Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='asiuniab']

hura udało mi się załadować zdjęcie Masajka, jedyne jakie mam, dziś był u mego męża w firmie się pokazać, lepiej żeby dużo ludzi wiedziało, że Masajek szuka kochanego domu:)
Cudny i ta kokardka:)

• Replies 709
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Witam kolegę Masaja widziałam się wczoraj z asiuniab i widziałam ogoniastego.
Zdaje mi się iż ma lekkie adhd ;)niczym moja Molcia wszędzie go pełno :)
Poza tym morda kochana dała się pogłaskać i spokojnie porozmawiać z opiekunką.

Posted

Paja napisał(a):
Witam kolegę Masaja widziałam się wczoraj z asiuniab i widziałam ogoniastego.
Zdaje mi się iż ma lekkie adhd ;)niczym moja Molcia wszędzie go pełno :)
Poza tym morda kochana dała się pogłaskać i spokojnie porozmawiać z opiekunką.

ha witamy i dziękujemy za odwiedziny, Masajka adhd jest do opanowania, jak się troszkę z nim pogania:)

Posted

Lobaria napisał(a):
Masajek to slodziak - piekniś, jak wszystko, co czorne, he, he ;)

No czorne cudne ale biołe też:)
Aaaa i łaciate i bure tez cudne:)

Posted

__Lara napisał(a):
Co czorne :diabloti: racja, ja mam dwa królasy podpalane czorne i też pięknisie :diabloti:

A ja mam dziką króliczkę, dziką z pochodzenia a nie z charakteru:)

Posted (edited)

[quote name='__Lara']A to tak z pola? :)
Cztery lata temu w Paryżu na Placu Concorde, przy Sekwanie siedziało przerażone maleństwo( 4-5 tygodniowe). Podniosłam i zabrałam do domu.Obeszłyśmy okoliczne sklepy zoologiczne ale nikomu nie uciekł królik. Po roku okazało się,że to jest dziki królik. Żyją na obrzeżach Paryża ale nie na Placu Concorde:) Skąd się tam znalazł nie wiemy...?????? Tam by z pewnością zginął.

http://www.lowiecki.pl/biologia/krolik.php Głupi portal łowiecki ale zdjęcie dobre:)
Taki jest:) a właściwie "taka":)

Edited by ewu
Posted

[quote name='ewu']Cztery lata temu w Paryżu na Placu Concorde, przy Sekwanie siedziało przerażone maleństwo( 4-5 tygodniowe). Podniosłam i zabrałam do domu.Obeszłyśmy okoliczne sklepy zoologiczne ale nikomu nie uciekł królik. Po roku okazało się,że to jest dziki królik. Żyją na obrzeżach Paryża ale nie na Placu Concorde:) Skąd się tam znalazł nie wiemy...?????? Tam by z pewnością zginął.

http://www.lowiecki.pl/biologia/krolik.php Głupi portal łowiecki ale zdjęcie dobre:)
Taki jest:) a właściwie "taka":)

To śliczna!!! :) Jejku, na pewno by tam nie przeżyła... ale jest oswojona do Was? :) Psów Waszych się boi?

Masajek wybaczy offa ;)

Ja za niedługo swoim zbójom na forum króliczym założę wątek to zaproszę Cię cioteczko :)

Posted

Ola, w tej chwili jeszcze czekamy na kastrację, a On musi troszkę przed nią nabrać ciałka, jak już będzie po, wtedy umówimy się ze znajomym na jakąś fajną sesję i ruszymy z ogłoszeniami. Wiesz do tej pory lekarz mi go nie zaszczepił, bo Masaj miał problemy, chyba z żołądkiem - wymiotował, więc jest teraz na diecie i przyjmuje probiotyki, a w piątek ma mieć szczepienia. Jak On taki troszkę nie gotowy do nowego domku, to mu ogłoszeń na razie nie odnawiam.

A dziś Masaj został uciekinierem i zwiał mi jak wychodziłam ze swoimi ogonami. Jak zawsze On był najpierw na dworze, a później wychodzą razem Lisa i Vinci, a On tym razem pod ich brzuchami prześlizgnął się i tyle go widziałam, bo brama do klatki była otwarta...... i się przestraszyłam. Jak za nim wybiegłam już nie było go nigdzie widać, ale po chwili zauważyłam go na drugim końcu bloku i wołam, wołam i nic, w końcu chyba usłyszał i przyleciał, i tak mnie obszczekał jak to ja bym go z premedytacją gdzieś zostawiła. Na szczęście to nie trwało długo, ale wiesz strachu się najadłam.

Posted

asiuniab napisał(a):
Ola, w tej chwili jeszcze czekamy na kastrację, a On musi troszkę przed nią nabrać ciałka, jak już będzie po, wtedy umówimy się ze znajomym na jakąś fajną sesję i ruszymy z ogłoszeniami. Wiesz do tej pory lekarz mi go nie zaszczepił, bo Masaj miał problemy, chyba z żołądkiem - wymiotował, więc jest teraz na diecie i przyjmuje probiotyki, a w piątek ma mieć szczepienia. Jak On taki troszkę nie gotowy do nowego domku, to mu ogłoszeń na razie nie odnawiam.

A dziś Masaj został uciekinierem i zwiał mi jak wychodziłam ze swoimi ogonami. Jak zawsze On był najpierw na dworze, a później wychodzą razem Lisa i Vinci, a On tym razem pod ich brzuchami prześlizgnął się i tyle go widziałam, bo brama do klatki była otwarta...... i się przestraszyłam. Jak za nim wybiegłam już nie było go nigdzie widać, ale po chwili zauważyłam go na drugim końcu bloku i wołam, wołam i nic, w końcu chyba usłyszał i przyleciał, i tak mnie obszczekał jak to ja bym go z premedytacją gdzieś zostawiła. Na szczęście to nie trwało długo, ale wiesz strachu się najadłam.

O mateńko, co za łobuziak.Dobrze ,że przybiegł:)

Posted

__Lara napisał(a):
To śliczna!!! :) Jejku, na pewno by tam nie przeżyła... ale jest oswojona do Was? :) Psów Waszych się boi?

Masajek wybaczy offa ;)

Ja za niedługo swoim zbójom na forum króliczym założę wątek to zaproszę Cię cioteczko :)

Oswojona ale to jest jednak dzikie zwierzątko.Jest inna niż króliki hodowlane.
Czekam na zaproszenie:)

Posted

Masajek jest młodziutki, sporo już wycierpiał,żołądeczek nie przywykł do dobrego jedzenia i pewnie dlatego wymiotował.
Często się tak dzieje,że pieski ze schronisk mają problemy przy zmianie diety na pełnowartościową.

Posted

asiuniab napisał(a):

Ojej,dobrze że łobuz do Ciebie przybiegł!

Miałam jedno zapytanie na maila o Masaja.Ciekawe czy Pani jeszcze się odezwie...