asiuniab Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 ha, no to się nasze posty rozminęły:) A wszystkim Wam cioteczki dziękuję za życzenia :loveu::loveu:, moim największym życzeniem jest żeby Masajunia był szczęśliwy, niech nowi opiekunowie dbają o Niego wielokroć bardziej niż my. On naprawdę na to zasługuje. I jeszcze chciałabym, aby wszystkie bidy znalazły dobre domy, a dogo mogłoby wtedy opustoszeć, to są moje urodzinowe życzenia; to teraz przydałoby się zdmuchnąć świeczki:lol: Quote
asiuniab Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 __Lara napisał(a):Hehe, to mamy podwójne święto :D :D :D tak właśnie:) Quote
Poker Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 (edited) Gratulacje za Masajka, niech mu się wiedzie jak najlepiej i moc życzeń z okazji urodzin Edited August 9, 2012 by Poker Quote
asiuniab Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Poker napisał(a):Gratulacje za Masajka, niech mu się wiedzie jak najlepiej i moc życzeń z okazji urodzin bardzo dziękujemy:) Quote
paula_t Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Ja już tam z ciotką anusiab konwersowałam se przez sms-y, co nie szkodzi wyrazić radości raz jeszcze. Masajunio kochany szczęścia na nowej drodze życia. Badź kochany, miziany i rozpieszczany 24h na dobę!! Całuski w pycholek:loveu: No i oczywiście wszystkiego najlepszego:drink1: Quote
zerduszko Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Masajka :) Quote
asiuniab Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 bardzo dziękujemy za życzonka, właśnie Masajek został u Marysi, będziemy teraz w ciągłym kontakcie tel. Oby Masajek był grzecznym chłopakiem, takim jak był u nas. Bardzo bym prosiła o przesłanie umowy adopcyjnej Avillę, lub Klaudus, chyba, że ktoś jeszcze jest w posiadaniu umowy adopcyjnej, tak abym mogła w przyszłym tygodniu z Marią się spotkać i taką umowę podpisać. Proszę o kontakt na priv. Quote
paula_t Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 To jak tylko będziesz wiedziała jak Masajek przechodzi aklimatyzację, to od razu dawaj znać :) Dobrej nocki w nowym domku czarnuszku:loveu: Quote
ewu Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Jeszcze zdążę z życzeniami -jest za 3 minuty 24-ta:) Wszystkiego najlepszego Kochana Asiuniu, dzięki Tobie Masajek jest szczęśliwym psiakiem :new-bday::new-bday::new-bday: Masjaku powodzenia w nowej Rodzinie:) Quote
AtaO Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Nie zdążyłam z życzeniami - spóźnione, ale serdeczne przesyłam :) A jak tam Masajek w nowym domu, wiadomo coś ? Quote
asiuniab Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Kochane cioteczki dziękujemy za życzenia i te do północy i te po północy:buzi: Jeśli chodzi o domek, to zaczekamy z tel. do ludzkiej pory, szczególnie, że nowa opiekunka nie musi się obecnie zrywać do pracy, więc może jeszcze śpią? Quote
Lobaria Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 asiuniab, podeślij mi na pw swojego maila - przyślę do wypisania i podpisania umowę adopcyjną. Trzeba będzie ją wydrukować, wypisać, dać do podpisania, odesłać. Quote
asiuniab Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Mam wieści z domku, Państwo są zachwyceni Masajem, Masajek za nami nie płakał, szybko się aklimatyzuje; Pani ma tylko problem, w którym musimy Jej pomóc, ponieważ mieszka w śródmieściu, i ten parczek który jest na przeciwko Jej bramy oblegany jest przez całą masę psów (u nas ten problem prawie nie istniał, ponieważ mamy osiedle gdzie jest mało psiaków, a poza tym teren rozleglejszy), i Masaj jak widzi psa, to okropnie hałasuje i ciągnie. Nie zwraca wtedy uwagi na kliker, ani nagrody, Elu czy myślisz, że Lilianna mogłaby jakoś nawet tel. albo pisemnie dać wskazówki dla nowych opiekunów? Quote
paula_t Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Przydałoby się bez wątpienia, żeby ktoś Państwa nakierował na to, co powinni robić, żeby od samego początku chłopaczka uczyć. Super, że Masajek tak zawojował ich serducha:loveu: Anusiab, a rozmawiałaś z Państwem jak będzie np. ze spacerami,z, opieką jak urodzi się dzidziuś? Quote
asiuniab Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 paula_t napisał(a):Przydałoby się bez wątpienia, żeby ktoś Państwa nakierował na to, co powinni robić, żeby od samego początku chłopaczka uczyć. Super, że Masajek tak zawojował ich serducha:loveu: Anusiab, a rozmawiałaś z Państwem jak będzie np. ze spacerami,z, opieką jak urodzi się dzidziuś? Pauluś jeśli chodzi o te ciągnięcie na smyczy i haukanie to właśnie rozmawiałam z dwiema szkołami dla psów, a jedna pod patronatem Fundacji 2+4, która pomaga właśnie bezdomniaczkom, jak się zachowywać. Zaraz jadę do Marysi i przekażę Jej kontakt, mam nadzieję, że będą mogli i zechcą z tego skorzystać. Natomiast jeśli chodzi o kwestię wychodzenia z Masajunią i dzidziusia, to Maria mówi, że bramę obok mieszka rodzina partnera (rodzice i chyba brat), tak że z tym ma nie być kłopotu; Mam nadzieję, że uda Im się pomóc; U nas ten kłopot był mało dotkliwy, bo i mało psów spotykaliśmy, a tam Masaj ma pieska za każdym krzaczkiem. Quote
Lobaria Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Porozmawiam z Liliana, może coś doradzi :) Czy możemy liczyć na zdjęcia masajka z nowego domku ? Quote
asiuniab Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='Lobaria'] Czy możemy liczyć na zdjęcia masajka z nowego domku ?[/QUOTE] Elu, myślę, że tak, jak będę u Marii w przyszłym tygodniu, to pokażę Jej wątek Masaja, choć Maria mówi, że nie bardzo komputerowa jest, ale może uda nam się wspólnymi siłami tu Marię ściągnąć:) A wczoraj też z całą rodzinką Masajka spotkaliśmy się, my w drodze do miasta, a rodzinka Masajka z Masajem do parku południowego (to informacja dla Eli, bo pewnie wie, gdzie to jest we Wrocławiu:) ). Quote
paula_t Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 A widzisz, ledwo się rozstaliście, a już się spotkaliście :D Sądzę, że takich spotkać będzie więcej, bo wbrew pozorom świat jest bardzo mały i często natrafiamy na osoby, których nie spodziewalibyśmy się zobaczyć:p A jakieś wieści nowe?:razz: Quote
asiuniab Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 [quote name='paula_t'] A jakieś wieści nowe?:razz:[/QUOTE] Wieści są takie, że Masajek, jest zapatrzony w nowego swojego Pana (On w ogóle lubi mężczyzn, u nas też tak było, mimo, że ja z nim cały dzień spędzałam, to jak wracał TZ, to wtedy Masaj wychodził ze skóry, żeby być zauważonym:) ) A jak właśnie się spotkaliśmy w mieście, to Masajunia usiadł przy nodze Pana (tak wtulony), a do nas tyłkiem, mimo to był to dla mnie wzruszający widok; dalej trzymam kciuki, żeby wszystko się udało, bo ludzie Masaja są bardzo fajni:) Quote
paula_t Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 To mała przekupa:mad: Ale z drugiej strony to bardzo dobrze, że tak szybciutko się przestawił, bo dzięki temu Państwo nie mają problemów z nim, no i od samiutkiego początku podbija ich serca:) Quote
asiuniab Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 [quote name='paula_t']To mała przekupa:mad: Ale z drugiej strony to bardzo dobrze, że tak szybciutko się przestawił, bo dzięki temu Państwo nie mają problemów z nim, no i od samiutkiego początku podbija ich serca:)[/QUOTE] to prawda, wczoraj też dzwoniła Pani Masajka, że pierwszy raz udało Jej się Masajka okiełznać, jak przechodził obok pieska, taki pierwszy mały sukces, (choć droga pewnie długa) ale jaki ważny i uskrzydlający. Marysia wie, że ja się martwię, więc dzwoni i dzieli się ze mną co i jak, za co serdecznie Jej dziękuję; Quote
AtaO Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 Ja chyba też będę musiała skorzystać z pomocy specjalisty - moje psiaki są bardzo szczekliwe i nakręcają się wzajemnie:razz:. Masajku, u Ciebie pierwszy mały sukces Państwo już osiagnęli, brawo:klacz: Quote
asiuniab Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 [quote name='AtaO']Ja chyba też będę musiała skorzystać z pomocy specjalisty - moje psiaki są bardzo szczekliwe i nakręcają się wzajemnie:razz:. Masajku, u Ciebie pierwszy mały sukces Państwo już osiagnęli, brawo:klacz:[/QUOTE] wiem, o czym mówisz z tym wzajemnym się nakręcaniem, my mamy dwa psy, jeden spokojny, a drugi podekscytowany, i ten podekscytowany często nakręcał Masajka i odwrotnie, ciężej jest pracować na dwa psy, na więcej już nie wspomnę; Quote
Recommended Posts