narażać na koszty, jeśli bym do Niej zadzwoniła i okazałoby się, że to poza naszym krajem. Ale jeśli masz i możesz mi przesłać nr do p.Leny, to ja mogę się z Nią skontaktować, bo Pani mi o sobie dużo powiedziała, więc pewnie byśmy doszły do wniosku, czy tam jest piesek z Jej dt. Teraz Pani zadzwoniła, tak jak pisałam potwierdzić, a ja zapomniałam zapytać:oops:, bo jestem dosłownie tuż przed wyjazdem z domu na caaaały dzień i pakuję samochód, z rzeczami, psami .........
mój nr 601 44 02 44:)