asiuniab Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 paula_t napisał(a):Na gumtree wystarczy, że zmienisz dosłownie parę słów na początku, czy zamienisz kolejność pierwszych zdań, porównaj sobie: http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Czarna-przylepka-szuka-domku-pelnego-milosci-W0QQAdIdZ399169296 http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Czarna-przylepka-szuka-domku-pelnego-milosci-W0QQAdIdZ397665301 Na innych wystarczy zmienić tytuł, np. "Czarna przylepka szuka domku pełnego miłości"na "Czarna przylepka czeka na dom pełen miłości". Tablica właśnie chyba usunęła, bo dałam te same ogłoszenia, więc zrobię taki sam myk jak z gumtree ;) Paula odrzuciło serwis Lentro Warszawa, Katowice w sumie wydawało mi się, że więcej, bo były i takie co pisali, że idą do sprawdzenia i teraz widzę, że są:) Quote
paula_t Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Super, dzięki! To zaraz mu to dorobię :) Widziałam, że na tablicy jest tylko na Małopolskę, więc tam też dorobię, tylko zmodyfikuję trochę tekst ;) Quote
Klaudus__ Posted July 26, 2012 Author Posted July 26, 2012 Bardzo dziękuję za pomoc w ogłaszaniu. Miałam już nawet tel o Masaja - ale niestety dzięki tym ludziom będę żyła kilka miesięcy krócej... Oby takich jak najmniej. Quote
asiuniab Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Klaudus__ napisał(a):Bardzo dziękuję za pomoc w ogłaszaniu. Miałam już nawet tel o Masaja - ale niestety dzięki tym ludziom będę żyła kilka miesięcy krócej... Oby takich jak najmniej. Klaudus, a co jeśli można wiedzieć było w tej rozmowie i skąd Ci ludzie? Ja też miałam tel. i bardzo się boję, że się obudzę, a to tylko będzie pozostałość po śnie..... ale to dopiero się coś wyklaruje po 5 lub 6 sierpnia (choć gdyby to była jawa nie sen, to i do grudnia bym poczekała). Quote
paula_t Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 asiuniab napisał(a):Klaudus, a co jeśli można wiedzieć było w tej rozmowie i skąd Ci ludzie? Ja też miałam tel. i bardzo się boję, że się obudzę, a to tylko będzie pozostałość po śnie..... ale to dopiero się coś wyklaruje po 5 lub 6 sierpnia (choć gdyby to była jawa nie sen, to i do grudnia bym poczekała). Naprawdę był telefon o Masajka?! Gdzie go znaleźli? Opowiadaj wszystko!! :) Quote
asiuniab Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 paula_t napisał(a):Naprawdę był telefon o Masajka?! Gdzie go znaleźli? Opowiadaj wszystko!! :) Pani z Wrocławia tel. (ogłoszenie chyba gumtree, tak zrozumiałam), miałam wrażenie takie jakbym rozmawiała ze sobą, odnośnie spraw zwierząt; Pani ma domek z ogródkiem ( po drugiej stronie miasta), i zawsze ma 2 psy, ostatnio odszedł Jej 16 letni psiurek przybłęda, a drugiego ma z domu tymczasowego - sunia, wysterylizowana, 3 lata, zna procedury adopcyjne, i chce się umówić na wizyte PA. A tego najbardziej się, bałam, że ludzie nie chcą się spotykać; tylko Pani dziś wyjechała i ma być 5 lub 6 i wtedy mamy się umówić na spotkanie. Powiedziała, że po powrocie zadzwoni na 200%, i ja bardzo na to liczę, bo jeśli to się spełni to Masajek będzie w swoim raju; Pani mówi, także, że wciąż ma kontakt z osobą wyadoptowującą Jej sunię, wysyła zdjęcia i mailuje; byłoby super:) no to tyle, dlatego bardzo się boję, że to był sen. Quote
Lobaria Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 asiuniab napisał(a):Pani z Wrocławia tel. (ogłoszenie chyba gumtree, tak zrozumiałam), miałam wrażenie takie jakbym rozmawiała ze sobą, odnośnie spraw zwierząt; Pani ma domek z ogródkiem ( po drugiej stronie miasta), i zawsze ma 2 psy, ostatnio odszedł Jej 16 letni psiurek przybłęda, a drugiego ma z domu tymczasowego - sunia, wysterylizowana, 3 lata, zna procedury adopcyjne, i chce się umówić na wizyte PA. A tego najbardziej się, bałam, że ludzie nie chcą się spotykać; tylko Pani dziś wyjechała i ma być 5 lub 6 i wtedy mamy się umówić na spotkanie. Powiedziała, że po powrocie zadzwoni na 200%, i ja bardzo na to liczę, bo jeśli to się spełni to Masajek będzie w swoim raju; Pani mówi, także, że wciąż ma kontakt z osobą wyadoptowującą Jej sunię, wysyła zdjęcia i mailuje; byłoby super:) no to tyle, dlatego bardzo się boję, że to był sen. Bardzo obiecująco to wygląda, a w jakiej dzielnicy Pani mieszka? Quote
asiuniab Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Lobaria, wiem, że tak wygląda, stąd mój strach, że to sen:) a dzielnica Psie Pole, Różanka, tam jest dużo zieleni; Quote
zerduszko Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Ciekawe od kogo Pani ma psa, moznaby zapytać osobę wydająca sunię jak się sprawy mają po adopcji? :) Quote
paula_t Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Jak cudownie Masajku!!! (po cichutku się cieszę, nic na to nie poradzę...) Trzeba być dobrej myśli! Jak Pani powiedziała, że zadzwoni na 200%, to zadzwoni, ja w to wierzę! A Pani go tak po prostu wyłapała, czy czarnuszek miał jakieś wyróżnienie? Quote
asiuniab Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 zerduszko napisał(a):Ciekawe od kogo Pani ma psa, moznaby zapytać osobę wydająca sunię jak się sprawy mają po adopcji? :) ta Pani mi ze 3 razy mówiła od kogo i żeby zapytać o rekomendację, ale ja tylko imię zapamiętałam Lena:) Quote
asiuniab Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 paula_t napisał(a):Jak cudownie Masajku!!! (po cichutku się cieszę, nic na to nie poradzę...) Trzeba być dobrej myśli! Jak Pani powiedziała, że zadzwoni na 200%, to zadzwoni, ja w to wierzę! A Pani go tak po prostu wyłapała, czy czarnuszek miał jakieś wyróżnienie? miał wyróżnienie, dla Marianka też takie wyróżnienie zrobię:) Quote
zerduszko Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 asiuniab napisał(a):ta Pani mi ze 3 razy mówiła od kogo i żeby zapytać o rekomendację, ale ja tylko imię zapamiętałam Lena:) A wiesz skąd? Quote
asiuniab Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 zerduszko napisał(a):A wiesz skąd? no z Wrocławia, tylko tyle wiem; ja to mam zawsze problem, żeby usłyszeć i zapamiętać nazwisko, jakaś taka przypadłość; Quote
Lobaria Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Coś czuję, że to będzie TEN domek dla czarnuszka :) Ja o Blunia do beta ata też wydzwaniałam, prosiłam, aby Go nie wydawać komuś innemu... Potem przeczytałam na wątku, że też nie dowierzali, choć się cieszyli :) Quote
asiuniab Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Lobaria napisał(a):Coś czuję, że to będzie TEN domek dla czarnuszka :) Ja o Blunia do beta ata też wydzwaniałam, prosiłam, aby Go nie wydawać komuś innemu... Potem przeczytałam na wątku, że też nie dowierzali, choć się cieszyli :) mam nadzieję, ale teraz czekam na spokojnie, ufff; Quote
paula_t Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 asiuniab napisał(a):mam nadzieję, ale teraz czekam na spokojnie, ufff; A my razem z Tobą ;) Spokojnie, to tylko troszkę ponad tydzień. Quote
Lobaria Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Psie Pole... to z drugiej strony miasta, gdzie mieszkałam / Oporów /. Czekamy cierpliwie... Quote
paula_t Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Ciotka, ściągnęłaś już Masajkowi na stałe kołnierz? :) Nawet nie wiem, ile u psiurów się to nosi, bo mój takiego nie dostał, na szczęście nie próbował się dobierać do tego, czego nie miał ;) Quote
asiuniab Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 paula_t napisał(a):Ciotka, ściągnęłaś już Masajkowi na stałe kołnierz? :) Nawet nie wiem, ile u psiurów się to nosi, bo mój takiego nie dostał, na szczęście nie próbował się dobierać do tego, czego nie miał ;) Codziennie próbuję Mu ściągnąć i mam nadzieję, że już przestanie się interesować, a na noc jeszcze zakładam i szczerze powiem, że dziś jest pierwszy taki dzień, że się tylko troszeczkę interesuje, także myślę, że już zaczynamy wychodzić na prostą:) wczoraj tel. do wet. i On powiedział, że tak 7-10 dni, i powinno być wszystko ok. a dziś jest już 8 dzień:) A wczoraj Masajek chciał skosztować żaby, czy ropuchy nie wiem, bo było ciemno, a ja się i tak na tym nie znam. Ale na szczęście zorientowałam się, po niewczasie, że coś cicho jest na tarasie i zaglądnęłam, także gad żywy został, a ja przynajmniej nie musiałam lecieć w nocy do weta, bo ponoć niektóre te zwierzątka są trujące, ble.... Quote
Lobaria Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 asiuniab napisał(a):Codziennie próbuję Mu ściągnąć i mam nadzieję, że już przestanie się interesować, a na noc jeszcze zakładam i szczerze powiem, że dziś jest pierwszy taki dzień, że się tylko troszeczkę interesuje, także myślę, że już zaczynamy wychodzić na prostą:) wczoraj tel. do wet. i On powiedział, że tak 7-10 dni, i powinno być wszystko ok. a dziś jest już 8 dzień:) A wczoraj Masajek chciał skosztować żaby, czy ropuchy nie wiem, bo było ciemno, a ja się i tak na tym nie znam. Ale na szczęście zorientowałam się, po niewczasie, że coś cicho jest na tarasie i zaglądnęłam, także gad żywy został, a ja przynajmniej nie musiałam lecieć w nocy do weta, bo ponoć niektóre te zwierzątka są trujące, ble.... Aj tam, żadne ble, a trującego psiak by nie ruszył :) Dobrze, że żabusia czy ropuszka ocalały :) Quote
paula_t Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Ciotki, sorry za off'a, ale dzisiaj znalazłam taki przerażający wątek na miau (bez odzewu) i poleciłam dziewczynie, żeby napisała tutaj, wejdźcie proszę: http://www.dogomania.pl/forum/threads/229997-Szukam-domu-dla-psa-bo-ma-zosta%C4%87-zabity Quote
paula_t Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 asiuniab napisał(a):Codziennie próbuję Mu ściągnąć i mam nadzieję, że już przestanie się interesować, a na noc jeszcze zakładam i szczerze powiem, że dziś jest pierwszy taki dzień, że się tylko troszeczkę interesuje, także myślę, że już zaczynamy wychodzić na prostą:) wczoraj tel. do wet. i On powiedział, że tak 7-10 dni, i powinno być wszystko ok. a dziś jest już 8 dzień:) A wczoraj Masajek chciał skosztować żaby, czy ropuchy nie wiem, bo było ciemno, a ja się i tak na tym nie znam. Ale na szczęście zorientowałam się, po niewczasie, że coś cicho jest na tarasie i zaglądnęłam, także gad żywy został, a ja przynajmniej nie musiałam lecieć w nocy do weta, bo ponoć niektóre te zwierzątka są trujące, ble.... To super, Masajek niedługo będzie wolny:multi: Na pewno będzie z tego bardzo zadowolony :D Masajku, mały morderco, nie wolno:mad: Quote
asiuniab Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 paula_t napisał(a):To super, Masajek niedługo będzie wolny:multi: Na pewno będzie z tego bardzo zadowolony :D Masajku, mały morderco, nie wolno:mad: Masajek już pierwszą noc bez swego abażura, i dziś cały dzień:) ale Masajunia dziś dokazuje, chce się bawić i już, a my wszyscy takie zdechlaki po całym dniu, a On jak to dziecko ma jeszcze siłę:) Quote
Recommended Posts